Hírek


Kidőlt fák, leszakadt tetőlemezek – hétfői beavatkozások
2017. október 31. 09:00
A vasárnapi szélvihar nyomán csaknem nyolcvan helyszínre riasztották Fejér megye hivatásos tűzoltóit október 30-án hétfőn. A leggyakrabban kidőlt fákat, leszakadt ágakat daraboltak fel motoros láncfűrésszel a tűzoltók, többségében Székesfehérváron és Dunaújváros térségében, valamint a szomszédos Bács-Kiskun megyei Kunszentmiklóson és Tasson. Nyolc esetben pedig épületek tetőfedését bontotta meg a heves szél. Sérülés nem történt.

Sárbogárdon, az Ady Endre utcában egy körülbelül tizenöt méter magas fenyő dőlt lakóházra. A város hivatásos tűzoltói a fát ledarabolták a tetőről. Sárszentágotán, a Dózsa György úton egymás mellett három fenyő villanyvezetéket veszélyeztetett. Ezek közül kettőt a székesfehérvári tűzoltóság magasból mentő járművével az elektromos kábelek alá vágták, a harmadik fának pedig az oldalágait fűrészelték le. Dunaújvárosban, a Kandó Kálmán téren egy üzlet trapézlemezfedése szakadt fel. A tűzoltók létrán másztak fel a tetőre, ahol a megkezdett részt visszarögzítették. Székesfehérváron az Őrhalom utcában egy családi ház udvaráról döntött ki egy nagyméretű fa reklámtáblát a szél. A Zsolnai utcai víztorony lemezburkolatának szélét kezdte meg a vihar. A Horváth István-lakótelepen egy társasház alumínium kéményének fedését tépte le a szél, amely körülbelül nyolc méter magasan egy fa ágai közé szorult. A lemezdarab veszélyeztette a gyalogosokat, ezért azt a tűzoltók az ággal együtt lefűrészelték.

 

Fotó: sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság


 

Kapcsolódó képek:

Kidőlt fák, leszakadt tetőlemezek – hétfői beavatkozások Kidőlt fák, leszakadt tetőlemezek – hétfői beavatkozások Kidőlt fák, leszakadt tetőlemezek – hétfői beavatkozások
>>> További képek a galériában <<<