Hírek


Székesfehérváron is rajthoz álltak a diákok
2018. április 12. 21:21
Harminc csapat mérte össze tudását és ügyességét a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny székesfehérvári területi fordulóján április 12-én, csütörtökön a Bregyó közi Ifjúsági Szabadidő Központban. A felmenő rendszerű vetélkedőt hagyományosan minden tavasszal megrendezik. A verseny elsődleges célja az ifjúság katasztrófavédelmi ismeretinek bővítése, a veszélyhelyzetekben alkalmazható alapvető információk elsajátítása.

A székesfehérvári kirendeltség fordulóján huszonkettő általános- és nyolc középiskolás csapat indult. A versenyzőknek hét állomáson kellett megoldaniuk a feladatokat a többi között az árvízi védekezés, a veszélyesáru-szállítás, az elsősegélynyújtás, valamint a közlekedésbiztonság és balesetmegelőzés témakörében. Emellett mocsárjárás, tájékozódás és a tűzoltóság témakörében puttonyfecskendővel történő célba lövés, valamint egy ötvenkérdéses elméleti teszt is szerepelt a katasztrófavédelmi tudáspróbán. Mindkét kategóriában az első három helyezett csapat indulhat az április 17-ei megyei döntőn.

Az évről évre visszatérő vetélkedő lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek tudatosan készüljenek fel a természeti és a civilizációs katasztrófák hatása elleni védelemre, és nem utolsó sorban a megszerzett tudás birtokában segíteni tudjanak bajba jutott embertársaiknak.

 

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy


 

Kapcsolódó képek:

Székesfehérváron is rajthoz álltak a diákok Székesfehérváron is rajthoz álltak a diákok Székesfehérváron is rajthoz álltak a diákok
>>> További képek a galériában <<<