Hírek


Közlemény a Dunaújvárosban megszólalt szirénahanggal kapcsolatban
2017. március 22. 21:18

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy a Dunaújváros területén, március 22-én, fél nyolc és háromnegyed nyolc között hallható szirénahang műszaki meghibásodás következménye volt. A katasztrófavédelem munkatársai keresik a műszaki meghibásodást kiváltó okot.

Vízsugarak és vízágyúk a lángok ellen Etyeken
2017. március 21. 19:33

A reggeli órákban szólalt meg a riasztás hangja a székesfehérvári, a bicskei, az érdi és a törökbálinti tűzoltó laktanyákban, mivel március 21-én tűz keletkezett egy Etyekhez közel található filmstúdióban. Az úgynevezett gépjárműfecskendőkön kívül vízszállítót és magasból mentő létraszert is riasztottak az esethez.  

Hármas karambol Csákváron
2017. március 21. 00:11

A reggeli órákban egy teherautó és két személygépkocsi balesetéhez vonultak a székesfehérvári hivatásos és a csákvári önkéntes tűzoltók március 20-án. Az ütközés-sorozat Csákváron, a Kossuth utcában történt. A járművekben csak a sofőrök utaztak, akik közül az egyik könnyű sérülést szenvedett, a rendőrség helyszíni szemléjét követően az úttest megtisztítását az önkéntes tűzoltók végezték el.

Folytatódnak az ifjúsági tűzvédelmi foglalkozások
2017. március 20. 22:45

Lassan három éve, 2014 tavasza óta tart az a foglalkozás-sorozat, amelyet Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője hívott életre Fejér megyében. A cél: tűzvédelmi ismeretek átadása közvetlen, ha kell játékos formában kicsiktől a nagyokig, bármely korosztálynak.

Elismerések a központi ünnepségeken
2017. március 16. 12:22

Huzamosabb időn keresztül végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként jutalomban részesültek kollégáink a Belügyminisztériumban, illetve az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartott megemlékezéseken, Nemzeti ünnepünk alkalmából.

Megemlékezés az igazgatóságon
2017. március 13. 17:42

Ünnepi állománygyűlésen emlékezett meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1848-49-es forradalom- és szabadságharc eseményeiről március 13-án, hétfőn. A rendezvényen elismerések átadására is sor került.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M7-esen
2017. március 12. 08:44

Budapest felé haladt egy személyautó március 10-én, amikor Pázmánd közelében szalagkorlátnak ütközött. A jármű vezetője egyedül utazott, a mentők tájékoztatása szerint könnyű sérülést szenvedett. Az áramtalanítást és a forgalmi akadály megszüntetését a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a pázmándi önkéntes tűzoltók végezték el.

Főigazgató-helyettesi szemle
2017. március 10. 18:07

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes tartott szemlét a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon és helyi szervezeti egységeinél március 9-én.