Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Szirénapróbák április 8-án
2024. április 03.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba április 8-án, hétfőn.

Hangos üzemű szirénapróbák március 4-én
2024. február 29.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán is hangos szirénapróba lesz hallható március 4-én, hétfőn.

Szirénapróbák február 5-én
2024. február 01.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba február 5-én, hétfőn.

Rácalmáson követelt áldozatot a tűz
2024. január 08.

Vasárnap este fél tizenegykor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy faház Rácalmáson, és az épületben van valaki. A Bajcsy-Zsilinszky utcában lévő, életvitelszerűen lakott szigetelt faházhoz két járművel vonultak a tűzoltók. A tizennyolc négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett. A tűzoltók oltás közben, az épület romjai között találták meg az ott lakó idős, mozgásában korlátozott férfi holttestét. Az oltási munkálatok háromnegyed órán át tartottak. A tűz keletkezési helyét, idejét és okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

Szirénapróbák január 8-án
2024. január 05.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba január 8-án, hétfőn.

Szirénapróbák január 8-án
2024. január 05.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba január 8-án, hétfőn.

Szirénapróbák december 4-én
2023. november 30.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba december 4-én, hétfőn.

Szirénapróbák november 6-án
2023. november 02.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba november 6-án, hétfőn.

Október végével leálltak a viharjelzők a hazai tavakon
2023. november 02.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság minden év április 1-től október 31-ig üzemelteti a viharjelzőrendszereket a Balatonon, a Velencei-, a Tisza- és a Fertő tavon. Az országos viharjelzőrendszert a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság üzemelteti, a viharjelzéseket és az időjárás előrejelzéseket az OMSZ Siófoki Viharjelző Obszervatóriuma adja ki.

Halálos lakástűz Agárdon
2023. október 28.

Szombaton reggel érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy füst gomolyog egy családi ház ablakából Gárdony-Agárdon, a Vas utca és a Gárdonyi Géza utca kereszteződésében.

A fűtési szezonban több a lakástűz és a szén-monoxid-mérgezés
2023. október 13.

Hétvégén kezdődik a fűtési szezon, ami hivatalosan az október 15-e és április 15-e közötti időszak. Az előttünk álló fél évben fokozott odafigyelésre lesz szükség, az elmúlt évek lakástüzeinek 61 százaléka, a szén-monoxid-mérgezéseknek pedig 60 százaléka a fűtési szezonban történt.

Kilenc hónap alatt 183 lakástűz Fejérben
2023. október 06.

2023 első három negyedévében 183 lakástűz keletkezett Fejér vármegyében, 52-vel kevesebb, mint 2022 első kilenc hónapjában, ami 22 százalékos csökkenést jelent. A vizsgált időszakban 2418 négyzetméternyi épített terület égett le, csaknem ötszázzal kevesebb, mint tavaly, ami 17 százalékos csökkenés.

Halálos tűzeset Bakonycsernyén
2023. október 01.

Vasárnap reggel fél kilenc előtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy hétvégi ház Bakonycsernyén, az Akác utcában.

Szirénapróbák október 2-án
2023. szeptember 28.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba október 2-án, hétfőn.

Szirénapróba lesz Székesfehérváron
2023. szeptember 04.

Székesfehérvár külső védelmi tervének részleges gyakorlására kerül sor szeptember 5-én, kedden délelőtt. A városban telepített lakossági tájékoztató szirénák kétszer is megszólalnak. Az elhangzó riasztás lakossági intézkedést nem igényel. A délelőtt folyamán az oktatási intézményekben tűzriadó-gyakorlatot hajtanak végre.