Négy újonc tűzoltó kezdte meg szolgálatát Fejérben

2023. február 07. 12:29

Sárbogárdon kettő, Székesfehérváron és Dunaújvárosban pedig egy-egy újonc tűzoltó kezdte meg szolgálatát. A tűzoltó őrmesteresek a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén ünnepélyes keretek között tettek esküt február 3-án.

Boldog Bence tűzoltó őrmester és Mlinkovics László tűzoltó őrmester a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, míg Fülöp Péter tűzoltó őrmester Székesfehérváron, és Ekker Balázs tűzoltó őrmester pedig Dunaújvárosban kezdte meg beosztott tűzoltóként szolgálatát.

Péter és Balázs az érettségi után ősszel kezdte el a tűzoltó szakképzést a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A hivatás szeretetét tulajdonképpen megörökölték, hiszen mindkettőjük édesapja tűzoltó. Bence és László számára sem volt ismeretlen a hivatás, ugyanis mindketten az önálló beavatkozásra jogosult lajoskomáromi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai.

Fejér vármegye négy újonc tűzoltóját Magosi Lajos tűzoltó ezredes, igazgató köszöntötte a katasztrófavédelmi kirendeltségek és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok vezetőinek körében február 6-án Székesfehérváron. Köszöntőjében gratulált az elért tanulmányi eredményekhez, jó munkát, gördülékeny beilleszkedést, a szakmai fogások elsajátításához sok szorgalmat kívánt. Az ezredes az eddig megszerzett ismeretek további fejlesztésére, a szakmai képesítések bővítésére ösztönözte a tiszthelyetteseket. Kiemelte a csapatmunka jelentőségét, hiszen a tűzoltók minden káresetnél egy emberként egy célért, együtt gondolkodva és cselekedve végzik a beavatkozást. Végül megköszönte a családok szerepvállalását, akik támogatásukkal segítik a tűzoltó hivatás iránt elkötelezett fiatalok helytállását.

 

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados