Elismerések Szent Flórián napján

2020. május 05. 11:52

Május negyedike Szent Flórián, a tüzes mesterségek, így a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjének napja. Ebből az alkalomból évről-évre elismerést, előléptetést, ajándéktárgyat vehetnek át a katasztrófavédelem arra érdemes tagjain kívül mindazon civilek, önkéntesek is, akik tevékenységükkel támogatják a szervezet munkáját.

2020-ban a járvány miatt ugyan elmaradt a hagyományos állománygyűlés, azonban a miniszteri, főigazgatói elismeréseket eljuttatják az érintetteknek. A belügyminiszter még április végén adott ki díszparancsot a közelgő tűzoltónap alkalmából. Ebben Pintér Sándor úgy fogalmazott: „Az Önök elhivatott, nagy szakmai alázattal és tisztességgel, az esküjükben foglaltaknak megfelelően, kiemelkedő színvonalon ellátott, a közrend és a közbiztonság kiegyensúlyozottságának megőrzése, a nemzetgazdaság stabilitásának biztosítása érdekében, Magyarország szolgálatában végzett munkája elismerést érdemel… Magyarország büszke Önökre! ...a hivatásos tűzoltóság megalakulásának 150. évfordulójának évében szolgálatuk teljesítése példaként szolgáljon a jövő rendvédelmi nemzedéke számára!”

Hosszú időn át végzett kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül dr. Pintér Sándor belügyminiszter a Tűzoltóság Napja alkalmából tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Ruzicska Tamás tűzoltó törzszászlósnak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító referensének és miniszteri emléktárgyat adományozott Hadlaczki István tűzoltó őrnagynak, a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiemelt főelőadójának.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá Rideg Norbert tűzoltó századost, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesét és tűzoltó századossá Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagyot, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét.

Beosztásában hosszú időn át végzett, kiemelkedő munkája elismeréseként az országos katasztrófavédelmi főigazgató pénzjutalomban részesítette Bubelka Máté tűzoltó törzsőrmestert, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát, Egerszegi Zoltán tűzoltó főtörzsőrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét és Szabó Gergő tűzoltó őrmestert, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója a Tűzoltóság napja alkalmából példamutató szolgálatteljesítésért és eredményes munkája elismeréséül vezetői tárgyjutalomban részesítette Horváth Tamás tűzoltó alezredest, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műszaki Osztályának vezetőjét, Berta Bence tűzoltó főtörzsőrmestert, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját, Szűcs Zoltán tűzoltó zászlóst, a Pusztaszabolcsi Katasztrófavédelmi Őrs gépjárművezetőjét és Görbe Tibor tűzoltó főtörzsőrmestert, a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

 

Indexkép: Szőke Péter - BM OKF