Harminc tűz a szabadban a hétvégén

2020. április 14. 10:54

Kincsesbányánál és Pátkánál is nagy területen égett az aljnövényzet.

Idén már százhetven szabadban keletkezett tűzesethez riasztották a tűzoltókat Fejér megyében. Ezek közül csaknem harminc a hosszú hétvégén, húsvét időszakában történt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két nagyobb kiterjedésű tűzesetnél is helytálltak. 

Körülbelül másfél hektáron fás, bokros terület gyulladt ki pénteken Kincsesbánya külterületén. A lángokat a székesfehérvári hivatásos, és a bodajki, a fehérvárcsurgói és az iszkaszentgyörgyi önkéntes tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. 

Szombaton tíz hektáron nádas és egy hektáron a közeli erdősáv aljnövényzete égett a pátkai víztározó közelében. A Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári és az érdi hivatásos tűzoltók többórás munkával fojtották el a lángokat, az oltási munkálatokat az erős szél nehezítette. 

A sárbogárdi hivatásos tűzoltókat is több vegetációtűzhöz riasztották, néhány esetben összehordott szemétkupac égett. Pénteken foltokban lángolt az aljnövényzet az abai vasútállomás mellett, és több fa törzse is beizzott.

A bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók pedig Pest megyében nyújtottak segítséget pénteken, ahol több hektáron erdő aljnövényzete, cserjék gyulladtak ki Budaörsnél. 

A kép korábbi felvétel, fotó: Németh Balázs tűzoltó hadnagy