Hírek


Elismerések nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából
2018. október 19. 12:34

Állománygyűlésen emlékezett meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről október 19-én, pénteken Székesfehérváron. Az ünnepségen elismerések átadására is sor került.

Markoló és autó ütközött a 7-es főúton
2018. október 19. 12:32

Munkagép hátuljának ütközött egy személygépkocsi október 19-én, pénteken kora reggel a 7-es főúton, Velence és Pusztaszabolcs között. Az autót a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói áramtalanították, majd letolták az útról. A műszaki mentésben a pázmándi önkéntes tűzoltók is részt vettek.

Kukoricatarló égett Sárbogárdnál
2018. október 19. 09:22

Körülbelül tizenhat hektáron égett a kukoricatarló október 18-án, csütörtökön délután Sárbogárd határában. A tűz egy fasort veszélyeztetett. A lángokat két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a sárbogárdi hivatásos tűzoltók.

Konnektor miatt volt tűz egy dunaújvárosi lakásban
2018. október 19. 08:56

Panellakásban keletkezett tűz október 18-án, csütörtökön délben Dunaújvárosban. A Fáklya utcai társasház földszinti lakásának nappalijában az ülőgarnitúra mögötti konnektor zárlatos lett és kigyulladt. A tűz a függönyre és a kanapéra is átterjedt.

Az odafigyelés mellett két érzékelő is segíthet a fűtési szezonban
2018. október 18. 09:45

Ma már a hazai háztartások nagyobb részében van szén-monoxid-érzékelő, a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezeken a helyeken kevesebben sérülnek meg. Ahhoz, hogy a lakástüzek esetében is csökkenteni lehessen a sérülések számát, minél több otthonban lenne célszerű füstérzékelőt elhelyezni, hiszen egy időben jelző készülék emberéleteket és anyagi javakat menthet meg.

Harminc tűzoltó küzdött a lángokkal
2018. október 18. 08:55

Tüzet látnak a pelletgyárnál – törte meg a riasztás az éjszakai szolgálat csendjét a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi laktanyában szeptember 22-én. A két város tűzoltói egyszerre érkeztek a sűrű fasorral körbevett telephelyre. Az udvarra behajtva derült ki, hogy kettő, egymás melletti üzemcsarnok lángokban áll, és pár méterrel távolabb, a harmadik csarnok műanyaglemez ablaka a nagy hőtől már olvad, az építmények közötti aljnövényzet több helyen ég és a fák törzse húsz méter magasan izzik. A húsz órás oltásról a Katasztrófavédelem szakmai folyóirat legfrissebb lapszáma számol be részletesen.

Tűzoltásvezetők vetélkedője Székesfehérváron
2018. október 17. 13:42

Együtt mérték össze tudásukat a hivatásos, az önkormányzati és a létesítményi tűzoltó-parancsnokságok tűzoltásvezetői október 17-én, szerdán a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az elméleti feladatsor első része átfogta a szakmai szabályzók teljes körét, mint például az égéselmélet, vagy a tűzoltási és műszaki mentési ismeretek. A tesztlap második része a veszélyes anyagok témakörére épült.

Kazánház gyulladt ki Gánton
2018. október 17. 13:10

Családi ház vegyes tüzelésű kazánjánál csaptak fel a lángok október 16-án, kedden kora este Gánton. A körülbelül tíz négyzetméteres kazánházban a fűtőberendezésen elhelyezett tárgyak égtek, és a födém is átizzott. A csákvári önkéntes tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok a lakóépületre nem terjedtek át. A tetőszerkezetet a székesfehérvári hivatásos tűzoltókkal közösen megbontották és a beizzott részeket eloltották. Személyi sérülés nem történt.