Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről

2021. november 15. 07:11

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

Idén a világhálón és telefonon keresztül tehetik fel kérdéseiket a társasházak képviselői vagy lakói azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik közvetlen környezetük biztonságát. A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásainak megismertetésére is.  

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és természetesen a helyi tapasztalatokkal, sajátosságokkal.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két katasztrófavédelmi kirendeltsége e-mailben és telefonon várja a témával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket.

Székesfehérvári Katasztrófavédelmi KirendeltségTelefon: +36-22-513-235E-mail: fmsine@xngirq.tbi.uh
Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi KirendeltségTelefon +36-25-510-150E-mail: qhanhwinebf@xngirq.tbi.uh