Hírek aloldal fejlécképe

Fejér MKI hírek

Gyereknapon megnyílnak a tűzoltólaktanyák 2022. május 27.

Székesfehérváron a Palotai úton várják az érdeklődőket.

Tűzoltókról rajzoltak a gyerekek 2022. május 27.

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2022-ben is meghirdette alkotói pályázatát óvodások és iskolások részére. A felhívásra Fejér megyéből száznegyven alkotás érkezett. A pályamunkákat több kategóriában és három korcsoportban értékelték, az iskolások közül az első helyen díjazott munkák továbbjutottak az országos értékelésre. A megyei forduló eredményhirdetését május 26-án tartották Székesfehérváron.

Köszöntés születésnap alkalmából 2022. május 27.

Ötvenedik születésnapja alkalmából főigazgatói ajándéktárgy elismerésben részesült Pátkai József tűzoltó főtörzsőrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója. Az elismerést dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adta át március 25-én Budapesten.

Tűz a hulladéklerakóban Kislóknál 2022. május 24.

Kommunális hulladéklerakóban csaptak fel a lángok május 23-án délután Sárbogárd-Kislók közelében. A helyenként nyolc méter magas szeméthalom ezerötszáz köbméteren égett. A tűz belekapott a közeli erdősávba, az égő aljnövényzetet a helyszínre elsőként kiérkező sárbogárdi hivatásos egység gyors beavatkozásával eloltotta.

Legyőzték a Duna-parti lépcsősort a tűzoltók 2022. május 20.

Teljes védőfelszerelésben és légzőkészülékben futottak fel a tűzoltók a Duna-parti lépcsősoron május 20-án Dunaújvárosban. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lépcsőfutó bajnokságán az évek óta visszatérők mellett új versenyzők is rajthoz álltak. Korcsoport szerint külön kategóriákban, valamint egyéni és csapatversenyben is értékelték a szintidőket.

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák 2022. május 20.

Minden gyermek szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapja a katasztrófavédelemnél ismét a kicsikről szól, megnyílnak előttük a tűzoltóságok kapui.

Fejér megyei tűzoltók a Turul Lépcsőfutó Bajnokságon 2022. május 20.

A csütörtöki kedvező időjárás egyenesen hívogatta azt a közel 150 versenyzőt, akik részt vettek a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett VIII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.

Füst a moziban – tűzoltókkal gyakorlatoztak a diákok Székesfehérváron 2022. május 18.

Középiskolás diákok bevonásával tartottak tűzriadó és kiürítési gyakorlatot május 18-án délelőtt egy székesfehérvári bevásárlóközpontban. A rendezvény második felében a megyeszékhely katasztrófavédelmi kirendeltsége tűzoltási és műszaki mentési bemutatóval egybekötött pályaorientációs programra várta a tanulókat.

Három autó ütközött Székesfehérváron 2022. május 17.

A székesfehérvári Béla úton két dobozos kisáruszállító és egy személyautó ütközött össze május 17-én. Az utóbbi jármű az árok felett állt meg. A város hivatásos tűzoltói a forgalmi akadály megszüntetéséhez nyújtottak segítséget. Az egyik áruszállítóban propán-bután gázpalackok voltak, a szállítás körülményeit a Fejér megyei katasztrófavédelem hatósági eljárás keretében vizsgálja.

A fűtési szezonnak vége, de a szén-monoxid veszélye nem múlt el 2022. május 16.

A fűtési szezonnak vége, de ez nem azt jelenti, hogy a szén-monoxid veszélye is megszűnt volna. Nemcsak a fűtés miatt, hanem a nyílt égésterű vízmelegítők működésekor is keletkezhet szén-monoxid, márpedig meleg vizet egész évben használunk. A szén-monoxid veszélye tehát egész évben fenyeget.

Lángba borult autók Fejér megyében 2022. május 13.

Az elmúlt 24 órában három esetben is gépjárművek tűzeseteinél kellett segítséget nyújtania Fejér megye tűzoltóinak.

Őzet mentettek a dunaújvárosi tűzoltók 2022. május 11.

Fémkerítés két eleme közé szorult egy őz május 11-én reggel Dunaújvárosban. A helyi hivatásos tűzoltók pléddel takarták le a riadt állatot, majd kézzel feszítették szét a két kerítéselemet. A kimerült őzet a mezőfalvai önkéntes tűzoltó egyesület szállította el a helyszínről. Szerencsére az állatnak komolyabb baja nem esett, felületi hámsérülései gyorsan gyógyulnak majd, ezért az erdészekkel és állatvédőkkel egyeztetve visszaengedték a természetbe a Nagyvenyim közeli repceföldön.