Hírek


Konferenciát tartott az iparbiztonsági szakterület
2018. március 09. 08:12
Érdekes előadásokkal és tanácskozással egybekötött ADR konferenciát szervezett közösen a Fejér és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március 8-án, csütörtökön Veszprémben.

A megnyitót követően Nagy Zsolt, a Biztonsági Tanácsadók Nemzetközi Szakmai Egyesületének elnöke tartott előadást a veszélyes áru-szállítás témájában, amely feldolgozta mindazokat az aktuális kérdéseket, amelyek érintik a szakterületet a jövőben. Ezután Kovács Ottó tű. alezredes, a pápai katasztrófavédelmi kirendeltség iparbiztonsági felügyelője ismertette az állomány számára a hatósági ellenőrzés menetét, valamint az ADR ellenőrzések tapasztalatait. Az utolsó előadás során Kozma Sándor tű. ezredes a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Veszélyes Szállítmányok Főosztályának vezetője ismertette az országos statisztikai adatok tükrében az ellenőrzések során feltárt hiányosságokat.

A program zárásaként konzultációra került sor a szakemberek között, amelynek során lehetőség nyílt a jogszabályi változások még jobb megismerésére, valamint a jövőbeni képzések és felkészítések témáinak megtárgyalására is.

 

Fotós: Lukács László tűzoltó őrnagy