Hírek


Szeretet, gondoskodás, összefogás a gyerekekért
2019. november 08. 10:07
Karácsony ünnepére készülve idén is ajándékcsomagokat gyűjtenek a tűzoltók az állami gondozásban részesülő gyerekeknek. A Karácsonyi Mosolygyárban a gyerekek személyre szóló kívánságait szeretnék teljesíteni, a kezdeményezéshez december elsejéig lehet csatlakozni.

A Karácsonyi Mosolygyár lényege, hogy a Fejér megyében élő, állami gondozásban részesülő gyerekek leírják kívánságukat maximum négyezer forint értékben, és ezt a gyermekvédelmi központ munkatársai összegyűjtik. Ezeket a kéréseket a tűzoltók megkapják, és a Karácsonyi Mosolygyárhoz csatlakozott emberek között szétosztják, majd közösen próbálják a lehető legtöbb kívánságot teljesíteni. Az így elkészült ajándékcsomagokat az elmúlt évhez hasonlóan a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári tűzoltóságon gyűjtik össze december 17-ig, és a tűzoltók még karácsony előtt a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központba szállítják. Egy-egy kívánságért a pusztaszabolcsi tűzoltóságon (Pusztaszabolcs, Velencei út 63/2 - Fehér épület), vagy a mosolygyár facebook oldalán, a Karácsonyi Ajándékozás Tűzoltókkal elnevezésű csoportban lehet jelentkezni.

2017-ben csaknem kétszázhatvan, tavaly már ennek dupláját, több mint ötszáz ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ részére. Az elmúlt két esztendőben a feldíszített cipősdobozokba rejtett meglepetések a székesfehérvári, a velencei, a martonvásári, az előszállási, a sárbogárdi, a dégi és a mezőfalvai gyermekotthonok karácsonyfája alá kerültek sok-sok mosolyt, boldog pillanatokat szerezve a gyerekeknek.

Bővebb információ Jákli Péter tűzoltó törzsőrmesternél kérhető a 06-30-398-65-87-es telefonszámon.

A kép korábbi felvétel.

 


 

Kapcsolódó információk: