AKTUÁLIS HÍREINK

Hét új tűzoltó érkezett a vármegyébe 2024. július 15.

Az öthónapos szakképzés, a sikeres vizsgák és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségét követően hét új tűzoltó kezdte meg hivatásos szolgálatát Fejér vármegyén.

Meghosszabbították a hőségriasztást 2024. július 12.

Július 18., csütörtök 24 óráig meghosszabbította az országos tisztifőorvos a július hetedikétől érvényben lévő legmagasabb fokú hőségriasztást az ország egész területére.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Székesfehérváron 2024. július 12.

Magas szén-monoxid-koncentrációt mértek a tűzoltók egy társasházi lakásban július 11-én délelőtt Székesfehérváron. A fürdőszobában éppen zuhanyoztak, amikor az átfolyós vízmelegítő közelében elhelyezett szén-monoxid-érzékelő jelzett. A hangos sípolásra a lakók kinyitották az ablakokat és kimentek a lakásból. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói a nyílászárókat visszacsukták, megnyitották a csapot és a meleg víz engedése közben rövid idő alatt magas szén-monoxid-koncentrációt mértek. A gázszolgáltató szakembere is a helyszínre érkezett. Személyi sérülés nem történt.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek 2024. július 11.

Száznyolcvanhét önkéntes mentőszervezet jut 2024-ben központi forrásból pályázati támogatáshoz.

Nyáron is életet ment a szén-monoxid-érzékelő 2024. július 10.

Szén-monoxid keletkezett egy családi házban július 9-én este Székesfehérváron. A mérgező gáz veszélyére a fürdőszobai átfolyós vízmelegítő közelében elhelyezett szén-monoxid-érzékelő hangos sípolása figyelmeztette az épület lakóját, miután becsukta a ház ablakait. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói méréseket végeztek, amelynek során a műszer kimutatta a szén-monoxid-jelenlétét. A gázszolgáltató szakembere is a helyszínre érkezett.

ESEMÉNYEK

Nincs egy aktív esemény sem.

VIHARJELZÉS

Balaton

Nincs viharjelzés

Balaton illusztráció

Fertő-tó

Nincs viharjelzés

Fertő-tó illusztráció

Velencei-tó

Nincs viharjelzés

Velencei-tó illusztráció

Tisza-tó

Nincs viharjelzés

Tisza-tó illusztráció