Hírek


Újabb karácsonyfatűz Székesfehérváron – ne gyújtsunk csillagszórót!
2019. január 16. 11:35
Csillagszórótól gyulladt ki a kiszáradt karácsonyfa egy családi ház nappalijában január 16-án délelőtt Székesfehérvár-Kisfaludon. A lakók kinyitották az erkélyajtót, hogy kidobják az égő fenyőt az udvarra, ám ekkor a beáramló levegőtől a tűzben felszabaduló gázok berobbantak a szobában. A kisebb erejű detonáció során a nappali üveg oldalfala tokostól kidőlt a teraszra. A keletkező légnyomás a karácsonyfa lángjait elfojtotta. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a füst miatt az épületet átszellőztették, a veszélyes üvegszilánkokat eltávolították. Az egyik lakó megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Legutóbb alig egy hete, ugyancsak a csillagszórótól gyulladt ki egy karácsonyfa Székesfehérváron. Akkor a lakóknak a tüzet sikerült eloltaniuk, nem sérültek meg. A katasztrófavédelem ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a feldíszített vágott fenyők mára már nagyon kiszáradtak, és rendkívül gyúlékonyak, ezért még az utolsó csillagszórókat se gyújtsák meg a karácsonyfákon. További veszélyt jelenthetnek az elektromos lámpafüzérek is, amelyek meghibásodása miatt pillanatokon belül lángba borulhat a fenyő.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

 


 

Kapcsolódó képek:

Újabb karácsonyfatűz Székesfehérváron – ne gyújtsunk csillagszórót! Újabb karácsonyfatűz Székesfehérváron – ne gyújtsunk csillagszórót! Újabb karácsonyfatűz Székesfehérváron – ne gyújtsunk csillagszórót!
>>> További képek a galériában <<<

 

Kapcsolódó információk: