Vízeltávolítás, leszakadt ágak

2024. június 10. 10:26

A reggeli felhőszakadással kísért zivatar után több helyszínen kérték szivattyúzás miatt a tűzoltók segítségét június 10-én Székesfehérváron. A lokálisan, rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék helyenként pincéket árasztott el, az erősebb széllökésekben faágak hasadtak le.

Társasházi lépcsőház bejáratánál akadályozta a közlekedést egy leszakadt ág a Horvát István-lakótelepen. Akácfa ága hasadt le a Pestispincék utcában és a Nagyszombati utcában. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói a balesetveszélyes ágakat motoros láncfűrésszel feldarabolták.

Egy családi ház pincéjében gázkazánt veszélyeztetett az összegyűlt csapadék a Nagyszombati utcában. Szintén alagsori helyiségekből szivattyúzták ki a helyenként egy méter magas vizet a tűzoltók a Kertalja utcában és két Budai úti házban. A Munkácsy Mihály utcában egy társasház pincéjét öntötte el az eső, a Kégl György utcában egy kétállásos garázsban fél méter magasán állt a víz.

Sárszentmihályon egy lehasadt, balesetveszélyes ágat a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkéntesei motoros láncfűrésszel eltávolítottak.

 

Fotó: Sajtós László tűzoltó főtörzsőrmester és Ribi Márk tűzoltó őrmester