Hírek


Létesítményi tűzoltók versenye Dunaújvárosban
2017. szeptember 25. 12:11
A székesfehérvári Arconic-Köfém és a dunaújvárosi papírgyár női és férfi csapata is első helyezést ért el kategóriájában a létesítményi tűzoltók országos versenyén szeptember 23-án, szombaton. XXI. Flórián Kupán három versenyszámban mérték össze tudásukat és ügyességüket a résztvevők.

A Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége és a Magyar Tűzoltó Szövetség Létesítményi Tagozata a tűzoltók fizikai erőnlétének fejlesztése, a szakmai kapcsolatépítés és gyakorlati tudás gyarapítása céljából rendezi meg évről évre a versenyt. A rendezvényt Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltósági Főosztályának főosztályvezetője nyitotta meg.

A hat- és a négyfős csapatok (úgynevezett teljes, illetve fél rajban) három versenyszámban - kismotorfecskendő-szerelés, ügyességi pálya, és fali tűzcsapszerelés – álltak rajthoz. Külön értékelték a főfoglalkozású és a nem főfoglalkozású létesítményi tűzoltók eredményeit. A feladatok teljesítését követően Vizi Ignác tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese értékelte, majd Udvardi Sándor, a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségének elnöke zárta le a rendezvényt.

Összetett versenyben, a teljes rajban induló, nem főfoglalkozású székesfehérvári Arconic-Köfém, valamint a dunaújvárosi papírgyár félrajban szereplő, főfoglalkozású létesítményi tűzoltóinak női és férfi csapata is első helyezést ért el.

Részletes eredmények

 

Fotó: Orosz Tamás


 

Kapcsolódó képek:

Létesítményi tűzoltók versenye Dunaújvárosban Létesítményi tűzoltók versenye Dunaújvárosban Létesítményi tűzoltók versenye Dunaújvárosban
>>> További képek a galériában <<<