Karácsonyi ajándékozás a tűzoltókkal

2021. november 25. 14:48

Az állami gondozásban részesülő gyermekek részére szervez idén is ajándékozást a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs szerparancsnoka Fejér megyében.

A Karácsonyi Mosolygyár elnevezésű kezdeményezést már hatodik alkalommal fogja össze Jákli Péter tűzoltó főtörzsőrmester. Elsősorban száraz és tartós élelmiszerekkel (cukor, só, liszt, olaj, tésztafélék, zsemlemorzsa, puding, kakaópor, száraz szalámik, konzervek, lekvárok, méz...stb.), tisztító-  és tisztálkodó szerekkel, illatszerekkel, parfümökkel, sminkeszközökkel, édességekkel, szaloncukorral, bontatlan csomagolású társas- és logikai játékokkal, új könyvekkel, iskolaszerekkel tudják segíteni a felajánlók a gyermekotthonok lakóit. 

Cipős dobozba rejtett lány vagy fiú tisztálkodó- és illatszer ajándékcsomagot is lehet készíteni egy kis édességgel. A doboz alját és tetejét javasolt külön-külön csomagolni, majd az ajándékcsomag tetejét lazán átkötni, rögzíteni, hogy könnyen bontható legyen. Minden esetben tüntessék fel, hogy kinek szánják, például 12 éves lány vagy 9 éves fiú.

Az ajándékcsomagokat a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsön várják (Pusztaszabolcs, Velencei út 63/2) az alábbi napokon: december 1-jén, 4-én, 7-én, 10-én, 13-án és 16-án 08:00-17:00 óra között, ahonnan a korábbi esztendők hagyományait követve a székesfehérvári Tüzér utcai gyermekvédelmi központba (Szent István Görög Katolikus Gyermekvédelmi Központ) szállítják a tűzoltók. Bővebb információ Jákli Péter tűzoltó főtörzsőrmesternél kérhető a 06-30-398-65-87-es telefonszámon.

A Karácsonyi Mosolygyár online felületen is elérhető a Karácsonyi Ajándékozás Tűzoltókkal Facebook-csoportban.