Elismerések a Belügyminisztériumban a nemzeti ünnep alkalmából

2023. március 14. 14:34

Alkotni és gyarapodni csak békében és biztonságban lehet – hangsúlyozta Rétvári Bence, miniszterhelyettes a Belügyminisztériumban az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából megrendezett központi ünnepségen. A március 13-án megtartott rendezvényen Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át.

A belügyminiszter a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje Katonai Tagozata kitüntetést adományozta Molnár József tűzoltó alezredesnek, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelőjének.

Molnár József tűzoltó alezredes 1985. augusztus 1-jén kezdte hivatásos tűzoltói szolgálatát a Fejér Megyei Tűzoltó-parancsnokságon. Hosszú életpályája során nagyon sok esetben tett tanúbizonyságot helytállásáról, kitartásáról, elhivatottságáról. Szolgálatát az állampolgárok biztonsága iránt érzett felelősség és elkötelezettség jellemzi.  A 37 éves szolgálati ideje alatt több alkalommal részesült dicséretben és jutalomban feladatainak példamutató teljesítéséért. 2011-ben a vörösiszap-katasztrófa elhárításban, valamint a mentés során tanúsított kimagasló helytállása elismeréséül belügyminiszteri elismerésben részesült. Hivatása iránti elkötelezettségét tükrözi, hogy hivatásos szolgálatának kezdete óta figyelemmel kíséri és segíti az önkéntes és létesítményi tűzoltók munkáját, 2016. óta a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke. Elméleti tudása kiemelkedő, feladatait mindig a legnagyobb gondossággal, odafigyeléssel végzi, szakmai elhivatottsága példaként állítható a fiatal nemzedék elé.

 

Fotó: Belügyminisztérium