Hírek


Tűzoltásvezetők szakmai továbbképzése Székesfehérváron
2017. december 14. 13:49

Második alkalommal tartott idén továbbképzést a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltás vezetésére jogosult hivatásos, önkormányzati és létesítményi tűzoltók részére december 14-én, csütörtökön. A szakmai értekezleten csaknem negyvenen vettek részt, köztük tűzoltóparancsnokok, szolgálatparancsnokok és helyetteseik.

Mit tehet a hajléktalan tűz esetén?
2017. december 13. 13:06

Gyakorlati tanácsokat bemutató tájékoztató előadással hívta fel hajléktalan embertársaink figyelmét a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ és a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság december 13-án, szerdán a megyeszékhelyen. Az együttműködés célja, hogy a téli időszakban a melegedéssel, főzéssel összefüggésben minél kevesebb tűz legyen, és az esetleges tűzesetek során ne történjen sérülés, haláleset.

Látványos karácsonyi tűzmegelőzési bemutató lesz Székesfehérváron
2017. december 13. 11:24

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság karácsonyi tűzmegelőzési bemutatót tart december 20-án, szerdán Székesfehérváron. A Rákóczi utca és József Attila utca kereszteződésében lévő parkolóban a tűzoltók egy fémkonténert egy átlagos szoba bútoraival rendeznek be és egy karácsonyfát is elhelyeznek, amelyet meggyújtanak. A látványos bemutató jól szemlélteti, hogy a kigyulladt karácsonyfa percek alatt kiterjedt lakástüzet okozhat.

Mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?
2017. december 13. 10:04

Folyamatosan érkeznek a gyerekeknek összeállított ajándékcsomagok a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsre. A hivatásos tűzoltók november végén hirdették meg karácsonyi „cipősdoboz akciójukat”. Volt, aki ruhákkal, játékokkal, csomagolópapírral, vagy dobozokkal segített, több esetben a tűzoltók állították össze a felajánlásokból a csomagokat. A további ajándékok elkészítéséhez szükség van még jó állapotú cipősdobozokra. A karácsonyi csomagokat a tűzoltók Székesfehérvárra, Velencére és Martonvásárba, az állami gondozásban lévő gyermekek intézményébe viszik el.

Villanyvezetékre dőlt egy fa Csákváron
2017. december 12. 13:47

Veszélyesen megdőlt egy fenyőfa az erős szélben hétfőn éjszaka Csákváron. A Kenderesi úton a körülbelül tizenöt méter magas fa gyökere félig kifordult a felázott talajból, a tetejét pedig az elektromos felsővezetékek tartották meg. Az áramszolgáltató kedden reggel feszültségmentesítette a villanyvezetékeket, majd a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a magasból mentő létraszer segítségével, motoros láncfűrésszel visszadarabolták és kivágták a fenyőt. A káreset felszámolásában a csákvári önkéntes tűzoltó egyesület is részt vett.

Pályázat: alapellátó orvos (Győr-Moson-Sopron megye)
2017. december 12. 11:19

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázatot hirdet alapellátó orvos munkakör betöltésére. Főbb feladatok: gyógyító-megelőző alapellátás, foglalkoztatás-egészségügyi tevékenység, munkakör betöltéséhez szükséges felvétel előtti és időszakos alkalmassági vizsgálatok végzése, egészség-megőrzési és egészségfejlesztési programokban történő részvétel, munkaegészségügyi tevékenység. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. január 31.

Kútból mentették ki Vacit a tűzoltók
2017. december 12. 10:28

Beszakadt a kútfedél egy kutya alatt december 12-én, kedden reggel egy családi ház udvarán Adonyban. A kisfiával otthon tartózkodó édesanya házi kedvencük vonyítására figyelt fel, utána találta meg a szabadulni próbáló kutyát a nyolc méter mély kerti kút vízében. A segítség a közeli pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsről érkezett. Az egyik hivatásos tűzoltó létrán lement a kútba, és kiemelte az ebet a körülbelül fél méter mély vízből. A Vaci névre hallgató házi kedvencet gazdája pokróccal betakarta és bevitte a házba. A közepes testű kutyának az ijedtségen kívül komolyabb baja nem esett.

Melléképület borult lángba Mezőfalván
2017. december 12. 09:55

Családi ház melléképülete gyulladt ki december 11-én, hétfőn délután Mezőfalván. Az elsőként kiérkező helyi önkéntes tűzoltók az égő faépület mellett parkoló személygépkocsit távolabb húzták a tűztől, majd a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókkal közösen fékezték meg a lángokat. A tűzben a körülbelül húsz négyzetméteres melléképület és a benne tárolt kis szalmabálák, hasított fa megsemmisült. Személyi sérülés nem történt.