Tűzoltók és bemutatók a Szakmák utcáján

2024. április 22. 11:46

Komplex gyakorlatot és pályaorientációs napot tart a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség április 24-én, Székesfehérváron.

A rendezvény első felében középiskolás diákok bevonásával kiürítési gyakorlatra kerül sor az Alba Pláza mozitermében, majd körülbelül 10 óra 45 perctől a bevásárlóközpont mögötti parkolóban egy feltételezett balesetben kigyulladt személygépkocsi tűzoltását mutatják be a tűzoltók.  A bemutatóhoz kapcsolódóan már április 23-án estétől lezárásra kerül az Alba Pláza bevásárlóközpont mögötti parkoló, valamint április 24-én 10:00 és 12:00 óra között szintén a hátsó parkolónál a Palotai út és a Mátyás király körút közötti átkötő út. A lezárás és a forgalomkorlátozás, valamint a füsthatással járó bemutató miatt a szervezők a lakosság türelmét és megértését kérik.

A komplex gyakorlati nap második felében a „Szakmák utcája” pályaorientációs fesztivál részeként 12:00 és 16:00 óra között műszaki mentési és keresőkutyás bemutató, füstkamra és reanimációs gyakorlat, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság, tűzoltó gépjárművek és szakfelszerelések bemutatója várja az érdeklődőket a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikumában (Székesfehérvár, Budai út 45.).

 

A kép korábbi felvétel, fotó: Dr. Gábor Ágnes