Current Page aloldal fejlécképe

Közlemények

Tizenkét otthon vált tűz miatt lakhatatlanná
2024. július 09.

2024 első félévében 137 lakás gyulladt ki Fejérben, kilenccel kevesebb, mint 2023 első hat hónapjában. Lakástűzben idén már egy ember életét vesztette a vármegyében, heten pedig megsérültek. Az első félévben 1485 négyzetméternyi épített terület égett le.

Szirénapróbák július 1-jén
2024. június 26.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba július 1-jén, hétfőn.

Külső védelmi terv gyakorlata Dunaújvárosban
2024. június 24.

Dunaújváros külső védelmi tervének teljes gyakorlására kerül sor június 26-án délelőtt. A gyakorlat helyszínei a Budai Nagy Antal út és a Volán telepi garázssor kijelölt részei és a Volánbusz telephelye lesz. A feladatok során a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszer (MoLaRi) csökkentett üzemű (morgató) próbájára is sor kerül a kijelölt területen. A sziréna megszólalása ebben az időpontban csak a rendszer próbája, a lakosságnak semmilyen teendője nincs!

Szirénapróbák június 3-án
2024. május 31.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba június 3-án, hétfőn.

Szirénapróbák május 13-án
2024. május 09.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba május 13-án, hétfőn.

Szirénapróbák április 8-án
2024. április 03.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba április 8-án, hétfőn.

Hangos üzemű szirénapróbák március 4-én
2024. február 29.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán is hangos szirénapróba lesz hallható március 4-én, hétfőn.

Szirénapróbák február 5-én
2024. február 01.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba február 5-én, hétfőn.

Rácalmáson követelt áldozatot a tűz
2024. január 08.

Vasárnap este fél tizenegykor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy faház Rácalmáson, és az épületben van valaki. A Bajcsy-Zsilinszky utcában lévő, életvitelszerűen lakott szigetelt faházhoz két járművel vonultak a tűzoltók. A tizennyolc négyzetméteres épület teljes terjedelmében égett. A tűzoltók oltás közben, az épület romjai között találták meg az ott lakó idős, mozgásában korlátozott férfi holttestét. Az oltási munkálatok háromnegyed órán át tartottak. A tűz keletkezési helyét, idejét és okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

Szirénapróbák január 8-án
2024. január 05.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba január 8-án, hétfőn.

Szirénapróbák január 8-án
2024. január 05.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba január 8-án, hétfőn.

Szirénapróbák december 4-én
2023. november 30.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba december 4-én, hétfőn.

Szirénapróbák november 6-án
2023. november 02.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba november 6-án, hétfőn.

Október végével leálltak a viharjelzők a hazai tavakon
2023. november 02.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság minden év április 1-től október 31-ig üzemelteti a viharjelzőrendszereket a Balatonon, a Velencei-, a Tisza- és a Fertő tavon. Az országos viharjelzőrendszert a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság üzemelteti, a viharjelzéseket és az időjárás előrejelzéseket az OMSZ Siófoki Viharjelző Obszervatóriuma adja ki.

Halálos lakástűz Agárdon
2023. október 28.

Szombaton reggel érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy füst gomolyog egy családi ház ablakából Gárdony-Agárdon, a Vas utca és a Gárdonyi Géza utca kereszteződésében.