Hírek aloldal fejlécképe

Fejér VMKI hírei

Szirénapróbák december 4-én 2023. december 01.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba december 4-én, hétfőn.

Éjszaka mentett életet a szén-monoxid-érzékelő 2023. december 01.

Érzékelte a mérgező gázt és riasztott a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban november 30-án éjszaka Válon, a Damjanich utcában. A konyhában kályhával fűtöttek, amelynek során szén-monoxid keletkezett. A mérgező gáz jelenlétét a település önkormányzati és az érdi hivatásos tűzoltók mérései is kimutatták. A gázszolgáltató munkatársai a lakásban lévő parapetes konvektorokat megvizsgálták, megállapították, hogy szakszerűen működnek, így az épület fűthető maradt. Személyi sérülés, rosszullét nem történt.

Az adventi időszak veszélyei 2023. november 30.

Az adventi időszak az ünnepi készülődés időszaka, viszont ha nem figyelünk, könnyen a tűzoltókra várakozás időszaka lehet belőle. Fejér vármegyében az évnek ebben az időszakában átlagosan minden nap kigyullad egy otthon. A lakástüzek kockázatát növeli, hogy a hétvégén meggyújtjuk az adventi koszorún az első gyertyát.

Hármas karambol Székesfehérváron 2023. november 29.

Összeütközött három személygépkocsi november 28-án délután Székesfehérváron, a Berényi út és a Kadocsa utca kereszteződésében. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói mindhárom autót áramtalanították és félretolták a járműveket.

Pátkán is életet mentett a szén-monoxid-érzékelő 2023. november 27.

Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban november 26-án délután Pátkán. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a fürdőszobai gázüzemű vízmelegítő működése közben emelkedő szén-monoxid-koncentrációt mértek. A gázszolgáltató szakembere is a helyszínre érkezett. Személyi sérülés nem történt.

Balesetek Gánt közelében 2023. november 27.

Rövid időn belül két baleset is történt a Vértes havas útjain november 26-án délelőtt Gánt közelében.

Szén-monoxid miatt riasztották a tűzoltókat 2023. november 24.

Rosszul lett otthonában két gyermek és édesanyjuk november 23-án este Bicskén. A tatabányai hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók az épület kazánházában egy nyílt égésterű gázkazán működése közben szén-monoxid-koncentrációt mértek. A tűzoltók a házat átszellőztették, a gázt elzárták. A gázszolgáltató szakembere is a helyszínre érkezett. A mentők mindhárom lakót kórházba szállították.

Konyhatűz Baracson 2023. november 24.

Tűzhelyen felejtett étel gyulladt ki egy családi házban november 23-án délután Baracson. A tűz átterjedt a konyhabútorra. A lángokat a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók fojtották el. Az egységek kiérkezése előtt a vályogház lakója elhagyta az épületet, személyi sérülés nem történt.

Fókuszban az adatvédelem és az adatbiztonság 2023. november 23.

November 22-én hetedik alkalommal gyűlt össze az online térben a hallgatóság azon a tudományos konferencián, amelyet a rendvédelmi adatvédelmi és adatbiztonsági témakörben hirdetett meg a Belügyi Tudományos Tanács és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa.

Baleset Székesfehérváron 2023. november 22.

Összeüközött két személygépkocsi november 21-én délután Székesfehérváron, a Fiskális úton, a Máriavölgy kereszteződésében. Az egyik autó a járdán, a másik az úton keresztbe fordulva állt meg. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói mindkét autót áramtalanították és a forgalomirányításban vettek részt.

Ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő 2023. november 20.

Gázkazán működése közben keletkezett szén-monoxid egy irodaként használt épület mosdójában november 17-én délután Sárbogárdon. Az épületben ketten tartózkodtak, akik a szén-monoxid-érzékelő jelzésére kinyitották az ablakokat, lekapcsolták a gázkazánt és kimentek a szabadba. A város hivatásos tűzoltói visszacsukták a nyílászárókat, elindították a fali kombi gázkazánt, amelynek működése közben emelkedő szén-monoxid-koncentrációt mértek. A gázszolgáltató szakembere is a helyszíne érkezett. Személyi sérülés, rosszullét a szén-monoxid-érzékelő jelzésének köszönhetően nem történt.

Árokba csapódott egy autó Balinka közelében 2023. november 20.

Lesodródott az útról, átszakította a szalagkorlátot és fának ütközött egy személygépkocsi november 20-án reggel Bakonycsernye és Mór között, a balinkai elágazó közelében. Az autóra rádőlt egy vékonyabb törzsű fa, amelyet a móri önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel ledaraboltak, majd a vezetőülést feszítővágóval elvágták és hátradöntötték. A sofőrt a mentőszolgálat munkatársaival együttműködve a hátsó, csomagtéri ajtón át emelték ki az autóból. Az egység áramtalanította a személygépkocsit. A balesethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is vonult.