Hírek


Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Dunaújvárosban
2018. április 12. 13:50
Több mint száz diák vett részt a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny dunaújvárosi fordulóján április 10-én, kedden a Szalki-szigeten. A kirendeltségi vetélkedőn a többi között a tűzvédelem, az iparbiztonság és a polgári védelem témakörében bizonyíthatták tudásukat és ügyességüket a fiatalok. A versenyen tizenöt általános és huszonöt középiskolás csapat állt rajthoz. A dunaújvárosi Dunaferr Szakközép- és Szakiskola, a Széchenyi István Gimnázium és a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola idén is több csapattal vett részt a vetélkedőn.

A felmenő rendszerű verseny dunaújvárosi fordulója egy százkérdéses elméleti tudáspróbával kezdődött, majd a diákok hat gyakorlati feladat teljesítésével bizonyították felkészültségüket.  A tűzoltósági állomáson kézzel működtetett, úgynevezett puttonyfecskendővel lőttek célba, az árvízi védekezés témakörében a nyúlgátépítés módját is bemutatták, és a feladatok között szerepelt a veszélyes anyagok azonosítása, valamint az ügyességi navigációs pálya és a mocsárjárás. Mindkét korcsoporti kategóriában az első három helyezett jutott tovább az április 17-ei Fejér megyei döntőbe. A díjakat Nagy Lajos tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei polgári védelmi főfelügyelője adta át.

Eredmények:

Általános iskolás korosztály:

1. Németh László Általános Iskola, Mezőszilas

2. Kossuth Lajos Általános Iskola, Nagyvenyim

3. Széchenyi István Gimnázium, Dunaújváros

Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség különdíja: Széchenyi István Gimnázium, Dunaújváros

Fejér Megyei Polgári Védelmi Egyesület különdíja: Kossuth Lajos Általános Iskola, Nagyvenyim

 

Középiskolás korosztály:

1. Rudas Közgazdasági Szakgimnázium, dunaújváros

2. Vajda János Szakközépiskola, Vál

3. Széchenyi István Gimnázium, Dunaújváros

Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség különdíja: Széchenyi István Gimnázium, Dunaújváros

Fejér Megyei Polgári Védelmi Egyesület különdíja: Széchenyi István Gimnázium, Dunaújváros

 

Fotó: dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség


 

Kapcsolódó képek:

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Dunaújvárosban Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Dunaújvárosban Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Dunaújvárosban
>>> További képek a galériában <<<