Hírek


Bicskei és enyingi diákok az országos döntőben
2019. április 24. 14:39

Összesen tizenkét csapat részvételével zajlott a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Fejér megyei döntője április 24-én Székesfehérváron. A hétvégi országos megmérettetésen a két első helyezett, a bicskei önkormányzati tűzoltóság és az enyingi Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola csapata képviseli majd a megyét Budapesten.

Ki az ügyes „négy keréken”?
2019. április 24. 14:20

Közlekedésbiztonsági versenyen mérték össze tudásukat és ügyességüket a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai április 23-án Tökölön. A vetélkedőn külön kategóriában az ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok gépjárművezetői, különlegesszer-kezelői vettek részt.

Átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat
2019. április 24. 11:50

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése, a hivatásos tűzoltóság állományában végzett kiemelkedő szakmai munkájának és példaértékű hivatástudatának elismeréseként a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat adományozta Droppa László tűzoltó százados, szolgálatparancsnoknak. Az elismerést április 18-án adták át.

Lakóház teraszán landolt egy kisáruszállító
2019. április 23. 15:20

Buszmegállón keresztül családi ház udvarába hajtott egy kisáruszállító április 23-án délben Kisapostagon. A Petőfi Sándor utcában a jármű lesodródott az útról, átszakította egy buszmegálló vaskorlátját és a lakóház kerítését, majd a családi ház fedett terasza alatt állt meg. A kisáruszállító a terasz két tartóoszlopát is kidöntötte, ezért a katasztrófavédelem kérésére statikus vizsgálta meg az épületet.

Önkéntes és hivatásos tűzoltók együtt fékezték meg a lángokat
2019. április 23. 09:32

Több autó a lángok martalékává vált azon a garázssoron, amely április 22-én este gyulladt ki Kápolnásnyéken. A Bartók utcában a tizenegy állásos garázssorból hét teljes terjedelmében égett. A lángokat a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi hivatásos, valamint a pázmándi és a velencei önkéntes tűzoltók fékezték meg. A gyors beavatkozásnak köszönhetően három garázst sikerült megmenteni a lángoktól.

Hulladéklerakókban keletkezett tűz
2019. április 18. 15:37

Polgárdinál és a megyeszékhely közelében lévő hulladéklerakóban is kigyulladt a szemét. Szerda este körülbelül kétszáz négyzetméteren égett a tömörítetlen hulladék Polgárdinál. A lángokat a székesfehérvári hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltók fojtották el, majd az átizzott részt erőgépek földdel takarták be. A csalai hulladéklerakóban körülbelül harminc négyzetméteren égett csütörtökön reggel a tömörített szemét. A tüzet a székesfehérvári hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és erőgépek segítségével oltották el.

Vízsugarak viadala a Vértesben (videóval)
2019. április 18. 15:13

Gyorsaságukról, felkészültségükről és összefogásukról tettek tanúbizonyságot az Országos Kismotorfecskendő-szerelő Verseny résztvevői április 18-án a Fejér megyei Csókakőn. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sportbajnokságát ötödik alkalommal rendezték meg a Vértes lábánál. A versenyen idén is a Hajdú-Bihar megyei csapat diadalmaskodott, így a püspökladányi hivatásos tűzoltók megvédték tavalyi bajnoki címüket. A székesfehérvári csapat ezüstérmet szerzett.

Helytálltak a mezőfalvai önkéntesek
2019. április 17. 15:16

Márciusban két nagyobb tűzeset oltási munkálatait támogatták gyors beavatkozásukkal a helyi önkéntes tűzoltók a Fejér megyei Mezőfalván. Mindkét esetben kiemelt szerep jutott az egyesület tűzoltóinak, amelyről a Katasztrófavédelem szakmai folyóirat legújabb lapszáma ír részletesen.