Hírek


A Fejér Önkéntes Mentőszervezet is helytállt az árvízi védekezésben
2013. június 27.
Személyesen köszönte meg a dunai árvízi védekezés során tanúsított helytállását a Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjainak dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos polgári védelmi főfelügyelője június 26-án, szerdán Székesfehérváron.

A Fejér Önkéntes Mentőszervezet március 1-jén alakult meg, majd április végén egy harminchat órás gyakorlaton szerezték meg a nemzeti minősítést. Egy hónap elteltével a Dunán levonuló rendkívüli árhullám miatt éles helyzetben is bizonyítaniuk kellett. A napokon, heteken át tartó árvízi védekezésnél kiemelkedően helytálltak, és nem lett volna ilyen eredményes, sikeres a védekezés, ha nincs az önkéntesek széles körű összefogása, és elszántsága – fogalmazott dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok. Az országos polgári védelmi főfelügyelő személyesen köszönte meg a Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjainak, vagyis a csókakői, a vértesboglári, a fehérvárcsurgói, az iszkaszentgyörgyi, a lajoskomáromi, a mezőfalvi és a baracsi önkéntes tűzoltó egyesületnek, a Magyar Vöröskeresztnek és a székesfehérvári polgárőrségnek a munkáját. dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok székesfehérvári látogatásán ezután kötetlen beszélgetés keretében hallgatta meg az önkéntesek tapasztalatait.


 

Kapcsolódó képek:

A Fejér Önkéntes Mentőszervezet is helytállt az árvízi védekezésben A Fejér Önkéntes Mentőszervezet is helytállt az árvízi védekezésben A Fejér Önkéntes Mentőszervezet is helytállt az árvízi védekezésben
>>> További képek a galériában <<<