Kijutottak az olimpiára a pázmándi tűzoltók

2021. szeptember 07. 09:47

Dobogós helyezéseket elérve számos kupával tértek haza a pázmándi önkéntes tűzoltók a hétvégén Tatán megrendezett IX. Országos Hagyományos és a X. Országos Ifjúsági Tűzoltóversenyről. A pázmándi fiúcsapat első helyezésével továbbjutott a jövő évi nemzetközi olimpiára.

A kétnapos rendezvényt Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke nyitotta meg és üdvözölte a tűzoltókat, sikert kívánva a versenyhez. Megköszönte a pandémia alatt végzett tűzoltói munkát, amelyben megfeszített munkával vettek részt a most versenyben is részt vevők.

A tavaly elmaradt és ezúttal pótolt versenyen huszonhárom csapat indult, kétszázötven résztvevővel.  A szeptemberi, szép időjárás csak hozzájárult a verseny sikeréhez, amiben a pázmándi tűzoltók ifj. Lőrincz László vezette ifjúsági fiúcsapata első helyezést ért el, a lányok csapata pedig a dobogó második fokára állhatott fel. A férfi korpontos senior, összetett kategóriában a pázmándi „öregfiúk” ezüstérmesek lettek. Az ifjúsági fiú csapat a győzelmével a részvételt is elnyerte a jövőre, Szlovéniában, Celjében rendezendő nemzetközi tűzoltóversenyre. A fiúk és a lányok, valamint a seniorok a versenyt megelőző hetekben folyamatosan gyakoroltak a helyi sportpályán, hogy minden mozdulatuk tökéletes legyen. Szorgalmukat és igyekezetüket a versenybírók időmérése és pontozása is igazolta. A befektetett energia így nem volt hiábavaló, az eredményükért kapott serlegek és oklevelek tovább gyarapítják az elmúlt évek alatt összegyűjtött, a szertárban kiállított díjak sorait.

 

E. Várkonyi Péter