Hírek


Tűzoltóautóval az óvodába (videóval)
2019. május 24. 11:21

Elekes Márknak nem mindennapi élményben volt része május 24-én. A középső csoportos kisfiú a Fejér Megyei Hírlap gyermeknapi felhívásán azt kérte, hogy egy reggel tűzoltóautóval mehessen óvodába. Gyermeknap alkalmából az öt és fél éves ovis kívánságát a tűzoltók örömmel valóra váltották, így pénteken reggel Márk a székesfehérvári otthonából tűzoltóautóval utazhatott az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodájába.

Aranyérmes tűzoltók
2019. május 23. 15:27

A Székesfehérvár Helyőrségi Sportbajnokság tizennégy versenyszáma közül a légpuska lőbajnokságon első helyezést ért el a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság férfi csapata május 23-án. A versenysorozatban a fegyveres és rendvédelmi szervek aktív és nyugállományú tagjai vesznek részt.

Életet mentett a füstérzékelő
2019. május 23. 09:26

A minibár gyulladt ki egy panzióban május 23-án hajnalban Csákváron. A szobában alvó vendégeket a beépített füstérzékelő sípolása ébresztette fel. Az asztali hűtőszekrénynél füst gomolygott, a minibár hátsó fala lángolt. A tüzet az épület gondnoka az egyik folyosón lévő porral oltóval elfojtotta. A csákvári önkéntes és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet. Személyi sérülés nem történt.

Patakból mentettek ki egy kutyát a tűzoltók
2019. május 22. 13:16

Az Aszalvölgyi vízfolyásban rekedt egy idős farkaskutya május 23-án Székesfehérváron. A Túrózsáki úton a körülbelül három méter mély, betonfalazatú árokból a kifáradt állat önerejéből nem tudott kijönni, ezért a tűzoltók lemásztak hozzá és felhozták a patak partjára. A tizenkét éves farkaskutyához állatmentők érkeztek, akik értesítették a gazdáját.

Hídpillérnek csapódott egy autó az M6-oson
2019. május 22. 08:17

A tűzoltók szabadítottak ki két sérültet abból a személygépkocsiból, amely hídpillérnek ütközött május 21-én délután az M6-os autópályán. A Budapest felől Pécs irányába tartó autó a besnyői lehajtó közelében lesodródott az útról, a sztráda fölött átívelő híd tartószerkezetének ütközött, és az oldalára dőlve állt meg.

Köszönet a szolgálatban töltött évekért
2019. május 21. 14:48

Baráti találkozóra hívta nyugállományba vonult kollégáit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság múlt héten Székesfehérváron. Az igazgatóság és a tűzoltóságok egykori munkatársait Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte. A rendezvényen az idén hetvenedik és kilencvenedik születésnapjukat ünneplőket ajándékcsomaggal köszöntötte fel az igazgatóság.

A Dunánál, a Velencei- és a Tisza-tónál, valamint a Szigetközben dolgoznak a héten
2019. május 21. 08:14

Változatlanul csapadékos az időjárás, ami az elmúlt napok napsütésével párosulva optimális körülményeket biztosít a szúnyogok fejlődéséhez. A Szigetköz elárasztása miatt a területen megkezdődött a kifejlett szúnyogok rajzása, ezért itt koncentrált kezelésekre van szükség. A lárvák számát a Duna alsó szakaszán, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál is csökkentik a héten.

Idén is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok
2019. május 21. 08:11

A központi költségvetés idén is támogatást biztosít az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztésére, a rendelkezésre álló 225 millió forint felosztására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.