Hírek aloldal fejlécképe

Fejér MKI hírek

A tragédiával végződő lakástüzek is megelőzhetőek 2021. december 07.

A tűzoltók tapasztalatai azt mutatják, hogy az év utolsó hónapjában megnő a lakástüzek, melléképülettüzek száma. Csak novemberben 18 ember vesztette életét az országban lakástűzben.

Autószállító tréler gyulladt ki az M7-esen 2021. december 07.

Menet közben gyulladt ki egy tréler vontatmányának kereke december 6-án késő délután az M7-es autópályán, a velencei pihenőhely közelében.

Tesztelje tudását! 2021. december 07.

A lakás- és fenyőfatüzek megelőzésével foglalkozik az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tizennyolcadik online tűzvédelmi tesztje.

Baleset az M6-oson 2021. december 07.

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi december 6-án az M6-os autópályán, a pusztaszabolcsi lehajtó közelében. Az autó a két haladó sáv közötti felezővonalon állt meg. A pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, majd félrehúzták az útról.

Két lakásban is tűz volt vasárnap 2021. december 06.

Egy családi ház tetőszerkezete borult lángba Dunaújvárosban, az abai lakásban pedig bútorok égtek december 5-én.

Tragikus baleset a 63-ason 2021. december 06.

Összeütközött két személygépkocsi december 5-én délután a 63-as főúton, Sárszentágota és Sárbogárd között.

Ifjú alkotók keltették életre a tűzoltók hivatását 2021. december 04.

A korábbi évekhez hasonlóan folytatódott az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázata, amelyet óvodások és iskolások részére hirdettek meg. A felhívásra Fejér megyéből közel száz alkotás érkezett. Az óvodások mellett az iskolások pályaműveit három korcsoportban értékelték 6 és 18 éves kor között. A Fejér megyei forduló eredményhirdetését december 3-án tartották Székesfehérváron.

Szirénapróbák december 6-án 2021. december 03.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba december 6-án, hétfőn.

Melléképület gyulladt ki Székesfehérváron 2021. november 30.

Családi házzal egybeépített melléképületben csaptak fel a lángok november 30-án kora hajnalban, Székesfehérvár Feketehegy városrészén.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Pusztaszabolcson 2021. november 29.

A gázkazán működése közben riasztott a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban november 28-án délután Pusztaszabolcson.

Advent idején is előzzük meg a lakástüzeket 2021. november 26.

Sokunk otthonában lobban fel az első adventi gyertya a hétvégén. Elkezdődik az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Ha azonban a koszorú tűzvédelmi szempontból nem biztonságos, vagy nem megfelelő helyre rakjuk, az égő gyertya könnyen lakástüzet, sérülést okozhat.

Karácsonyi ajándékozás a tűzoltókkal 2021. november 25.

Az állami gondozásban részesülő gyermekek részére szervez idén is ajándékozást a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs szerparancsnoka Fejér megyében.