Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Szirénapróbák április 6-án
2020. április 02.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba április 6-án, hétfőn.

Közlemény
2020. március 02.

Ma délelőtt 11 órakor a megszokottól eltérően a Tolna megyei Pincehelyen található Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer (MoLaRi) próbájával együtt a Paksi Atomerőmű harminc kilométeres körzetében található Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszer (LTRR) szirénapróbája is megtörtént. A minden hónap első hétfőjén megszokott módon a szirénák 13 órakor ismételten megszólalnak, ezzel kapcsolatban a lakosságnak nincs teendője.

Hangos üzemű szirénapróbák március 2-án
2020. február 25.

Szirénapróbák február 3-án
2020. január 31.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba február 3-án, hétfőn.

Szirénapróbák január 6-án
2020. január 06.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba január 6-án, hétfőn.

Megszólalnak a szirénák Ercsiben
2019. november 18.

Ercsi Város Önkormányzata és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy Ercsi külső védelmi terv gyakorlatának részeként a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszer szirénái is megszólalnak november 20-án. A külső védelmi terv gyakorlat részeként az Eötvös József Általános Iskolában tűzriadó gyakorlat lesz, személymentés, kimenekítés és befogadás imitálásával.

Szirénapróbák november 4-én
2019. október 31.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba november 4-én, hétfőn.

Szirénapróbák október 7-én
2019. október 03.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba október 7-én, hétfőn.

Bővült a megbízható szén-monoxid-érzékelők köre
2019. október 02.

Három típussal bővült a megbízható szén-monoxid-érzékelők listája a nem sokkal a fűtési szezon kezdete előtt lezárult ellenőrzéssorozat eredményeképpen. A termékek esetében piacfelügyeleti jogkört gyakorló katasztrófavédelem független bevizsgálási eljárás során nyilvánította alkalmasnak az érzékelőket.

Biztonságban induljon a fűtési szezon
2019. szeptember 30.

Még mindig nem késő elvégeztetni a szezon megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges karbantartási munkálatokat a tüzelő-fűtő berendezések esetében. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalan annak kivitelezése, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották. Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az idő egyre hűvösebb, napról-napra közelebb kerülünk ahhoz, hogy újra üzembe helyezzük fűtőberendezéseinket.

Az ősz egyik veszélye a mustgáz
2019. szeptember 03.

A móri bórvidéken is megkezdődött a szüret, egyes helyeken már a mustot érlelik a pincékben. A szőlő levének erjedésekor mustgáz keletkezik, amely nem megfelelő körülmények között komoly veszélyt jelent. Szellőztetéssel, valamint szén-dioxid-érzékelő elhelyezésével elkerülhető, hogy veszélyes mennyiségben felhalmozódjon, illetve balesetet okozzon a gáz.

Hangos üzemű szirénapróbák szeptember 2-án
2019. augusztus 30.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható teljes körű szirénapróba szeptember 2-án, hétfőn.