AKTUÁLIS HÍREINK

Szirénapróbák április 3-án 2023. március 31.

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron, Dunaújvárosban és Szabadegyházán lesz hallható szirénapróba április 3-án, hétfőn.

Indul a viharjelzőrendszer 2023. március 31.

Április 1-jén kezdetét veszi a viharjelzési szezon. Magyarországon a viharjelzőrendszert a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság működteti, a jelzés kiadásáért pedig az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Siófoki Viharjelző Obszervatóriuma felel.

Asztalosműhely gyulladt ki Bicskén 2023. március 30.

Egy családi ház mögött lévő különálló épület egyik helyiségében csaptak fel a lángok március 29-én délután Bicskén. A helyszínre elsőként a város önkéntes tűzoltói érkeztek ki, akik gyors beavatkozásukkal megakadályozták, hogy a tűz a műhely többi részére és a tetőszerkezetre átterjedjen. A lángokat a helyi önkormányzati tűzoltókkal együttműködve fojtották el. A tűzben körülbelül húsz négyzetméteren égtek meg a bútorok és a bekészített faanyag. Személyi sérülés nem történt.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Dunaújvárosban 2023. március 30.

Gázkonvektorral és cserépkályhával fűtöttek abban a családi házban, ahol szén-monoxid keletkezett március 29-én este Dunaújvárosban. A mérgező gáz jelenlétét a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid-érzékelő jelezte. A négy négyzetméteres helyiségben egy nyílt égésterű gázkonvektor üzemelt. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók még a nappaliban is mértek szén-monoxid-koncentrációt. A helyszínre érkezett a gázszolgáltató szakembere. Személyi sérülés nem történt.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Bodajkon 2023. március 28.

Családi ház fürdőszobájában a kombinált gázkazán mellett lévő szén-monoxid-érzékelő jelezte a mérgező gáz jelenlétét március 27-én délután Bodajkon. Az épületben hárman tartózkodtak, rögtön értesítették a katasztrófavédelmet és kinyitották az ablakokat. A móri önkormányzati tűzoltók a nyílászárók becsukása után méréseket végeztek, amelynek során a műszer megemelkedett szén-monoxid-koncentrációt jelzett. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató szakembere is a helyszínre érkezett. Személyi sérülés nem történt.

ESEMÉNYEK

Nincs egy aktív esemény sem.

VIHARJELZÉS

Balaton

Nincs viharjelzés

Balaton illusztráció

Fertő-tó

Nincs viharjelzés

Fertő-tó illusztráció

Velencei-tó

Nincs viharjelzés

Velencei-tó illusztráció

Tisza-tó

Nincs viharjelzés

Tisza-tó illusztráció