Hírek


Megalakult a Fejér Önkéntes Mentőszervezet
2013. március 01.
A Nemzetközi Polgári Védelmi Napon ünnepélyes keretek között tették le az esküt a Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjai március elsején Székesfehérváron. A mentőcsoport a katasztrófavédelem önkéntes területi polgári védelmi szervezeteként, Fejér megye védelmére, a régió megsegítésére jött létre, és jelentős szereppel bír a megyét érintő ár- és belvíz elleni védekezés, illetve a rendkívüli időjárásból adódó veszélyhelyzetek során jelentkező kutatási és mentési szakfeladatok ellátásában.

A Fejér Önkéntes Mentőszervezet különleges kiképzésű személyi állománya speciális technikai eszközökkel a katasztrófák és veszélyhelyzetek hatásainak kivédésére, felszámolására, a katasztrófavédelmi feladatok ellátására, emberi élet mentésére önkéntesen létrehozott civil szerveződés. A mentőcsoport állománya a jövőben részt vesz Fejér megye és - szükség esetén - Magyarország többi megyéjében bekövetkező katasztrófa, illetve jelentős kárral fenyegető esemény elhárításában, vagy a speciális képességét igénylő segítségnyújtásban a lakosság életének és anyagi javainak megőrzése érdekében.

Az ünnepségen Magosi Lajos tű. alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiemelte: az önkéntes szerepvállalás talán az egyik legnagyobb érték a hivatásos szolgálat mellett embertársaink megsegítésében. A most megalakult Fejér Önkéntes Mentőszervezet tevékenysége rendkívül fontos katasztrófaveszély esetén és veszélyhelyzetben a szükséges védekezési feladatok ellátása során, ugyanakkor ez az önkéntes szerepvállalás a tagok családjainak közvetlen környezetét is büszkeséggel töltheti el. A mentőszervezethez csatlakozott több önkéntes tűzoltó egyesület, búvárok, vízimentők, polgárőrök, alpintechnikában kimagasló tudással rendelkező szakemberek, valamint repülő egyesületek. Tevékenységük a rendelkezésükre álló technikai eszközökkel, a feladatok összehangolásával csapatmunkában még inkább felértékelődik, és hatékony beavatkozásokat eredményez.

A Fejér Önkéntes Mentőszervezet áprilisban, egy 36 órás nemzeti minősítő gyakorlat sikeres teljesítését követően vethető be éles helyzetekben.

 


 

Kapcsolódó képek:

Megalakult a Fejér Önkéntes Mentőszervezet Megalakult a Fejér Önkéntes Mentőszervezet Megalakult a Fejér Önkéntes Mentőszervezet
>>> További képek a galériában <<<