Hírek aloldal fejlécképe

Fejér VMKI hírei

Székesfehérvár Közbiztonságáért díjjal tüntették ki Takács József tűzoltó alezredest 2024. április 26.

Takács József tűzoltó alezredes 1989-ben beosztott tűzoltóként kezdte hivatásos szolgálatát Székesfehérváron. Már a kezdetekben megmutatkozott a tűzoltóság iránti elkötelezettsége és kiemelkedő szakmai érdeklődése. Elhivatottsága, rátermettsége, tudása és szakmai ismereteinek folyamatos fejlesztése eredményeként szolgálatparancsnokként elsősorban Székesfehérvár és vonzáskörzete területén vezette a tűzoltási és műszaki mentési feladatokat.

Füst a moziban, baleset a parkolóban 2024. április 25.

Komplex gyakorlatot és pályaorientációs napot tartott a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség április 24-én, Székesfehérváron. A rendezvényen részt vett a Katasztrófavédelem Központi Zenekara, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete.

Köszönet a mentésért 2024. április 23.

Személyesen mondott köszönetet a tűzoltóknak egy tavaly nyári közlekedési baleset sérültje április 23-án a székesfehérvári laktanyában.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek 2024. április 23.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására nyújt lehetőséget a központi költségvetésből. Az önkéntesek számára rendelkezésre álló hétszáz milliós pályázati forrásból összesen százmillió forint fordítható az önkéntes mentőszervezetek támogatására.

Tűzoltók és bemutatók a Szakmák utcáján 2024. április 22.

Komplex gyakorlatot és pályaorientációs napot tart a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség április 24-én, Székesfehérváron.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Dunaújvárosban 2024. április 22.

Egy gyerek tartózkodott a fürdőszobában, amikor jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban április 20-án este Dunaújvárosban. A szén-monoxid-érzékelő hangos sípolására a kislány kiment a helyiségből, édesanyja kinyitotta az ablakokat és az udvaron várták meg a tűzoltókat. A mérgező gáz a fürdőszobai, nyílt égésterű, átfolyós vízmelegítő működése közben keletkezett, a szén-monoxid jelenlétét a város hivatásos tűzoltóinak műszeres mérései is kimutatták. A gázszolgáltató szakembere is a helyszínre érkezett. A szén-monoxid-érzékelő jelzésének köszönhetően a lakóknak nem esett bajuk.

Átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat 2024. április 19.

A város közgyűlésén adták át a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat április 18-án. Az elismerést idén Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagynak, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlósnak, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva, a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkárának adományozták.

Baleseteknél a pusztaszabolcsi tűzoltók 2024. április 19.

Gárdonyba és az M6-os autópályára riasztották közlekedési balesethez a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit április 18-án délután.

Újabb püspökladányi győzelem Csókakőn 2024. április 18.

A bajnoki címüket megtartva idén is a Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltók győzedelmeskedtek az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen április 18-án. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes határában, Csókakőn.

Idén is hétszázmillió forint jut az önkéntesek támogatására 2024. április 18.

A központi költségvetésben – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forint az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillió pedig a mentőszervezetek fejlesztésére fordítható. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek május 17-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Fejér vármegyei az Év rendvédelmi alkalmazottja 2024. április 17.

Moldován Hajnal, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályának kiemelt szakügyintézője soha nem érezte úgy, hogy nagyobb teher nehezedne rá, mint amit elbír. A terhelés mindig motivációt, erőt, lendületet adott számára. Elkötelezettségét, kimagasló, példaértékű tevékenységét az Év rendvédelmi alkalmazottja 2023. címmel ismerték el.

Szívvel-lélekkel a jelzéstől a bevonulásig 2024. április 17.

Kiss Tibor tűzoltó zászlós 2012-es megalakulásától oszlopos tagja a Fejér vármegyei műveletirányító ügyeletnek. Korábban a székesfehérvári tűzoltóságon szolgált különböző beosztásokban, és híradós szolgálatot is ellátott. Utóbbi alkalmakkor fejlesztette azt a szervező- és problémamegoldó készséget, amely minden káreset hatékony és eredményes kezeléséhez elengedhetetlen.