Hírek


Elismert szolgálat
2018. április 21. 07:44

Hivatástudatról és a biztonságot szolgáló alázatról beszélt a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára április 20-án, a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából rendezett budapesti ünnepségen. A Belügyminisztériumban Szent György és Szent Flórián napjához közeledve minden évben köszöntik és elismerik a legkiválóbb munkatársakat. Kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül Pintér Sándor belügyminiszter A tűzoltóság napja alkalmából tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Szabó János tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárművezetőjének.

Püspökladányi győzelem a kismotorfecskendő-szerelő versenyen
2018. április 20. 18:39

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata diadalmaskodott az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen április huszadikán, Móron. A püspökladányi tűzoltók alig több mint fél perc alatt teljesítették a futamot. A második helyen Baranya, harmadikként pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye végzett.

Tűzoltó lánykérés Székesfehérváron
2018. április 20. 09:02

Létrán állva kérte meg barátnője kezét egy székesfehérvári hivatásos tűzoltó április 18-án, szerdán a megyeszékhelyen. Somogyi Dávid hadnagy őrmester stílusosan tűzoltóautóval érkezett a belvárosba, majd társaival a gépjárműfecskendőről leemelt létrát az egyik első emeleti ablakhoz támasztották. Dávid védőruhában és -sisakban mászott fel a csukott ablakhoz, ahol az üvegen bekopogtatva párja csodálkozó tekintete köszönt vissza rá. Dávid a nyitott ablakban, a létrán állva kérte meg Nikolett kezét, aki nagyon meghatódott és természetesen igent mondott.

Új gépjárműfecskendőt kaptak a mezőfalvi önkéntes tűzoltók
2018. április 19. 11:34

Egy felújított gépjárműfecskendő segíti a jövőben a mezőfalvi önkéntes tűzoltó egyesület mentő tűzvédelmi tevékenységét, a helyi önkéntes erők gyors és hatékony beavatkozását. A katasztrófavédelem állományából kivont, öt éve teljes körűen felújított Steyr 16 S 23 TLF 4000 típusú tűzoltóautót április 18-án, szerdán ünnepélyes keretek között adták át Mezőfalván.

Egyre több a baleset, nő a felkészítés szerepe
2018. április 19. 09:33

Az elmúlt évek statisztikai adatai alapján kijelenthető, hogy Magyarországon évről évre emelkedik a közlekedési balesetekkel kapcsolatos műszaki mentések száma. A tűzoltók tudásának frissítése, naprakészen tartása érdekében országos képzéssorozat kezdődött, amelynek egyik állomása Székesfehérvár volt.

Fának ütközött egy autó Nagyvenyim közelében
2018. április 18. 09:35

Letért az útról és az árok melletti erdős részen fának ütközött egy személygépkocsi április 16-án, hétfőn kora este Nagyvenyim és Mezőfalva között. A körülbelül tizenöt centiméter átmérőjű akácfa kettétörött és az autóra dőlt. A járművet vezető férfi ki tudott szállni autójából, őt súlyos sérülésekkel szállították a mentők kórházba. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd motoros láncfűrésszel ledarabolták az akácfát a járműről.

Tűz volt az adonyi hulladéklerakóban
2018. április 18. 09:30

Körülbelül ötven négyzetméteren égett és mélyen beizzott a kommunális szemét április 16-án, hétfőn kora reggel az adonyi hulladéklerakóban. A pusztaszabolcsi és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók légzőkészülékben egy vízsugárral fojtották el a szeméthalom tetejének lángolását, majd a tűzzel érintett területet - a telephely üzemeltetőjével együttműködve - egy lánctalpas kotrógép földdel takarta le.

Mezőszilasi és váli diákok az országos döntőben
2018. április 17. 13:45

Összesen tizenkét csapat részvételével zajlott a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Fejér megyei döntője április 17-én, kedden Székesfehérváron. A hétvégi országos megmérettetésen a két első helyezett, a mezőszilasi Németh László Általános Iskola és a váli Vajda János Általános Iskola középiskolás csapata képviseli majd a megyét Budapesten.