Hírek aloldal fejlécképe

Fejér VMKI hírei

Négy újonc tűzoltó kezdte meg szolgálatát Fejérben 2023. február 07.

Sárbogárdon kettő, Székesfehérváron és Dunaújvárosban pedig egy-egy újonc tűzoltó kezdte meg szolgálatát. A tűzoltó őrmesteresek a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén ünnepélyes keretek között tettek esküt február 3-án.

Lakástüzekhez és balesethez riasztották a tűzoltókat 2023. február 07.

Elektromos elszívó gyulladt ki egy székesfehérvári társasházban, Kőszárhegyen pedig családi ház kazánhelyiségében keletkezett tűz február 6-én. Kora este pedig egy személygépkocsi ütközött szalagkorlátnak az M7-es autópályán.

Oldalára borult a karambolban 2023. február 06.

Összeütközött két személygépkocsi február 5-én este Székesfehérváron. A Budai út és a Kadocsa utca kereszteződésében az egyik autó a járdára csapódott és az oldalára borult. A vezetője a járműbe szorult. A Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a város hivatásos tűzoltói oldaltámasszal stabilizálták az autót, nehogy az eldőljön, majd kivágták az első szélvédőt és a mentőkkel együttműködve kiemelték a sofőrt.

Tragikus baleset Fehérvárcsurgónál 2023. február 06.

Fának csapódott egy személykocsi február 5-én hajnalban Fehérvárcsurgó közelében. Elsőként a helyi és a bodajki önkéntes tűzoltók érkeztek ki az összeroncsolódott autóhoz. A jármű vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az áldozatot a székesfehérvári hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsok közül. A balesethez a Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották.

478 segélyhívás, 319 beavatkozás, 50 épületkár a szombati szélvihar miatt 2023. február 06.

A szombati szélvihar miatt 478 bejelentés érkezett a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságoz. Sok esetet többen is bejelentettek, ezért a bejelentések száma magasabb, mint a beavatkozások száma. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók szombat reggel óta egészen vasárnap délutánig dolgoztak a károk felszámolásán, néhány esetben még hétfőn délelőtt is kidőlt fák miatt kérték a katasztrófavédelem segítségét. A legtöbb munkát Székesfehérváron és környékén adta a viharos időjárás a tűzoltóknak.

Címről címre haladva segítenek a tűzoltók 2023. február 04.

Reggel óta meg sem állnak a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, folyamatosan dolgoznak a szél okozta károk felszámolásán. Délután 16:00 óráig csaknem 350 tűzoltói beavatkozásra volt szükség Fejér vármegyében, elsősorban Székesfehérváron és környékén.

Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók Fejérben 2023. február 04.

A rendkívül erős szélben szombaton délelőtt több mint 180 bejelentés érkezett a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére. Fejér vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói, valamint az önkéntes mentőszervezet tagjai február 4-én kora reggel óta címről címre haladva számolják fel a szélvihar okozta károkat.

Piros riasztás az erős szél miatt 2023. február 04.

A meteorológiai szolgálat hajnalban narancs, majd reggel hét után a legmagasabb, piros riasztást adott ki több vármegyére is. Mivel a talaj nagyon nedves, az erős, helyenként akár száz kilométer per órás szél nemcsak faágakat törhet le, hanem teljesen egészséges fákat is kidönthet.

Szirénapróbák február 6-án 2023. február 03.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba február 6-án, hétfőn.

Közlemény 2023. február 03.

A feol.hu-n az „Építési területen a wc - és mi lesz a Kodály tornatermével?” címmel 2023. február 2-án megjelent cikkben szereplő tűzvédelmi szakhatósági eljárásról.

Már lehet jelentkezni a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatra 2023. február 02.

Huszonharmadik alkalommal hirdeti meg a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A pályamunkákat 2023. május tizedikéig lehet benyújtani.

Februári tűzvédelmi teszt 2023. február 01.

Elkészült az év második tűzvédelmi tesztje. Ezúttal nemcsak a tudásukat tesztelhetik azok, akik kedvet éreznek kérdéssor kitöltésére, hanem hasznos és izgalmas részleteket is megtudhatnak arról, hogy az elmúlt évben milyen típusú káresetekhez vonultak a tűzoltók. A teszt összeállítóinak szándéka az volt, hogy a tények és számok révén hívja fel a figyelmet az elővigyázatosságra, és a legfontosabb biztonsági tényezőkre. Ez már a 32. online tudáspróba, amely egyfajta összegzése is az elmúlt évnek.