Hírek


Az új technológia új kihívásokat jelent
2017. február 11. 09:56
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 2016-os évben először a sárbogárdi, majd a székesfehérvári tűzoltók gazdagodtak egy-egy új hazai fejlesztésű és részben gyártású tűzoltó autóval. Annak érdekében, hogy az eszközök megbízhatóan kiszolgálják a tűzoltókat, ezzel pedig növeljék az állampolgárok biztonságát, fontos az eszközök megfelelő rendszerességgel történő karbantartása. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, Székesfehérváron február 9-én történt továbbképzés keretében foglalkoztak a szakemberek a témakörrel.

Az új tűzoltóautók, szakmai nyelven gépjárműfecskendők hivatalosan az R16 Heros Aquadux-X elnevezést kapták. A technikai kiszolgálásukhoz kapcsolódó feladatokról, az esetleg felmerülő üzemeltetési és kezelési problémákról, valamint az Infomax rendszer által szolgáltatott információkról, gyakorlati alkalmazásáról  tartott előadást Gondi Miklós, aki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Műszaki Osztályát képviselte és Pintér Tibor a BM Heros Zrt. részéről.

A továbbképzésen a Fejér megyei katasztrófavédelem részéről a műszaki osztály munkatársai és a hivatásos tűzoltóságok műszaki biztonsági tisztjei és megbízottjai vettek részt. A rendezvény vendége volt Dékány József a Rába Jármű Kft. vevőszolgálati vezetője is.

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes


 

Kapcsolódó képek:

Az új technológia új kihívásokat jelent Az új technológia új kihívásokat jelent Az új technológia új kihívásokat jelent