Lakástüzekhez és balesethez riasztották a tűzoltókat

2023. február 07. 09:57

Elektromos elszívó gyulladt ki egy székesfehérvári társasházban, Kőszárhegyen pedig családi ház kazánhelyiségében keletkezett tűz február 6-én. Kora este pedig egy személygépkocsi ütközött szalagkorlátnak az M7-es autópályán.

Társasházi lakásban keletkezett tűz hétfőn reggel Székesfehérváron, a Hegyalja utcában. Egy földszinti lakás fürdőszobájában az elektromos elszívó kapott lángra, és a lecsöpögő, izzó műanyag daraboktól  a fűtőtesten lévő törölköző és egy textil puff is meggyulladt alatta. A lakók a tüzet észlelve értesítették a tűzoltókat és kiérkezésükig becsukták a fürdőszobaajtót, ennek is köszönhetően a tűz nem terjedt tovább a lakás többi részére. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók egy porral oltóval fojtották el a lángolást a fürdőszobában, és hőkamerával vizsgálták át a fölötte lévő két emelet lakásait, ahova a füst a fürdőszobai gépészeti csatornán keresztül felszivárgott. A tűzoltók mindhárom lakást átszellőztették. Személyi sérülés nem történt.

Délután egy családi ház melléképületének pincéje gyulladt ki Kőszárhegyen. A vegyes tüzelésű kazán környékén az ott tárolt anyagok égtek, a teljes alagsor füsttel telítődött. A lángolást a polgárdi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral elfojtották, majd a székesfehérvári hivatásos tűzoltókkal együttműködve, nagy teljesítményű ventillátorokkal szellőztették át a pincét. Személyi sérülés nem történt.

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi hétfőn kora este az M7-es autópályán, Velence közelében. Az elsőként kiérkező pázmándi önkéntes tűzoltók áramtalanították, majd a fehérvári hivatásos tűzoltókkal a leállósávba tolták a járművet.

 

Fotó: Turós László tűzoltó őrmester, székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság