Hírek


Külső védelmi terv részleges gyakorlatát tartották Dunaújvárosban
2017. szeptember 27. 11:32
Egy gáziparban érdekelt vállalat esetleges veszélyeztető hatását dolgozták fel a szakemberek szeptember 26-án, kedden a Dunaújváros - Rácalmás közös külső védelmi tervének részleges gyakorlatán. A rendezvény úgynevezett irányítószervi vezetési törzsgyakorlat volt, amelyen a járási helyi védelmi bizottság, az önkormányzat és az érintett ipari üzemek képviselői mellett részt vettek a védekezésben érintett szervezetek.

Az értekezlet elején Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitóbeszédében hangsúlyozta a külső védelmi tervek gyakoroltatásának fontosságát a naprakész információk és az rendszeres ismeret-felújítás érdekében.

A tanácskozáson a résztvevő szervezetek képviselőinek egy feltételezett szituáció hatásait kellett felszámolniuk. A feltételezés alapján egy gázipari érdekeltségű gyárban baleset történt, ezért a vasmű üzemeinek működéséhez szükséges gázellátás nem volt biztosított. A résztvevők feladata a gázellátás kieséséből adódó veszélyhelyzet következményének kezeléséből, és a lakosságvédelmi intézkedések meghatározásából állt. A gyakorlat célja a védekezési feladatok eredményes végrehajtásának biztosítása mellett, az érintett szervezetek együttműködésének javítása, valamint a lakosság riasztás-tájékoztatás lehetőségének áttekintése volt. Mindezek mellett a dunaújvárosi oktatási intézményekben tűzriadó gyakorlatot is végrehajtottak, mely megközelítően tizenháromezer diákot és iskolai dolgozót érintett.

A gyakorlatot a végrehajtott intézkedések alapján Nagy Lajos tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei polgári védelmi főfelügyelője megfeleltre értékelte.

 

Fotó: dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség


 

Kapcsolódó képek:

Külső védelmi terv részleges gyakorlatát tartották Dunaújvárosban Külső védelmi terv részleges gyakorlatát tartották Dunaújvárosban Külső védelmi terv részleges gyakorlatát tartották Dunaújvárosban