Hírek aloldal fejlécképe

Fejér VMKI hírei

Hét új tűzoltó érkezett a vármegyébe 2024. július 15.

Az öthónapos szakképzés, a sikeres vizsgák és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségét követően hét új tűzoltó kezdte meg hivatásos szolgálatát Fejér vármegyén.

Meghosszabbították a hőségriasztást 2024. július 12.

Július 18., csütörtök 24 óráig meghosszabbította az országos tisztifőorvos a július hetedikétől érvényben lévő legmagasabb fokú hőségriasztást az ország egész területére.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Székesfehérváron 2024. július 12.

Magas szén-monoxid-koncentrációt mértek a tűzoltók egy társasházi lakásban július 11-én délelőtt Székesfehérváron. A fürdőszobában éppen zuhanyoztak, amikor az átfolyós vízmelegítő közelében elhelyezett szén-monoxid-érzékelő jelzett. A hangos sípolásra a lakók kinyitották az ablakokat és kimentek a lakásból. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói a nyílászárókat visszacsukták, megnyitották a csapot és a meleg víz engedése közben rövid idő alatt magas szén-monoxid-koncentrációt mértek. A gázszolgáltató szakembere is a helyszínre érkezett. Személyi sérülés nem történt.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek 2024. július 11.

Száznyolcvanhét önkéntes mentőszervezet jut 2024-ben központi forrásból pályázati támogatáshoz.

Nyáron is életet ment a szén-monoxid-érzékelő 2024. július 10.

Szén-monoxid keletkezett egy családi házban július 9-én este Székesfehérváron. A mérgező gáz veszélyére a fürdőszobai átfolyós vízmelegítő közelében elhelyezett szén-monoxid-érzékelő hangos sípolása figyelmeztette az épület lakóját, miután becsukta a ház ablakait. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói méréseket végeztek, amelynek során a műszer kimutatta a szén-monoxid-jelenlétét. A gázszolgáltató szakembere is a helyszínre érkezett.

Tizenkét otthon vált tűz miatt lakhatatlanná 2024. július 09.

2024 első félévében 137 lakás gyulladt ki Fejérben, kilenccel kevesebb, mint 2023 első hat hónapjában. Lakástűzben idén már egy ember életét vesztette a vármegyében, heten pedig megsérültek. Az első félévben 1485 négyzetméternyi épített terület égett le.

Fesztiválokon is biztonságban 2024. július 08.

Széles körű szervezés, előkészület előzi meg a nyári fesztiválok és nagyobb szabadtéri rendezvények biztonságos lebonyolítását. Ugyanakkor a rendezvényre látogatók részéről is fontos, hogy tájékozódjanak az adott helyszín sajátosságairól, a házirendről, a helyes magatartási szabályokról.

Tűz volt egy állattartó telepen 2024. július 08.

Egy körülbelül hatvan négyzetméteres épület lemezfedésű tetőszerkezete gyulladt ki egy állattartó telepen július 7-én délután Lajoskomáromban. A lángok terjedését az önállóan beavatkozó lajoskomáromi önkéntes tűzoltók fékezték meg, majd a sárbogárdi hivatásos tűzoltókkal együttműködve az izzó, parázsló részeket felkutatták és eloltották. Az utómunkálatok részeként a padlásteret hőkamerával átvizsgálták.

Autó égett Rácalmásnál 2024. július 08.

Menet közben gyulladt ki egy személygépkocsi július 5-én délután az M6-os autópálya rácalmási lehajtóján. A tűz a motortérről átterjedt az utastérre. A lángokat a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók fojtották el, gyors beavatkozásukkal a csomagteret megmentették a tűztől. Személyi sérülés nem történt, a sofőr és utasa a tüzet észlelve azonnal elhagyta a járművet.

Harmadfokú hőségriasztás péntek éjfélig 2024. július 08.

Az országos tisztifőorvos elrendelte a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó a 8-ason 2024. július 04.

A belső szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi július 4-én reggel a 8-as főúton, Csór közelében. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók áramtalanították és félrehúzták a járművet. A szalagkorlátról lerepülő törmelékektől egy szemközti sávban elhaladó autó is megrongálódott. Személyi sérülés nem történt.

Baleset Dunaújvárosban 2024. július 04.

Motor és személygépkocsi ütközött július 3-án délután Dunaújvárosban, a Hun utcában. A műszaki mentés során a város hivatásos tűzoltói a motort áramtalanították és a burkolatra folyt olajat felitatták.