Hírek aloldal fejlécképe

Fejér VMKI hírei

Két városban is életet mentett a szén-monoxid-érzékelő 2024. április 15.

Egy székesfehérvári és egy dunaújvárosi társasházi lakásban is a szén-monoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra április 14-én. Székesfehérváron egy gázkazán, Dunaújvárosban a fürdőszobában lévő gázbojler működése közben keletkezett szén-monoxid.

Konyhatűz Agárdon 2024. április 15.

Ikerház egyik lakása gyulladt ki április 14-én délután Gárdony-Agárdon. A konyhában ételmaradék és a bútor égett. A lángok terjedését a székesfehérvári hivatásos tűzoltók megfékezték és az épületet átszellőztették. Az egységek kiérkezése előtt a rendőrség munkatársai két embert kimentették az égő házból, az egyik lakót a mentők kórházba szállították.

Zajvédő falra borult egy autó 2024. április 15.

Lesodródott az útról, zajvédő falnak ütközött, majd az elején átfordulva, a tetejével a falnak dőlve állt meg egy személygépkocsi április 12-én délután a 7-es főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszán. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a további elmozdulás ellen létrákkal megtámasztották a járművet, majd a mentőkkel együttműködve kiemelték az egyedül utazó sofőrt az autóból. A személygépkocsit drótkötéllel kerekeire állították és áramtalanították.

Autókra dőlt egy fa Székesfehérváron 2024. április 11.

Az erős szélben a törzsénél kettétört és két parkoló autóra dőlt egy cseresznyefa április 10-én Székesfehérváron. A hat méter hosszú fát a tűzoltók motoros láncfűrésszel ledarabolták a járművekről. Személyi sérülés nem történt, az autókban senki sem tartózkodott.

Melléképület égett Sárkeresztúron 2024. április 11.

Családi házzal egybeépített melléképület gyulladt ki április 10-én délután Sárkeresztúron. A körülbelül negyven négyzetméteres, fa- és fémszerkezetű épület, valamint a benne tárolt gumiabroncs és ruhanemű teljes terjedelmében égett. A lángokat a sárbogárdi hivatásos tűzoltók fojtották el, az oltási munkálatok közben a szomszédos helyiségből két propánbutángáz-palackot vittek ki. A gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a lakórészre nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

Gyorsforgalmi úton történt baleset gyors és hatékony kezelése 2024. április 10.

Katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlatot tartott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. a rendőrség, a mentőszolgálat, a vöröskereszt és a Duna-Intertoll Zrt. bevonásával.

Három hónap alatt 87 lakás gyulladt ki Fejérben 2024. április 09.

2024 első negyedévében összesen 87 alkalommal riasztották égő lakóépülethez a tűzoltókat Fejér vármegyében. Lakástűzben egy ember vesztette az életét, öten pedig megsérültek.

Túrázót mentettek a tűzoltók 2024. április 08.

Kirándulás közben elesett és megsérült a sziklás terepen egy túrázó április 7-én délben Bodajk közelében. A móri önkormányzati és a bodajki önkéntes tűzoltók a mentőkkel együttműködve, kötélbiztosítás mellett jutottak fel a sziklára a sérülthöz, akit hordágyon hoztak le a mentőautóhoz.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Székesfehérváron 2024. április 08.

Társasházi lakásban jelzett a szén-monoxid-érzékelő április 6-án délután Székesfehérváron, az Ybl Miklós utcában. A város hivatásos tűzoltói műszeres méréseket végeztek, amelynek során a kombi gázkazán közelében szén-monoxid-koncentrációt mértek. A katasztrófavédelem értesítette a gázszolgáltatót. Személyi sérülés, rosszullét nem történt.

Korláton akadt fenn egy autó az M6-oson 2024. április 08.

Összeütközött két személygépkocsi április 6-án este az M6-os autópályán, Kulcs térségében. Az egyik autó a szalagkorláton fennakadt, a másik keresztbe fordult az úton. Utóbbi járművet egy szabadnapos hivatásos tűzoltó áramtalanította. A szalagkorlátról a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos egysége és a fővárosi tűzoltók daruval emelték le a járművet.

Lakástűz Székesfehérváron 2024. április 08.

Társasház hatodik emeleti lakásában keletkezett tűz április 6-án reggel Székesfehérváron, az Ősz utcában. A nappaliban körülbelül hat négyzetméteren bútor, szőnyeg, könyvek és berendezési tárgyak égtek. A lakás és a lépcsőház a hatodik emelettől füsttel telítődött. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók két irányból közelítették meg az égő szobát, a létraszerről az ablakon és a lépcsőházon keresztül jutottak be a lakásba, ahol vízsugárral és két porral oltóval elfojtották a lángokat. A lépcsőházból 38 lakót kísértek ki és átszellőzették az épületet. Személyi sérülés nem történt.

Szirénapróbák április 8-án 2024. április 05.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba április 8-án, hétfőn.