Hírek


Megkondult a harang, szólt a sziréna, bevetésen a puttonyfecskendő (videóval)
2019. május 16. 12:32
A gyerekek tűzvédelmi nevelését életkorukhoz igazodva már az óvodában töltött időszak alatt el kell kezdeni. Az alapvető tűzmegelőzési ismeretek elsajátítását segítik a csoportos laktanya-látogatások. A székesfehérvári tűzoltókhoz ezúttal a Felsővárosi Óvoda Ybl Miklós Lakótelepi Tagóvodájának nyuszi csoportos növendékei látogattak el május 15-én.

A gyerekek megtekintették a város tűzvédelmi fejlődését bemutató Tűzoltó Múzeumot, ahol kipróbálták a kocsifecskendőket és megkongatták a város korábbi tűzoltólaktanyájának hagyatékából megőrzött harangot, amellyel egykoron a riasztásokat jelezték a tűzoltóknak. A tűzoltószertárnál a közép- és nagycsoportos ovisok beültek a gépjárműfecskendőbe, felpróbálták a védősisakot és a tűzoltók egy próbariasztást is bemutattak. A legizgalmasabb programnak a puttonyfecskendők bevetése bizonyult, amelynek során a vízsugárral egy fából készült lángot kellett ledönteniük a gyerekeknek.    

A hivatásos tűzoltóknak a riasztástól számított két percen belül el kell hagyniuk a laktanyát, ezalatt az idő alatt a teljes védőruhát is fel kell venniük. A székesfehérvári tűzoltóságra látogató óvodások versenybe szálltak a „C” csoport szolgálatparancsnokával; a gyerekek számolták a másodperceket, a parancsnok öltözött.
Vajon sikerül Gábornak tíz másodperc alatt felöltöznie?

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy


 

Kapcsolódó képek:

Megkondult a harang, szólt a sziréna, bevetésen a puttonyfecskendő (videóval) Megkondult a harang, szólt a sziréna, bevetésen a puttonyfecskendő (videóval) Megkondult a harang, szólt a sziréna, bevetésen a puttonyfecskendő (videóval)
>>> További képek a galériában <<<