Hírek


Vidám rajzokon, kerámián a tűzoltó hivatás
2018. május 11. 11:27
Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is meghirdette alkotói pályázatát óvodások és iskolások részére. A felhívásra Fejér megyéből csaknem száz alkotás érkezett. A pályamunkákat három korcsoportban értékelték, az iskolások közül az első helyen díjazott munkák továbbjutottak az országos értékelésre. A megyei forduló eredményhirdetését május 11-én tartották Székesfehérváron.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság felhívására szabadkézi rajz és egyéb kézműves alkotás kategóriában küldték be pályamunkáikat az óvodások, a 6 és 10 év közötti gyerekek, valamint 11 és 14 év közötti iskolások. Korcsoportonként az első három helyezettet díjazták. A gyerekeket Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke köszöntötte. Az ezredes megköszönte a gyerekeknek, hogy a rajzlapokon és a kerámia alkotással életre keltették a tűzoltó hivatást. Kiemelte, hogy az elkészült pályamunkák mindegyike a szeretet és a megbecsülést sugallja, amely a legnagyobb elismerés minden tűzoltó számára.

Fejér megyéből a legtöbb pályaművet idén is a fehérvárcsurgói Meseház Óvoda Eszterlánc Tagóvodája és szintén Fehérvárcsurgóról a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Károly József Tagiskolájának növendékei készítették el.

Eredmények:

Szabadkézi rajz:

Óvodás korcsoport:

I. helyezett: Kovács-Rosta József (Dunaújvárosi Margaréta Tagóvoda)
II. helyezett: Kiss Nóra (Dunaújvárosi Margaréta Tagóvoda)    
III. helyezett: Ponyikarov Zakhar (Dunaújvárosi Kincskereső Tagóvoda)

6 és 10 év közötti korcsoport:

I. helyezett: Tobak Lilla (székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola)
II. helyezett: Czúcz Bálint (székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola)
III. helyezett: Komendó Márk (Móri Radnóti Miklós Általános Iskola, Fehérvárcsurgó)

11 és 14 év közötti korcsoport:

I. helyezett: Németh Csilla Boglára (Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola)
II. helyezett: Somfalvi Csenge (Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola)
III. helyezett: Soós Fanni Anita (Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola)


Egyéb kézműves alkotás:

I. helyezett:
Móri Radnóti Miklós Általános Iskola kerámia szakkörösök (Diószegi Enikő, Bíró Petra, Papp Bianka, Farkas Nóra, Bősze Marcell)

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

 


 

Kapcsolódó képek:

Vidám rajzokon, kerámián a tűzoltó hivatás Vidám rajzokon, kerámián a tűzoltó hivatás Vidám rajzokon, kerámián a tűzoltó hivatás
>>> További képek a galériában <<<