Hírek


Versenyezni hívjuk a diákokat, mert a tudás életet menthet
2019. február 14. 10:53
A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együttműködve a 2018/2019-es tanévben is meghirdeti országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyét, amelyen az 5-13. évfolyamos diákok mérhetik össze tudásukat. Fejér megyéből a négyfős csapatok két korcsoportban nevezhetnek a székesfehérvári és a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség helyi fordulóira.

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség idén „A tudás életet menthet!” jelmondattal hívja életre az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt, amelynek fő célja, hogy a szövetségek, szervezetek, egyesületek, általános iskolák és középiskolák 5-13. évfolyamos tagjai elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adjanak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az önmentésben, illetve más személy mentésében való jártasságukról.
 
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Tűzoltó Szövetség, az Országos Polgárőr Szövetség, a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület, valamint a Magyar Vöröskereszt és egyéb szakmai szervezetek együttműködésével megvalósuló versenyre két korcsoportban, négyfős csapatokban nevezhetnek a diákok, akik első körben a kirendeltségi fordulókon mérhetik össze tudásukat és ügyességüket. A helyi versenyen korcsoportonként az első három helyezett csapat jut tovább a megyei vetélkedőre, az országos döntőben pedig a területi (megyei) verseny győztesei képviselik Fejér megyét.

A helyi fordulók időpontjai, helyszínei és jelentkezési határidők:

A Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén:

Verseny időpontja: 2019. április 16. (kedd)
Helyszín: Székesfehérvár, Bregyó közi Ifjúsági Szabadidő Központ
A jelentkezés módja:
A nevezés ingyenes, az ITT letölthető jelentkezési lapot elektronikus formában április 5-ig várjuk a szekesfehervar.pv@katved.gov.hu e-mail címre!

A Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén:

Verseny időpontja: 2019. április 11. (csütörtök)
Helyszín: Dunaújváros
A jelentkezés módja:
A nevezés ingyenes, az ITT letölthető jelentkezési lapot elektronikus formában március 22-ig várjuk a dunaujvaros.kvmb@katved.gov.hu e-mail címre.

A képek korábbi felvételek, fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzotló főhadnagy


 

Kapcsolódó képek:

Versenyezni hívjuk a diákokat, mert a tudás életet menthet Versenyezni hívjuk a diákokat, mert a tudás életet menthet Versenyezni hívjuk a diákokat, mert a tudás életet menthet
>>> További képek a galériában <<<

 

Kapcsolódó információk: