Melléképület gyulladt ki Székesfehérváron

2021. november 30. 10:21

Családi házzal egybeépített melléképületben csaptak fel a lángok november 30-án kora hajnalban, Székesfehérvár Feketehegy városrészén.

A kilencven négyzetméteres melléképületnek körülbelül a fele, valamint a fölötte lévő palafedésű tetőszerkezet teljes terjedelmében égett. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói három gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval érkeztek a helyszínre. A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több vízsugárral megfékezték. A gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz a lakóházra nem terjedt át. A tűzben a melléképület fele teljesen kiégett, a benne tárolt fűrészelt fa a lángok martalékává vált. A családi ház lakói a durrogó, pattogó hangokra ébredtek fel, a tűzben nem sérültek meg.

 

Fejér megyében idén már 260 otthonban csaptak fel. A legtöbb tűzeset nyílt láng használatára, elektromos hibára, fűtési rendellenességre, főzésre vagy dohányzásra vezethető vissza, pedig ezek mindegyike megelőzhető lenne egy füstérzékelővel és egy kis odafigyeléssel. A füstérzékelő a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni, a kisebb tüzet eloltani, a tűzoltókat hamarabb lehet értesíteni, akik így több értéket tudnak megmenteni.

 

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados