Hírek


Hivatás, elkötelezettség, csapatmunka
2019. február 18. 13:51

Új beosztott tűzoltók kezdték meg szolgálatukat Fejér megye mindhárom hivatásos tűzoltó-parancsnokságán február 18-án. A tizenkét újonnan felszerelt tűzoltó eredményesen teljesítette azt a szakképzést, amelynek zárásaként múlt héten a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén ünnepélyes esküt tettek. A tiszthelyetteseket Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte Székesfehérváron.

Hétvégi ház gyulladt ki Baracson
2019. február 18. 11:41

Lángba borult egy hétvégi ház tetőszerkezete február 15-én Baracson. A körülbelül ötven négyzetméteres téglaépület padlástere és palafedésű teteje teljes terjedelmében égett. A lángokat a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral elfojtották, és a balesetveszélyes részek miatt a tetőszerkezet lógó részeit, valamint a tűzfalat visszabontották. Személyi sérülés nem történt.

Asztalosműhely teteje égett Úrhidán (videóval)
2019. február 18. 11:15

Családi házzal egybeépített faipari műhely tetőszerkezete gyulladt ki február 16-án Úrhidán. A kétszáznegyven négyzetméteres melléképület lemezfedése és gipszkarton mennyezete között a szigetelés és a faszerkezet égett. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a lángokat a lemezfedés megbontása mellett hat vízsugárral fojtották el a székesfehérvári hivatásos tűzoltók.

Felborult egy autó a 62-es főúton
2019. február 15. 10:44

Összeütközött két személygépkocsi február 15-én reggel a 62-es főút Seregélyest elkerülő szakaszán. Az egyik autó a vízelvezető árokban a tetejére borult. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók kerekeire állították a járművet és mindkét autót áramtalanították. A műszaki mentés részeként az úton keresztbe fordult gépkocsit félretolták, ezzel a forgalmi akadályt megszüntették.

Egerszegi Andrea az Év zászlósa
2019. február 14. 11:43

Az elmúlt esztendő szakmai feladatainak végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú teljesítménye elismeréseként hatósági kategóriában az Év zászlósa címmel tüntették ki Egerszegi Andrea tűzoltó zászlóst, a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság referensét. Az elismerést dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át február 13-án, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság évértékelő, feladatszabó állománygyűlésén Budapesten.

Versenyezni hívjuk a diákokat, mert a tudás életet menthet
2019. február 14. 10:53

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együttműködve a 2018/2019-es tanévben is meghirdeti országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyét, amelyen az 5-13. évfolyamos diákok mérhetik össze tudásukat. Fejér megyéből a négyfős csapatok két korcsoportban nevezhetnek a székesfehérvári és a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség helyi fordulóira.

Lángolt a nádas Abánál
2019. február 14. 07:56

Szabadtéri tűzhöz riasztották két alkalommal a sárbogárdi hivatásos tűzoltókat február 13-án. Sárkeresztúr és Káloz között a rét tíz hektáron égett, Aba határában pedig nagy területen nádas és bozótos gyulladt ki. A lángokat vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a tűzoltók. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt.

Árokba sodródott egy autó a 62-es főúton
2019. február 13. 09:17

Kamionnal ütközött és a vízelvezető árokban állt meg egy személyautó február 12-én este a 62-es főúton. A Perkáta közelében történt baleset műszaki menésénél a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a személygépkocsit áramtalanították. A jármű sofőrje könnyebben sérült. Az autóalkatrészeket szállító nyerges vontató vezetőjének nem esett baja.