Hírek


Otthonunk tűzbiztonságáról jelnyelvvel és gyerekszemmel
2018. november 15. 14:08
A Ne gyújtsa! Gyűjtse! kampány során a lakástüzek és az abból eredő sérülések megelőzésére interaktív fórumokon hívja fel a lakosság figyelmét a katasztrófavédelem. A székesfehérvári kirendeltség legutóbb a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének tagszervezete részére és a csákvári Esterházy Móric Általános Iskola diákjainak mutatta be az alapvető tűzmegelőzési ismereteket.

Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője a SINOSZ meghívására a lakástüzek megelőzésének lehetőségeire hívta fel a halláskárosodással élők figyelmét a megyeszékhelyen. Az alezredes jelnyelvi tolmács segítségével a fűtési időszak veszélyeiről, a fűtési rendszer felülvizsgálatának fontosságáról és a szén-monoxid-mérgezés megelőzéséről tájékoztatta a jelenlévőket.

A csákvári Esterházy Móric Általános Iskolában pályaorientációs nap keretében ismerkedtek meg a diákok a katasztrófavédelem feladatrendszerével. Interaktív előadásában Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes a hulladékégetés veszélyeire, a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem fontosságára is felhívta a gyerekek figyelmét. A lakástüzek megelőzése kapcsán elmondta, otthonunkban mi vezet a leggyakrabban tűzesetekhez, és ezek hogyan előzhetőek meg. A tűzoltók felszereléseit, védőeszközeit a csákvári önkéntes tűzoltó egyesület mutatta be az iskola udvarán.

 

Fotó: székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség


 

Kapcsolódó képek:

Otthonunk tűzbiztonságáról jelnyelvvel és gyerekszemmel Otthonunk tűzbiztonságáról jelnyelvvel és gyerekszemmel Otthonunk tűzbiztonságáról jelnyelvvel és gyerekszemmel
>>> További képek a galériában <<<