Hírek aloldal fejlécképe

Fejér VMKI hírei

Fecskéknek segítettek a váli tűzoltók 2023. június 07.

Táplálékot kereső madarak dúlták fel és részben lerombolták a fecskefészkeket a Váli Vajda János Általános Iskola homlokzatán. Az épület hagyományosan a fecskék kedvelt költőhelye, ám idén több fészek megrongálódott, tojások és kisfecskék is az udvarra estek. Az intézmény ezért tíz, agyagból készített műfészket vásárolt, és a váli önkormányzati tűzoltókat kérték meg azok rögzítésére. A tűzoltók rögtön igent mondtak a felkérésre, és a napokban a kihúzós létrájukról el is helyezték az új madárlakokat, amelyek közül már többet birtokba is vettek a fecskék.

Több helyen szivattyúztak a tűzoltók 2023. június 07.

A heves felhőszakadásban felgyűlt esővíz miatt kérték a legtöbbször a tűzoltók segítségét június 6-án Fejér vármegyében. Úrhidán a Petőfi utcában hömpölygött, és több udvart, pincét elöntött a csapadék. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók és a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkéntesei a családi házak alagsorából kiszivattyúzták a vizet, miután - az önkormányzat együttműködésével - egy erőgéppel a csapadék hatékonyabb elvezetése érdekében megkotorták az árkok átereszét. Szabadbattyánban is egy családi ház pincéjébe, Székesfehérváron pedig egy garázsba tört be a víz, mindkét helyszínen szivattyúval avatkoztak be az egységek.

Garázstűz Szabadbattyán-Emmarózán 2023. június 06.

Családi házzal egybeépített garázs gyulladt ki június 3-án délután Szabadbattyán-Emmarózán. A lángokat a székesfehérvári hivatásos és a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkéntesei fékezték meg, a gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a lakóházra nem terjedt át. A kiégett garázsból egy felhasadt kemping- és egy 23 kilogrammos propánbutángáz-palackot vittek ki az egységek. Személyi sérülés nem történt.

Szirénapróbák június 5-én 2023. június 02.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba június 5-én, hétfőn.

Autótűz Dunaújvárosban 2023. június 01.

Parkoló személygépkocsi gyulladt ki május 31-én délelőtt Dunaújvárosban. A motortérben keletkezett tűz oltását a helyszínen tartózkodók kerti slaggal megkezdték. A város hivatásos tűzoltói a motorháztetőt felfeszítették és egy vízsugárral visszahűtötték a füstölő járművet. Személyi sérülés nem történt.

Júniusban is tűzvédelmi teszt 2023. június 01.

Elkészült az év hatodik, összesen pedig harminchatodik tűzvédelmi tesztje, amely a szabadtéri tüzekkel és a mezőgazdasági gépekkel kapcsolatos tűzbiztonsági kérdésekkel kapcsolatos ismereteket oszt meg a kvíz kitöltőivel.

Ma a gyerekeké volt a főszerep 2023. május 28.

Gyerekkacagás, fürkésző szemek, csodáló tekintetek, bátor felfedezők, kedves szavak töltötték be a tűzoltólaktanyákat május 28-án Fejér vármegyében. Gyermeknap alkalmából a katasztrófavédelem idén is meghirdette a Nyitott szertárkapuk rendezvényét, amelynek keretében a székesfehérvári tűzoltólaktanyát is több százan felkeresték.

Gyerekrajzokon a füstérzékelő fontossága 2023. május 25.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén immár tizedik alkalommal hirdette meg alkotói pályázatát az iskolások körében. A fókuszban a füstérzékelő életmentő szerepe állt. A diákok három korcsoportban pályázhattak, szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhettek be, de akár filmet is forgathattak. A vármegyei forduló eredményhirdetését május 25-én tartották Székesfehérváron.

Frontális karambol Zámoly közelében 2023. május 25.

Személygépkocsik ütköztek május 24-én délután Zámoly és Székesfehérvár között. Az egyik autó az árokban állt meg. Ennek a járműnek a jobb első ajtaját a város hivatásos tűzoltói feszítővágóval eltávolították, majd a mentőkkel együttműködve emelték ki az utast gépkocsiból. A balesethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is vonult.

Tudományos interdiszciplináris pályázat 2023. május 25.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa (KTT) olyan pályamunkák elkészítését várja, amelyek a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületének gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak.

Gyereknapon megnyílnak a tűzoltólaktanyák 2023. május 22.

Május 28-án, vasárnap ismét kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Álláspályázat - vízügyi szakügyintéző 2023. május 22.

A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázatot hirdet vízügyi szakügyintéző munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2023.06.12. 00:00 óra