Közlemények

Visszavonták a tűzgyújtási tilalmat Fejérben
2018. június 09.

Június 9-től visszavonták a Fejér megye területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területre korábban kiadott általános tűzgyújtási tilalmat.

Részletek

Sikeresen pályáztak az önkéntes tűzoltó egyesületek Fejérben
2018. június 05.

Az önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt országos pályázat lehetőségével idén Fejér megyéből huszonhét szervezet élt. A bírálóbizottság mindegyik egyesület támogatási igényét pozitívan értékelte. A katasztrófavédelem 2018-ban hétszázmillió forint összértékű támogatást oszthat szét a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. Ez az összeg százmillióval magasabb a tavalyinál.

Tűzgyújtási tilalom Fejér megyében
2018. június 05.

A Fejér megye területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területre, 2018. június 5-től általános tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Részletek

Elindult a viharjelzés a Velencei-tónál is
2018. április 10.

A téli leállást követően április elsején újra üzembe helyezték a magyarországi tavak partjainál telepített viharjelzőrendszert. A katasztrófavédelem a Balaton, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon működtet viharjelző állomásokat április elejétől október végéig. A viharjelzőrendszer évről évre százezrek nyaralását és szabadidejét teszi biztonságosabbá.

Előző
Következő