AKTUÁLIS HÍREINK

Szirénapróbák december 4-én 2023. december 01.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba december 4-én, hétfőn.

Éjszaka mentett életet a szén-monoxid-érzékelő 2023. december 01.

Érzékelte a mérgező gázt és riasztott a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban november 30-án éjszaka Válon, a Damjanich utcában. A konyhában kályhával fűtöttek, amelynek során szén-monoxid keletkezett. A mérgező gáz jelenlétét a település önkormányzati és az érdi hivatásos tűzoltók mérései is kimutatták. A gázszolgáltató munkatársai a lakásban lévő parapetes konvektorokat megvizsgálták, megállapították, hogy szakszerűen működnek, így az épület fűthető maradt. Személyi sérülés, rosszullét nem történt.

Az adventi időszak veszélyei 2023. november 30.

Az adventi időszak az ünnepi készülődés időszaka, viszont ha nem figyelünk, könnyen a tűzoltókra várakozás időszaka lehet belőle. Fejér vármegyében az évnek ebben az időszakában átlagosan minden nap kigyullad egy otthon. A lakástüzek kockázatát növeli, hogy a hétvégén meggyújtjuk az adventi koszorún az első gyertyát.

Hármas karambol Székesfehérváron 2023. november 29.

Összeütközött három személygépkocsi november 28-án délután Székesfehérváron, a Berényi út és a Kadocsa utca kereszteződésében. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói mindhárom autót áramtalanították és félretolták a járműveket.

Pátkán is életet mentett a szén-monoxid-érzékelő 2023. november 27.

Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban november 26-án délután Pátkán. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a fürdőszobai gázüzemű vízmelegítő működése közben emelkedő szén-monoxid-koncentrációt mértek. A gázszolgáltató szakembere is a helyszínre érkezett. Személyi sérülés nem történt.

ESEMÉNYEK

Nincs egy aktív esemény sem.