Fejér megyei tűzoltók a Turul Lépcsőfutó Bajnokságon

2022. május 20. 08:23

A csütörtöki kedvező időjárás egyenesen hívogatta azt a közel 150 versenyzőt, akik részt vettek a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett VIII. Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.

A két év kihagyás után ismét megrendezett népszerű, országos bajnokságon a Belügyminisztérium állománya mellett, a civil lakosság is versenyezhetett. Számos megyéből érkeztek versenyzők Tatabányára, hogy megméretessék magukat a versenyen. A bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben versenyzők futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya több, mint húsz kilogrammot tesz ki.

A versenyen saját korcsoporti kategóriájában első helyezést ért el Laskó Gábor tűzoltó főhadnagy, a székesfehérvári hivatásos tűzoltóság szolgálatparancsnoka, az ötödik helyet szerezte meg Gaál Tamás tűzoltó alezredes, a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiemelt főelőadója és a hatodik helyen végzett Berta Bence tűzoltó főtörzsőrmester, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője.