Hírek


Tűzoltók versenyeztek Csókakőn
2017. május 28. 17:04
A megye önkéntes és önkormányzati tűzoltói Csókakőn mérték össze felkészültségüket és gyorsaságukat május 27-én. Összesen tizenhárom tűzoltóságról ötvenhat csapat érkezett a viadalra, ahonnan nem hiányozhattak az ifjúsági és a női versenyzők sem.

A megnyitó ünnepségen Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megye katasztrófavédelmi igazgatója köszöntötte a résztvevőket és egyben sportszerű versenyzést kért. Beszédében külön kiemelte, hogy mindig nagy öröm, ha egy versenynek sok gyermek résztvevője van. Az önkéntes tűzoltó mozgalom hasznos és izgalmas alternatívát jelent a fiatalok számára a szabadidő eltöltéséhez. A házigazda település polgármestere, Fűrész György az önkormányzat nevében csapatzászlót adományozott a Csókakői Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, annak apropóján, hogy az egyesület idén ünnepli fennállásának 130-dik évfordulóját. A zászló átadását követően a polgármester megnyitotta a megmérettetést, amelyen összesen tizenegy kategóriában, kismotorfecskendő-szerelés, valamint ifjúsági- és hagyományos tűzoltó versenyszámban álltak rajtvonalhoz a versenyrajok.

A záró ünnepséget megtisztelte jelenlétével Törő Gábor országgyűlési képviselő és Vizi Ignác tűzoltó alezredes, Fejér megye katasztrófavédelmi igazgatóhelyettese. Az eredmények ismertetését követően a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség által alapított Vida Pál díjak átadására került sor, amelyet 2017-ben Mihály János nyugállományú tűzoltó ezredes, a Fehérvárcsurgói Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja, valamint Domak Tibor, a Pázmándi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka vehetett át Molnár József tűzoltó alezredestől, a szövetség elnökétől.

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes


 

Kapcsolódó információk: