Hírek


Egyre több a baleset, nő a felkészítés szerepe
2018. április 19. 09:33
Az elmúlt évek statisztikai adatai alapján kijelenthető, hogy Magyarországon évről évre emelkedik a közlekedési balesetekkel kapcsolatos műszaki mentések száma. A tűzoltók tudásának frissítése, naprakészen tartása érdekében országos képzéssorozat kezdődött, amelynek egyik állomása Székesfehérvár volt.

Ahhoz, hogy a készenléti állomány tagjai a közlekedési balesetekkel kapcsolatos káresemények felszámolását a lehető leghatékonyabban hajtsák végre, elengedhetetlen tudásuk naprakészen tartása. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelősége ezért szervezett képzést a közlekedési balesetek során végzett műszaki mentések végrehajtásáról. A tréninget nyolc megyében, regionális szinten tartják meg.

Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megye regionális továbbképzésre április 18-án, szerdán került sor. A felkészítésen megyénként két-két mentor vett részt, ők a most megszerzett tudást és tapasztalatot a későbbiekben átadják a többi tűzoltónak.  

A gyakorlati bemutatóval és feladatokkal egybekötött tréningen szó volt a közlekedési baleseteknél történő mentés során oly fontos csapatmunka egyes elemeiről, a biztonságos munkavégzés alapjairól, valamint a leggyakrabban előforduló vágási, feszítési, ékelési és támasztási technikákról.

 

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes


 

Kapcsolódó képek:

Egyre több a baleset, nő a felkészítés szerepe Egyre több a baleset, nő a felkészítés szerepe Egyre több a baleset, nő a felkészítés szerepe
>>> További képek a galériában <<<