Hírek


Fákat csavart ki a szél – folyamatosan dolgoznak a tűzoltók
2017. október 29. 16:25
Több mint százharminc bejelentés érkezett a délutáni szélviharral összefüggésben vasárnap délután négy óráig Fejér megyében. Többségében fákat csavart ki a szél Székesfehérváron, a Velencei-tó déli partján, Sárbogárdon, valamint néhány esetben Dunaújvárosban, Adonyban, Bodajkon, Csákváron, Soponyán, Sárosdon és Seregélyesen. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt.

Az úton forgalmat akadályozó kidőlt fákhoz kérték a tűzoltók segítségét az M7-es autópályán Kápolnásnyék térségében, több esetben a 63-as főút sárbogárdi szakaszán, valamint a 6-os főúton Dunaújváros közelében és a 7-es főúton Székesfehérvárnál. Dunaújvárosban a Magyar úton tíz méter magas fa villanyvezetékre dőlt, és a vezetéket tartó oszlop is kettétört.

Lakóházak tetőszerkezetét rongálta meg a szél, és néhány esetben az épületeknek dőlt fa Székesfehérváron, Csákváron, Bodajkon, Dunaújvárosban. Sárbogárdon egy élelmiszerbolt tetejét bontotta meg a vihar, a lemezfedés körülbelül hatvan négyzetméteren leszakadt.

A megyeszékhelyen egy családi ház udvarán egy kocsibeálló dőlt el a viharban, amelynek teteje az alatta parkoló autóra szakadt. Személygépkocsira dőlt fát távolítottak el motoros láncfűrésszel a tűzoltók Székesfehérváron és Agárdon.

A székesfehérvári, a sárbogárdi, a dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók a csákvári, a velencei, a székesfehérvári, a mezőfalvi és a sárosdi önkéntes tűzoltókkal folyamatosan dolgoznak a bejelentett helyszíneken, a veszélyt jelentő kidőlt fákat, leszakadt ágakat motoros láncfűrésszel feldarabolják.

A viharkárok felszámolásában a kora délutáni órákban a móri önkormányzati és a bodajki önkéntes tűzoltók, valamint a pázmándi önkéntes tűzoltóság is részt vett.

A szélviharral összefüggésben személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

 

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tű. alezredes, székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség

A képek a csákvári önkéntes tűzotlók beavatkozásairól készültek.


 

Kapcsolódó információk: