Hírek aloldal fejlécképe

Fejér MKI hírek

Fél perces győzelem a Vértesi viadalon 2021. szeptember 17.

A Komárom-Esztergom megyei tűzoltók sikerével zárult a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kismotorfecskendő-szerelő versenye szeptember 17-én Csókakőn. A vízsugarak viadalában a korábbi többszörös bajnok püspökladányi tűzoltók végeztek a második helyen, míg a bronzérmet Baranya megye szerezte meg.

Nádasra is átterjedt a tűz Sárbogárdnál 2021. szeptember 16.

A száraz fű és bozótos gyulladt ki Sárbogárdnál, a vasúti töltés mentén szeptember 16-án délelőtt.

Egy hónap telt el a tragédia árnyékában 2021. szeptember 15.

Magyar turisták autóbusza borult fel augusztus 15-én az M7-es autópályán. Nyolcan a helyszínen, egy sérült a kórházban vesztette életét. A mentésről, a buszbaleseteknél szükséges tűzoltói beavatkozásokról részletesen ír a Katasztrófavédelem szakmai folyóirat szeptemberi lapszáma.

Melléképület gyulladt ki Abán 2021. szeptember 14.

Mesterlövész lőtt ki egy gázpalackot egy kigyulladt melléképületnél szeptember 13-án délben Abán.

Több mint kétszáz önkéntes bizonyította helytállását 2021. szeptember 13.

Viharban autóra dőlt fa, sziklafalon rekedt sérült, villámárvíz miatti védekezés – ilyen életszerű feladatok várták a járási mentőcsoportokat a Fejér Önkéntes Mentőszervezet felkészítő gyakorlatán szeptember 11-én, Fehérvárcsurgón és Daruszentmiklóson.

Hat város tűzoltói fékezték meg a lángokat Polgárdinál 2021. szeptember 13.

Zöldhulladék és kommunális szemét gyulladt ki szeptember 11-én délben Polgárdi közelében. A hulladéklerakóban körülbelül nyolcszáz négyzetméteren égett a több méter magas szeméthalom.

Húsz éve érte terrortámadás az Egyesült Államokat 2021. szeptember 11.

2001. szeptember 11-én szenvedte el történelme legnagyobb terrortámadását az Egyesült Államok: azon a napon terroristák eltérítettek négy repülőgépet, hárommal belerepültek a World Trade Center (WTC) ikertornyaiba, illetve az Amerikai Védelmi Minisztérium épületébe. New York-ban a WTC-nél háromszáznegyvenhárom tűzoltó halt hősi halált.

Leszakadt a tartály a nyerges vontatóról az M6-oson 2021. szeptember 09.

Tartálykocsi borult fel szeptember 8-án délelőtt az M6-os autópálya Fejér megyei szakaszán.

Autótűz az M7-esen 2021. szeptember 08.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi szeptember 8-án délben az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán.

Nádastűz Dinnyésnél 2021. szeptember 08.

A vasúti pálya melletti partoldal égett szeptember 7-én délután a Velencei-tó déli partján. Gárdony és Dinnyés között több helyen az aljnövényzet, füves, bokros rész és nádas gyulladt ki.

Elismerések a szolgálatért 2021. szeptember 07.

A katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött harminc éves szolgálata és eredményes munkája elismeréseként dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere Szolgálati Jelet adományozott Szauer Henrikné tűzoltó alezredesnek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársának.

Kijutottak az olimpiára a pázmándi tűzoltók 2021. szeptember 07.

Dobogós helyezéseket elérve számos kupával tértek haza a pázmándi önkéntes tűzoltók a hétvégén Tatán megrendezett IX. Országos Hagyományos és a X. Országos Ifjúsági Tűzoltóversenyről. A pázmándi fiúcsapat első helyezésével továbbjutott a jövő évi nemzetközi olimpiára.