Hírek aloldal fejlécképe

Fejér MKI hírek

Másodfokú hőségriasztás lép életbe szombaton 0:00 órától 2021. június 17.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 19-én (szombat) 00:00 órától június 22 (kedd) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

Gyerekekkel az erdők tűzvédelméért 2021. június 17.

Interaktív gyerekfoglalkozás keretében az erdőtüzek megelőzésére hívta fel a figyelmet a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság és a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. június 17-én a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétumban.

Csákvár lakosainak védelmét szolgálják az önkéntes tűzoltók 2021. június 17.

A Vértes lábánál húzódó városban csaknem másfél évszázados múltra tekint vissza az önkéntes tűzoltó egyesület. A szervezet múltjáról, eszközparkjának fejlesztéseiről, az önkéntes tűzoltók összefogásáról, mindennapos helytállásáról a Katasztrófavédelem szakmai folyóirat legfrissebb elektronikus lapszámában olvashatnak.

Szélvédőn át emelték ki a sofőrt 2021. június 14.

Összeütközött három személygépkocsi június 12-én délelőtt a 6-os főúton, Adony közelében.

Kamion lángolt az M7-esen 2021. június 11.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kamion vontató része június 10-én, az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán. A lángok továbbterjedtek a vontatmányra, valamint az út melletti növényi vegetációra is. A Székesfehérvár térségében történt tűzesethez a megyeszékhely tűzoltói kaptak riasztást, akik több vízsugárral megakadályozták a tűz további terjedését és elfojtották a lángokat. A sofőr egyedül volt a fülkében nem sérült meg az eset következtében.

Álláspályázatok – vízügyi-vízvédelmi szakhatósági feladatok 2021. június 08.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázatot hirdet vízügyi szakügyintéző és jogi végzettséggel rendelkező vízügyi szakügyintéző munkakörök betöltésére.

Árokba borult egy autó Móron 2021. június 07.

Vízelvezető árokba hajtott és az oldalára borult egy személygépkocsi június 6-án délután Móron.

Szirénapróbák június 7-én 2021. június 04.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba június 7-én, hétfőn.

Önkéntes tűzoltó egyesületek támogatása 2021. június 03.

Döntés született az önkéntes tűzoltó egyesületek pénzbeli támogatásáról. A katasztrófavédelem 2021-ben is hétszázmillió forint összértékű támogatást oszthat szét a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek között. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a hétszázmillió forintból százmilliót az önkéntes mentőszervezetek kapnak.

Felborult egy autó Lovasberénynél 2021. június 03.

Letért az útról, árokba csapódott, ezt követően pedig az úttesten tetejére borulva állt meg egy személyautó a 811-es számú úton. A Lovasberénynél, június 2-án történt balesetnél a székesfehérvári tűzoltók nyújtottak segítséget a műszaki mentéshez, a forgalmi rend helyreállításához.

Baleset történt Szabadegyházánál 2021. június 02.

Összeütközött két személyautó Szabadegyháza közelében, a 62-es számú úton június 1-jén.