Tegye próbára a tudását!

2021. január 06. 09:12

Elkészült az Országos Tűzmegelőzési Bizottság hetedik interaktív tudáspróbája.

A teszt kitöltői megtudhatják, melyek a legfontosabb információk, ha bejelentenek egy tűzesetet, vagy balesetet, mi a teendő, ha kigyullad a kémény, mit kell tenniük tűzoltás után, és hogyan vigyázhatnak a testi épségükre egy hangulatos cserépkályha melegénél.

Az újév első napján is jelentkezik a már megszokott tűzvédelmi teszttel a katasztrófavédelem. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság játékos, interaktív tudáspróbája nagyon is komoly kérdéseket feszeget, ezúttal a tüzelő- és fűtőberendezések biztonságos működése áll a középpontban. 

A teszt megoldása kapcsolódó videókat, ajánlásokat, magyarázatokat is tartalmaz, amelyek abban segítenek, hogy az olvasó kellően elmélyíthesse már meglévő ismereteit. 

A hetedik tűzvédelmi tesztet ITT érheti el.

Korábban publikált tűzvédelmi tesztjeink pedig IDE kattintva érhetőek el.

 

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által összeállított online tűzvédelmi teszteket 2020. július 1-től érhetik el az érdeklődők a katasztrófavédelem weboldalán. A tesztek több, a tűzvédelemhez, tűzoltósághoz kapcsolódó témakört ölelnek fel, figyelembe véve az évszaknak megfelelő kockázatokat, például a fűtési szezont, vagy az adventi, karácsonyi időszakot.

2020-ban összesen hat teszt került ki a weboldalra, ezeket összesen 12 és fél ezren töltötték ki. A legtöbben, 6618-an az első teszttel foglalkoztak. A maximálisan elérhető 18,5 átlagos pontszámhoz képest a kitöltők 14 pontos átlageredményt értek el, a tesztek összesített eredménye így 75 százalékos. Az általános tűzvédelmi ismereteket felmérő kérdőívet több, mint 3704-en töltötték ki. A tesztek eredményeit a katasztrófavédelem szakemberei kiértékelik és iránytűként használják a jövőben a tűzmegelőzési tevékenységben. 

A katasztrófavédelem havonta jelentkezik új tűzvédelmi teszttel, amely kitöltése legfeljebb öt percet vesz igénybe.