Kidőlt fák, leszakadt ágak Fejér megyében

2021. május 06. 10:26

A tegnap délután feltámadó erős szél okozta károk miatt több esetben riasztották a megye tűzoltóit.

Székesfehérváron, a Horváth István lakótelepen egy leszakadt faág kettő személygépjárműben okozott anyagi kárt, míg Dunaújvárosban a leszakadt faág iskolás gyerekeket veszélyeztetett. Mindkét esetben a város hivatásos tűzoltói avatkoztak be.

Csákberény határában egy kidőlt fa okozott félpályás útzárat. A jelzéstől számított rövid időn belül, 3 fővel a csókakői önkéntesek érkeztek először a helyszínre, akik láncfűrész használatával megkezdték a káreset felszámolását. A kiérkező székesfehérvári hivatásos tűzoltók segítségével a fát eltávolították, a forgalmi akadályt megszüntették.

Velencén egy kb. 10 méter magas fa dőlt ki, amely teljes útzárat okozott. A helyszínen elsőként beavatkozó velencei önkéntes tűzoltók a fa eltávolítását motoros láncfűrésszel megkezdték, majd a kiérkező pusztaszabolcsi hivatásos egységgel a forgalmi akadályt megszüntették. 

Baracson szintén fakidőléshez riasztották a lánglovagokat. A fa gallyazásában és feldarabolásában a dunaújvárosi hivatásos egység munkáját a baracsi önkéntes tűzoltók segítették.

Fotó: Csókakő Önkéntes Tűzoltó Egyesület