Hírek


Nyáron is életet ment a szén-monoxid-érzékelő (videóval)
2019. augusztus 21. 11:00

Gyermekével tartózkodott otthon az az édesanya, akit a szén-monoxid-érzékelő sípolása figyelmeztetett a mérgező gáz veszélyére augusztus 19-én egy székesfehérvári társasházban. A lakók a tűzoltóktól kértek segítséget és kimentek a lakásból. A tűzoltók mérései rövid időn belül igazolták a fürdőszobai gázkazán működése közben a szén-monoxid visszaáramlását. A helyszínre a gázszolgáltató szakemberi is megérkeztek.

Két embert mentettek ki a tűzoltók a roncsok közül a 81-esen
2019. augusztus 21. 10:24

A sofőr és utasa is beszorult abba a személygépkocsiba, amely egy másik autóval ütközött augusztus 18-án délelőtt a 81-es főúton, Székesfehérvár határában. A Horgász dűlő kereszteződésénél történt balesetben az egyik autó az árokba vágódott. A jármű vezetőjét és mögötte ülő utasát a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a megyeszékhely hivatásos tűzoltói szabadították ki a roncsok közül.

Hármas karambol a 63-as főúton
2019. augusztus 21. 10:23

Összeütközött három személygépkocsi augusztus 16-án délután a 63-as főúton Sárszentágota és Felsőkörtvélyes között. Az egyik autó az árokban, a másik az úton keresztbe fordulva állt meg, míg a harmadik az árkon túl egy mezőgazdasági út szélére vágódott. Utóbbi jármű vezetőjét a sárbogárdi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsok közül.

Ellenőrzések az ünnepek biztonsága érdekében
2019. augusztus 16. 09:52

Országszerte több száz rendezvényt és tűzijátékot terveznek augusztus 20-a alkalmából. A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a tűzijátékok telepítését, a biztonsági távolság betartását, az oltóvízforrások helyét, és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik. Fejér megyében tizenegy olyan tűzijátékot terveznek, amely megtartása engedélyhez kötött.

Miért ne önts vizet az égő olajra?
2019. augusztus 16. 09:07

A katasztrófavédelem kisfilmben mutatja be, miért TILOS vizet önteni az égő olajra. A zsiradék háromszáz Celsius-fok felett már meggyulladhat. Ha az égő étolaj vízzel keveredik, egy több méter magas tűzgömb keletkezik, amely súlyos égési sérüléseket okoz, és a tűz gyorsan átterjed a konyhabútorra is. Ha lángra kap a tűzhelyen felejtett zsiradék, egész egyszerűen egy fedővel, serpenyővel kell lefedni az edényt és el kell zárni a tűzhelyet. A katasztrófavédelem felgyújtott egy konyhát, hogy megmutassa, miért NE öntsön vizet az égő olajra. Erről egy kisfilm is készült.

Szántóföldre csapódott egy autó Sárpentele közelében
2019. augusztus 14. 12:57

Lesodródott az útról és felborult egy személygépkocsi augusztus 14-én Sárszentmihály térségében, a Székesfehérvárt Úrhidával összekötő úton. Az autó vezetője a jármű alá szorult. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat is riasztották a balesethez. Az egységek kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodók leemelték a járművet a sofőrről. A tűzoltók áramtalanították a gépkocsit.

Mi a titka? – a mentőkötél rejtelmei
2019. augusztus 13. 10:01

Rövid videókban mutatják be a székesfehérvári hivatásos tűzoltók az éles bevetéseknél gyakran alkalmazott mentőkötelet. Az összeállításból az is kiderül, miért nem lehet egyszerűen csak feltekerni ezeket a harminc méter hosszú köteleket. A videókat a katasztrófavédelem egyik közösségi oldalán tették közzé.

Felborult egy autó az M7-esen
2019. augusztus 12. 10:38

Lesodródott az útról és az árokban az oldalára borult egy személygépkocsi augusztus 11-én reggel az M7-es autópályán, Székesfehérvárnál. Az autó vezetője ki tudott szállni a járműből. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet.