Hírek


A piaci szereplők ismerkednek az Országos Tűzvédelmi Szabályzattal
2019. október 14. 12:54

A szervezet hatósági munkatársainak felkészítése után október 28-30. között a katasztrófavédelem a piaci szereplők, a beruházók, az üzemeltetők és a kivitelezők körében is megrendezi a 2020. január 22-én hatályba lépő módosított Országos Tűzvédelmi Szabályzat, illetve a kapcsolódó tűzvédelmi műszaki irányelvek ismertetését célzó képzéseket.

Erdőben borult lángba egy munkagép
2019. október 14. 10:29

Bozótzúzó munkagép gyulladt ki október 11-én délelőtt Bodajk külterületén. A jármű egy erdős, cserjés területen kapott lángra, és körülötte az aljnövényzet is meggyulladt körülbelül ötven négyzetméteren. A dombtetőn égő munkagépet csak gyalogosan lehetett megközelíteni. Az oltás érdekében a móri önkormányzati és a bodajki önkéntes tűzoltók háromszáz méter hosszan fektették le a tömlőket, amelyek összekapcsolása után végül egy vízsugárral fojtották el a lángokat.

Baleset a 8-as főúton Székesfehérvárnál
2019. október 14. 09:50

Összeütközött négy személygépkocsi október 13-án délután a 8-as főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszán, a 63-as és a 7-es főút csomópontja között. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a műszaki mentés során két autót áramtalanítottak, és a közútkezelővel együttműködve lesöpörték a törmeléket a burkolatról. A helyszínelés után a két gépkocsit drótkötéllel az út melletti füves területre vontatták.

Autótűz Székesfehérváron
2019. október 11. 10:02

Menet közben gyulladt ki egy személygépkocsi október 10-én délelőtt Székesfehérváron, a Mura utcában. A tüzet észlelve az autó vezetője megállt és az utasával kiszálltak a járműből. A teljes terjedelmében égő gépkocsit a megyeszékhely hivatásos tűzoltói két vízsugárral oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Baleset a 81-es főúton
2019. október 11. 09:58

Tolólapos munkagéppel ütközött egy személygépkocsi október 10-én reggel a 81-es főúton, Mór és Bodajk között. A balesetben az autó az útpadkára vágódott, a vezetője ki tudott szállni a járműből. A móri önkormányzati és a bodajki önkéntes tűzoltók áramtalanították a személygépkocsit.

Országos véradó nap – Fejérben is
2019. október 09. 17:46

A hagyományokhoz híven a katasztrófavédelem a Magyar Vöröskereszttel közösen országos véradást szervezett a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából. Október kilencedikén a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete a Fehérvári Civil Központban várta a véradókat.

Úton-útfélen segítünk a bajban
2019. október 09. 13:39

Közlekedési baleseteknél nyújtottak segítséget az önkéntes mentőszervezetek országos szakmai vetélkedőjéről hazafelé tartó bicskei önkéntes tűzoltók október 5-én. A Fejér megyei önkéntesek Salgótarjánból indultak, amikor még Nógrád, majd Pest megyében is megszakították az útjukat.

Dunaújvárosi elismerés a mindennapi helytállásért
2019. október 08. 15:11

Dunaújváros és a környező települések védelme érdekében tanúsított kiemelkedő és példaértékű munkája elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is jutalomban részesítette a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség és tűzoltó-parancsnokság harminchét munkatársát. Az elismerést Cserna Gábor polgármester adta át október 8-án a dunaújvárosi tűzoltólaktanyában.