Székesfehérvár Közbiztonságáért díjjal tüntették ki Takács József tűzoltó alezredest

2024. április 26. 11:51

Takács József tűzoltó alezredes 1989-ben beosztott tűzoltóként kezdte hivatásos szolgálatát Székesfehérváron. Már a kezdetekben megmutatkozott a tűzoltóság iránti elkötelezettsége és kiemelkedő szakmai érdeklődése. Elhivatottsága, rátermettsége, tudása és szakmai ismereteinek folyamatos fejlesztése eredményeként szolgálatparancsnokként elsősorban Székesfehérvár és vonzáskörzete területén vezette a tűzoltási és műszaki mentési feladatokat.

2016-tól a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiemelt főelőadójaként Fejér vármegye teljes területén, példamutató módon irányítja a tűzesetek, balesetek és egyéb műszaki mentések kezelését, a tűzoltók beavatkozását.

Az elmúlt harmincöt évben szakmai ismereteivel, széles látókörével és gyors észjárásával számtalan ember életének megmentését segítette. Szaktudása, műszaki ismeretei, jó szervező- és irányítókészsége elősegítették a tűzoltói beavatkozások hatékony végrehajtását, az anyagi és természeti javak megmentését, a további kárnövekedés elkerülését.

A tűzoltási és műszaki mentési feladatok mellett tűzvizsgálói tevékenységet végez, hozzájárulva a tűzmegelőzési, tűzoltási beavatkozási tapasztalatok megszerzéséhez, a tűzmegelőzési ismeretek bővítéséhez.

Takács József tűzoltó alezredes jelentős figyelmet fordít látókörének állandó szélesítésére, a kor technikai és informatikai vívmányainak megismerésére, szakmai alkalmazására. Az ismeretek elsajátításán túl törekszik tapasztalatait, tudását közvetlen kollégáival és a vármegyében szolgáló valamennyi tűzoltóval megosztani.

Kiemelkedő helytállásának elismeréseként Székesfehérvár Megyei Jogú Város önkormányzata a Székesfehérvár Közbiztonságáért díjat adományozta Takács József tűzoltó alezredesnek. Az elismerést dr. Cser-Palkovics András, polgármester adta át az április huszonhatodikai közgyűlésen a Városházán.

 

Fotók: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados és Simon Erika