Hírek


Sajtóreggeli és kondicionáló park átadása
2017. szeptember 04. 12:21
A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít a médiaszolgáltatókkal történő kapcsolattartásra. Ennek szellemében Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató sajtóreggelire hívta megyénk újságíróit augusztus 31-én.

Annak érdekében, hogy a katasztrófavédelem közleményei, mind a szervezetet érintően, mind a veszélyhelyzetekhez kapcsolódó tájékoztatásokra vonatkozóan a lehető legszélesebb körben jussanak el az állampolgárokhoz a sajtóval történő kapcsolattartásnak naprakésznek és pontosnak kell lennie. A sajtóreggeli keretén belül az igazgató ismertette azokat a különböző veszélyhelyzeteket, amelyek az őszi és táli időjárási körülmények között előfordulhatnak és az emberek az öngondoskodás keretein belül sokat tehetnek a megelőzés érdekében. Jelenleg a szőlőszürethez, borkészítéshez kapcsolódó mustgáz – szén-dioxid – képződés veszélye az, ami könnyen megelőzhető. Figyelmetlenség esetén rövid idő alatt fulladásos halált okozhat a mustgáz azon tulajdonsága, hogy kiszorítja a pincéből a levegőt és ezzel együtt az oxigént is.

A mustgáz „mérgezés” veszélyeiről, megelőzéséről IDE KATTINTVA olvashat részletesen.

A sajtóreggeli követően az igazgató átadta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság udvarán elkészült kültéri kondicionáló parkot. A székesfehérvári tűzoltók részéről merült fel az igény a park létrehozására. A szervező feladatokat Csehó Tamás tűzoltó alezredes vállalta magára. Ennek során nyílt lehetőség Deák Lajosné, Székesfehérvár Megyei Jogú Város 11. választókerületének képviselőjének segítségével a tornaszereket beszerezni. A Hankook Tire Magyarország Kft. biztosította az ütéscsillapító gumilapokat, a megyei katasztrófavédelem pedig a tereprendezéshez, betonozáshoz szükséges feladatokat vállalta fel. A kivitelezést a székesfehérvári hivatásos tűzoltók végezték el.

Fotó: farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes


 

Kapcsolódó képek:

Sajtóreggeli és kondicionáló park átadása Sajtóreggeli és kondicionáló park átadása Sajtóreggeli és kondicionáló park átadása
>>> További képek a galériában <<<