150 évesek vagyunk! A lóvontatású szerektől a modern járművekig

2020. október 16. 13:38

A szervezett magyar tűzoltóság százötven éves évfordulójának tiszteletére statikus kiállítást szervezett a megyeszékhely katasztrófavédelmi kirendeltsége október 16. és 18. között a Városház téren Székesfehérváron.

A múlt és a jelen tűzoltó társadalma előtt tisztelegve, három napon át két felújított kocsifecskendőt, délutánonként pedig óránkénti váltásban egy-egy modern tűzoltó járművet állít ki a katasztrófavédelem a történelmi belváros szívében. Az Országalmához látogatókat az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tájékoztató kiadványai is várják, amelyben a fűtési időszak veszélyeire, a lakástüzek és a szén-monoxid-mérgezések megelőzésére hívják fel a figyelmet. A kiállított szereken az egykori lóvontatású kocsifecskendőkről és a modern tűzoltó járművek felépítéséről, működéséről is részletesen olvashatnak az érdeklődők.  

A rendezvényt sajtótájékoztató keretében nyitotta meg Sallai László tűzoltó alezredes, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője és Viza Attila, Székesfehérvár Megyei Jogú Város közbiztonsági tanácsnoka. 

 

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados