Hírek


Fejér megyei bravúr két keréken
2018. szeptember 14. 10:17
Három, kettő, egy, RAJT! - ezzel a felkiáltással startolt el szeptember 13-án, csütörtökön a II. Országos Terepkerékpár-verseny mezőnye, a kerékpárnyergeken nyolc megyei katasztrófavédelemi igazgatóság munkatársaival. A viadalon összesen huszonnyolcan indultak, női és férfi, korcsoportonkénti, amatőr és haladó kategóriában. Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, a Fejér megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei tűzoltósági főfelügyelője ismét aranyéremmel, címvédőként tért haza a bajnokságról.

A megméretés helyszíne a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár gyakorlópályája, a Baj és Vértesszőlős közötti katonai lőtér volt. A versenyzők ötezer-egyszáz métert tettek meg kétszázhét méteres szintkülönbséggel. Az amatőröknek egy, a haladó kategóriában indulóknak két kört kellett megtenniük. A verseny szabályos lebonyolítását pályabírók felügyelték. A haladó kategóriában Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő korcsoportjában első helyezést ért el, ezzel megvédte tavalyi bajnoki címét. Az alezredes harminc éve rendszeresen kerékpározik, többnyire országúton. Évente átlagosan 10-12 ezer kilométert tesz meg két keréken. Leghosszabb túrája egy háromszáztíz kilométeres pilisi kerülő volt, amelyet tíz óra alatt teljesített.

A dobogósok teljesítményét tanúsító elismerő érmeket, okleveleket Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át.

 

Fotó: Józan Tímea és Szépvölgyi Nóra - Komárom-Esztergom MKI


 

Kapcsolódó képek:

Fejér megyei bravúr két keréken Fejér megyei bravúr két keréken Fejér megyei bravúr két keréken
>>> További képek a galériában <<<