Hírek


Szabadtéri tűzesetek megelőzése
2019. február 22. 10:44

Az elmúlt napok csapadékmentes és enyhe időjárása miatt egyre többen kezdenek neki kerti munkáknak, emiatt az ország számos pontján gyulladt meg az aljnövényzet. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz. A szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák. A meteorológiai előrejelzések szerint az átmeneti lehűlés után újabb felmelegedés kezdődik, ezért a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mindenkit arra kér, hogy tájékozódjon a szabadtéri tűzgyújtás szabályairól.

Kollégáinkat köszöntötték
2019. február 22. 08:20

Kerek születésnapja alkalmából köszöntötték két kollégánkat február 21-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató hatvanadik születésnapja alkalmából ajándéktárgyat adományozott Varga Ernő tűzoltó alezredesnek, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeleti osztályvezetőjének és ötvenedik születésnapja alkalmából Csákvári Lajos tűzoltó századosnak, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség kiemelt főelőadójának.

Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő Nagykarácsonyban
2019. február 21. 10:37

Egyszerre jelzett két szén-monoxid-érzékelő egy családi házban február 20-án délelőtt Nagykarácsonyban. Az épületben tartózkodó házaspár kinyitotta az ablakokat és az udvaron várta meg a sárbogárdi hivatásos tűzoltókat, akik gázmérő műszerrel a fürdőszoba és a mellette lévő szoba levegőjében kimutatták a szén-monoxidot.

Fair play-díjban részesültek a fehérvári ördögök
2019. február 21. 10:28

A dobogóról éppen lecsúszva, ám ugyanúgy az előkelő negyedik helyen zárta a katasztrófavédelem országos tekeversenyét a székesfehérvári hivatásos tűzoltók csapata február 20-án Nyíregyházán. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben induló Fehérvári Ördögök elnevezésű csapat a sportszerű játékért és versenyszellemért a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség különdíját is kiérdemelte „Fair play” kategóriában.

Falak mentén, lépésről lépésre
2019. február 20. 14:54

Füsttel telítődött családi házban rekedt két ember január 26-án este Székesfehérváron. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy férfit kimentettek az égő épületből, a másik lakó a tűzben életét vesztette. A tűzoltói beavatkozásról részletesen a Katasztrófavédelem februári lapszámában olvashatnak.

A megye biztonsága a legfontosabb
2019. február 19. 14:51

Évértékelő tiszti értekezleten összegezte az elmúlt esztendő tevékenységét a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója február 19-én Székesfehérváron. A megyeházán megtartott rendezvényen a társ- és együttműködő szervezetek, valamint a járási hivatalok vezetői is részt vettek. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot Gulyásné dr. Gyurka Tímea tűzoltó ezredes, hivatalvezető képviselte.

Hivatás, elkötelezettség, csapatmunka
2019. február 18. 13:51

Új beosztott tűzoltók kezdték meg szolgálatukat Fejér megye mindhárom hivatásos tűzoltó-parancsnokságán február 18-án. A tizenkét újonnan felszerelt tűzoltó eredményesen teljesítette azt a szakképzést, amelynek zárásaként múlt héten a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén ünnepélyes esküt tettek. A tiszthelyetteseket Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte Székesfehérváron.

Hétvégi ház gyulladt ki Baracson
2019. február 18. 11:41

Lángba borult egy hétvégi ház tetőszerkezete február 15-én Baracson. A körülbelül ötven négyzetméteres téglaépület padlástere és palafedésű teteje teljes terjedelmében égett. A lángokat a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral elfojtották, és a balesetveszélyes részek miatt a tetőszerkezet lógó részeit, valamint a tűzfalat visszabontották. Személyi sérülés nem történt.