Aki odaadja magát értünk.. azért, hogy másokon segítsen

2021. november 22.

Színészek vallanak a tűzoltó hivatásról. Az első magyar karácsonyi tűzoltós filmre már nem kell sokat várni, a hétvégén az egyik székesfehérvári mozi is műsorra tűzi. A kulisszatitkokat is bemutató videóban a Nagykarácsony színészei mesélnek a tűzoltókkal töltött időszakról.

A főszereplőt, Lantos Arnold tűzoltó törzszászlóst alakító Ötvös András és kollégája, Orosz Ákos nemrég visszalátogattak a forgatás egyik helyszínére, XI. kerületi laktanyába, ahol ismét védőruhába bújtak. Ötvös András már gyakorlott mozdulatokkal öltötte magára a védőöltözetet, majd a mászóövet és a sisakot felkapva ugrott be a létraszerbe.  A felvétel közben természetesen zajlott az élet a laktanyában, több riasztás is érkezett. A videóból kiderül, hogyan reagált Ötvös András negyven méteren a laktanya felett, miközben elriasztották alóla a létraszert...  

A látogatás alkalmával készült beszélgetésen a színészek őszintén vallottak a tűzoltó hivatásról, meséltek a film ötletének történetéről, a karakterekről és a kulisszatitkokba is bepillantást engedtek.

Tiszeker Dániel filmjét november 25-én mutatják be a hazai mozik, de addig is: Így készült a Nagykarácsony – az első magyar tűzoltós karácsonyi film!

 

Fotó: Gergály Judit tűzoltó főhadnagy - BM OKF