Ma a gyerekeké volt a főszerep

2023. május 28. 18:00

Gyerekkacagás, fürkésző szemek, csodáló tekintetek, bátor felfedezők, kedves szavak töltötték be a tűzoltólaktanyákat május 28-án Fejér vármegyében. Gyermeknap alkalmából a katasztrófavédelem idén is meghirdette a Nyitott szertárkapuk rendezvényét, amelynek keretében a székesfehérvári tűzoltólaktanyát is több százan felkeresték.

Székesfehérváron a tűzoltók próbariasztásokat tartottak, bemutatták a járműveket, a tűzoltó eszközöket és felszereléseket. A gyerekek beültek a gépjárműfecskendőbe, a daruba és a pályaszerbe, a bátrabbak a védősisakot és a védőkabátot is magukra öltötték. A gyereknapi tűzoltós programot évről évre nagy érdeklődés kíséri, a tűzoltók mindennapjaiba való betekintés nemcsak a legkisebbeknek, hanem a felnőtteknek is izgalmas programot ígért. A vármegyeszékhely mellett ezen a napon a sárbogárdi hivatásos tűzoltóság és a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs kapui is megnyíltak a látogatók előtt.

A Nyitott szertárkapuk rendezvényhez a bicskei, a móri és a váli önkormányzati tűzoltók is csatlakoztak, Velencén, Csókakőn, Lajoskomáromban és Martonvásáron pedig az önkéntes tűzoltók szertárát, járműveiket és felszereléseit tekinthették meg az érdeklődők.

 

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados