Hírek


Balesetek Fejér megyében
2019. július 19. 07:43

Az elmúlt 24 órában két közlekedési balesetnél is segítséget nyújtottak megyénk tűzoltói.

Két személyautó is kigyulladt Fejér megyében
2019. július 18. 07:38

Két gépkocsi is lángra kapott Fejér megyében július 17-én. Az első eset Polgárdiban, a Kossuth utcában, a második pedig Székesfehérváron, a Szent Flórián körúton történt, amelyeknél a települések tűzoltói avatkoztak be. Mindkét járműnek a motortere gyulladt ki, továbbá mindkét esetben porral oltó készülékekkel megkezdték a tűzoltást a közelben tartózkodók. A tűzoltók egy-egy vízsugárral teljesen elfojtották a lángokat és átvizsgálták az autókat. Mindkét személyautóból időben kiszálltak az utasaik.

Súlyos baleset Moha közelében
2019. július 16. 13:40

Egy személyautó hídpillérnek ütközött július 15-én Moha közelében. Az autó öt utasa közül senki nem szorult be a karosszériába, azonban a mentőszolgálat munkatársai a helyszíni ellátást követően kórházba szállították őket. A székesfehérvári hivatásos és az iszkaszentgyörgyi önkéntes tűzoltók elvégezték a jármű áramtalanítását, a rendőrség helyszíni szemléjét követően pedig helyreállították a forgalmi rendet.

Benzinkút közelében borult lángba egy autó
2019. július 16. 13:25

A 6-os úton haladt egy kisbusz, amikor kigyulladt Kisapostag közelében július 15-én. A közeli benzinkúton, a kútoszlopoktól távol állt meg, két utasa kiszállt a járműből. A lángokat két vízsugárral a dunaújvárosi tűzoltók fékezték meg.

Új tűzoltók érkeztek Fejér megyébe
2019. július 15. 14:04

Négy új beosztott tűzoltó kezdte meg szolgálatát megyénkben. Ketten a székesfehérvári, ketten pedig a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába kerületek. A tiszthelyettesek eredményesen teljesítették a Tűzoltó II. részszakképzést, amelynek zárásaként múlt hét végén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén ünnepélyes esküt tettek. Az új felszerelőket szolgálati helyükön Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte július 15-én, hétfőn.

Kigyulladt egy autó Iszkaszentgyörgy közelében
2019. július 15. 13:52

Menet közben kigyulladt egy személyautó az Iszkaszentgyörgy és Kincsesbánya közötti úton július 13-án. A riasztást követően a székesfehérvári hivatásos és az iszkaszentgyörgyi önkéntes tűzoltók vonultak a tűzesethez, akik három vízsugárral oltották el a teljes terjedelmében lángoló autót. A jármű két utasa azonnal kiszállt, miután műszaki problémát észleltek.

Baleset Csákváron
2019. július 12. 10:26

Terepjáró és személygépkocsi ütközött július 11-én kora este Csákváron. A Kossuth utcában történt balesetben az autó a vízelvezető árok fölött állt meg. A csákvári önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a műszaki mentés részeként a székesfehérvári hivatásos tűzoltókkal a terepjárót letolták az útról és lesöpörték a törmelékeket a burkolatról.

Kis tűzoltók a nagyok között
2019. július 11. 14:53

A martonvásári önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltótáborosai látogattak el július 10-én a székesfehérvári laktanyába. A gyerekek megnézték a gépjárműveket és a felszereléseket, beültek a tűzoltóautóba, megszólaltatták a szirénát, és kipróbálhatták, milyen nehéz az egyenként huszonöt kilogrammos feszítővágó.