Hírek


Konyha lángolt Dunaújvárosban
2018. április 24. 09:25

Kigyulladt egy családi ház konyhája Dunaújvárosban, a Berán Lajos utcában. Az április 23-án bekövetkezett tűzesethez a dunaújvárosi tűzoltó laktanyában három gépjármű kapott riasztást. A lángok a helyiségben lévő berendezési tárgyakat pusztították, a továbbterjedés megakadályozásához és a teljes eloltáshoz két vízsugárra volt szükség. A lakóépület két felnőtt és és három gyermek lakója ideiglenesen a rokonaikhoz költöztek, személyi sérülés nem történt.

Autó és lakóház égett
2018. április 23. 11:28

Egy személyautó, egy melléképület és egy lakóház tetőszerkezetének kisebb része égett a kislángi Petőfi utca egyik családi házánál április 22-én.

Szén-monoxid szivárgott egy székesfehérvári lakásban
2018. április 23. 11:21

Két felnőtt és két gyermek lakik abban a székesfehérvári Havranek József utcában található lakásban, ahol április 22-én riasztást adott a szén-monoxid érzékelő. A segélykérő hívást követően a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak a helyszínre, ahol a gázszolgáltató munkatársaival közösen újraindították a lakásban lévő nyílt égésterű vízmelegítőt. A próbaüzem során az egészségügyi határérték feletti koncentrációt mértek, ezért a közműszolgáltató kizárta a szolgáltatásból a készüléket. Abból következően is, hogy a lakásban volt szén-monoxid érzékelő, amely időben jelzést adott, nem történt személyi sérülés.

Elismert szolgálat
2018. április 21. 07:44

Hivatástudatról és a biztonságot szolgáló alázatról beszélt a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára április 20-án, a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából rendezett budapesti ünnepségen. A Belügyminisztériumban Szent György és Szent Flórián napjához közeledve minden évben köszöntik és elismerik a legkiválóbb munkatársakat. Kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül Pintér Sándor belügyminiszter A tűzoltóság napja alkalmából tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Szabó János tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárművezetőjének.

Püspökladányi győzelem a kismotorfecskendő-szerelő versenyen
2018. április 20. 18:39

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata diadalmaskodott az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen április huszadikán, Móron. A püspökladányi tűzoltók alig több mint fél perc alatt teljesítették a futamot. A második helyen Baranya, harmadikként pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye végzett.

Tűzoltó lánykérés Székesfehérváron
2018. április 20. 09:02

Létrán állva kérte meg barátnője kezét egy székesfehérvári hivatásos tűzoltó április 18-án, szerdán a megyeszékhelyen. Somogyi Dávid hadnagy őrmester stílusosan tűzoltóautóval érkezett a belvárosba, majd társaival a gépjárműfecskendőről leemelt létrát az egyik első emeleti ablakhoz támasztották. Dávid védőruhában és -sisakban mászott fel a csukott ablakhoz, ahol az üvegen bekopogtatva párja csodálkozó tekintete köszönt vissza rá. Dávid a nyitott ablakban, a létrán állva kérte meg Nikolett kezét, aki nagyon meghatódott és természetesen igent mondott.

Új gépjárműfecskendőt kaptak a mezőfalvi önkéntes tűzoltók
2018. április 19. 11:34

Egy felújított gépjárműfecskendő segíti a jövőben a mezőfalvi önkéntes tűzoltó egyesület mentő tűzvédelmi tevékenységét, a helyi önkéntes erők gyors és hatékony beavatkozását. A katasztrófavédelem állományából kivont, öt éve teljes körűen felújított Steyr 16 S 23 TLF 4000 típusú tűzoltóautót április 18-án, szerdán ünnepélyes keretek között adták át Mezőfalván.

Egyre több a baleset, nő a felkészítés szerepe
2018. április 19. 09:33

Az elmúlt évek statisztikai adatai alapján kijelenthető, hogy Magyarországon évről évre emelkedik a közlekedési balesetekkel kapcsolatos műszaki mentések száma. A tűzoltók tudásának frissítése, naprakészen tartása érdekében országos képzéssorozat kezdődött, amelynek egyik állomása Székesfehérvár volt.