Hírek


Legyél te is tűzoltó!
2017. október 05. 13:43
A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre. Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt. A felvételi eljárás első lépése a fizikai felmérő sikeres teljesítése, amelyet Székesfehérváron november 3-án, Sárbogárdon pedig előzetes egyeztetés alapján tartanak.

Hogyan lehetek tűzoltó?

Beosztott tűzoltói képzésbe való bekerülés feltétele az előzetes fizikai, egészségügyi és pszichikai vizsgálaton történő alkalmasság. Az alkalmassági vizsgálat menetét, tartalmát az 57/2009. (X.30) IRM-ÖTM-PTNM együttes rendelet szabályozza. A fenti alkalmassági vizsgálaton túl ún. kifogástalan életvitel ellenőrzésen is át kell esnie a jelentkezőknek.

A hivatásos állományba vétel feltétele:

  • 18. életév betöltése
  • büntetlen és kifogástalan életvitel
  • cselekvőképesség
  • magyar állampolgárság
  • legalább középfokú állami iskolai végzettség (érettségi)
  • alkalmassági vizsgálatokon való megfelelés
  • Előny: „C” kategóriás jogosítvány

 

A felvételi eljárás menete:

A felvételi eljárás első lépése a fizikai felmérő sikeres teljesítése. A felmérőn való részvétel feltétele az ITT található nyomtatvány, melyet a háziorvossal kell kitöltetni és a felmérőre el kell hozni.

 

Fizikai felmérő időpontjai:

Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon

(Székesfehérvár, Szent Flórián krt. 2)

2017. november 3. (péntek) 09.00 óra

 

Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon

Előzetes egyeztetés alapján

Elérhetőség: 06-25/460-053

 

Amennyiben érdeklődik a tűzoltó szakmai iránt, kérem a fizikai felmérőn való részvételét jelezze a 06-22/513-236-os telefonszámon vagy a fejer.human@katved.gov.hu email címen.

A fentiekben meghatározott adatokat és tényeket a jelentkezőnek igazolnia kell.

 

A felvételi tájékoztatóra  a háziorvossal kitöltött nyomtatványon kívül a jelentkező hozza magával az önéletrajzát, személyes okmányait valamint – mivel beiskolázás feltétele minimálisan az érettségi vizsga megléte –, ezért az érettségi bizonyítvány másolatát.

 

A kép illusztráció