Hírek aloldal fejlécképe

Fejér VMKI hírei

Családi ház gyulladt ki Székesfehérváron 2024. október 24.

Teljes terjedelmében égett egy háromszintes családi ház beépített tetőtere és tetőszerkezete, valamint több emeleti helyisége október 22-én Székesfehérváron, az Új Csóri úton.

Ünnepi állománygyűlés 2024. október 22.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére tartott megemlékezést a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedden Székesfehérváron. Az ünnepségen elismerések átadására is sor került.

Balesetek a hétvégén 2024. október 21.

Az M6-os autópályán két autó ütközött, Etyeknél fák közé hajtott egy motoros, a 7-es főúton szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi a hétvégén.

Kéménytűz Csákváron 2024. október 21.

A lerakódott korom égett egy családi ház kéményében október 19-én este Csákváron. A helyi önkéntes tűzoltók érkezetek elsőként a helyszínre, akik a parazsat eltávolították a kandallóból és megkezdték a kémény kotrását. Az oltási munkálatok részeként a székesfehérvári hivatásos tűzoltókkal a parázsló részeket eltávolították és átvizsgálták a kémény környezetét. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább. Személyi sérülés nem történt.

Tűzben lakhatatlanná vált egy ház Adonyban 2024. október 18.

Teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház október 17-én délután Adony-Szőlőhegyen. A lángokat a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók elfojtották. Az egységek kiérkezése előtt a tulajdonos négy propánbutángáz-palackot kivitt az épületből. A tűzben a húsz négyzetméteres ház lakhatatlanná vált, lakójának az önkormányzat biztosított ideiglenes szállást. Személyi sérülés nem történt.

Fűtés során is figyeljünk a biztonságra 2024. október 16.

Október tizenötödikével hivatalosan is elkezdődött a fűtési szezon, ugyanakkor a hűvösebb éjszakákon már sokan befűtöttek. Az elmúlt évek lakástüzeinek hatvanegy százaléka, a szén-monoxid-mérgezéseknek a hatvan százaléka a fűtési időszakban történt, ezért az előttünk álló fél évben mindenképpen fokozott odafigyelés szükséges.

Baleset Székesfehérváron 2024. október 16.

Összeütközött két személygépkocsi október 15-én délután a Géza utcában, az Olaj utca kereszteződésénél Székesfehérváron. Mindkét autó az út melletti házak falának ütközött. Az egyik jármű ajtaját a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói feszítővágóval kinyitották, majd a mentőkkel együttműködve emelték ki a sofőrt. A műszaki mentés során a tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd lesöpörték a törmeléket a burkolatról.

Tűzoltók a kiállításon 2024. október 11.

Bemutatókkal és információs börzével várja a végzős diákokat és a pályamódosítás előtt állókat az idei pályaválasztási kiállítás október 11-én és 12-én Székesfehérváron. A Fejér Vármegyei Kormányhivatal hagyományos programsorozatának a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum ad otthont.

Országos véradás 2024. október 10.

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából immár hagyományosan megszervezett országos véradás keretében három nap alatt összesen negyven helyszínen - Székesfehérváron is - adhattak vért a katasztrófavédelem munkatársai.

Családi ház gyulladt ki Perkátán 2024. október 08.

Tűz miatt lakhatatlanná vált egy családi ház október 8-án reggel Perkátán. Az ötször tizenöt méter alapterületű, vályog oldalfalazatú épület nappalija, hálószobája és konyhája teljes terjedelmében égett. A ház füsttel telítődött.

Sikeres bemutatkozás az első Belügyi Drón Kupán 2024. október 08.

Két helyezést is elhozott a katasztrófavédelem a remeteszőlősi bázison október 7-én megrendezett belügyi versenyről. A Belügyi Tudományos Tanács a Széchényi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központtal, a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. szakmai közreműködésével, a Magyar Tudomány- és Innováció-menedzsment Alapítvány társszervezésében hívta életre az I. Belügyi Drón Kupát, amelyen egy dobogós harmadik helyet és a legjobb drónpilótának járó elismerést is megszerezte a katasztrófavédelem, amely két csapatot is indított. A bronzérmes csapat tagja volt a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságról Olasz András tűzoltó százados.

Oszlopnak ütközött egy autó Székesfehérváron 2024. október 08.

Villanyoszlopnak hajtott egy személygépkocsi október 7-én kora este Székesfehérváron, a Zimonyi utcában. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói a motortérből felszálló füstölés miatt porral oltóval biztosították a helyszínt és áramtalanították a járművet. Füstöt ezután már nem tapasztaltak. Az egység az autót hőkamerával átvizsgálta, majd drótkötéllel levontatta a törött betonoszlopról.