Hírek


Kiállított a katasztrófavédelem is
2018. október 16. 13:55

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság már harmadik alkalommal vett részt a Fejér Megyei Hírlap által szervezett állásbörzén október 15-én, hétfőn Székesfehérváron. A rendezvényen beosztott tűzoltó és vízügyi igazgatási ügyintéző munkakörökre várták a jelentkezőket. Az érdeklődőknek látványos videókon mutatták be a tűzoltói hivatást.

Autótűz a 6-os főúton
2018. október 15. 08:03

Személygépkocsi motortere gyulladt ki október 14-én, vasárnap kora este a 6-os főúton, Dunaújvárosnál. A sofőr a lángolást két porral oltóval elfojtotta. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a motorteret hőkamerával átvizsgálták, a még izzó részeket visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Túrázót mentettek a Vértesben
2018. október 15. 07:57

Hordágyon mentettek le a tűzoltók egy túrázót október 14-én, vasárnap. A Vértesben húzódó gánti tanösvényen egy kiránduló súlyos bokasérülést szenvedett. A székesfehérvári hivatásos és a csákvári önkéntes tűzoltók a mentőkkel közösen gyalog mentek fel a bauxitbánya mögötti domboldalra, majd hordágyon vitték le a sérültet a bányánál várakozó mentőautóhoz.

Lakóház teteje égett a megyeszékhelyen
2018. október 12. 07:53

Kigyulladt egy lakatlan épület tetőszerkezete október 11-én, a székesfehérvári Nyitrai utcában. A tűzesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Súlyos baleset történt Tolnanémediben
2018. október 12. 07:52

Összeütközött egy nyerges vontató és egy lovas kocsi Tolnanémedi belterületén, a Fő utcában. Az október 11-én bekövetkezett balesethez a sárbogárdi hivatásos és a simontornyai önkéntes tűzoltók vonultak segítséget nyújtani. A teherautó vezetője nem sérült meg, a kocsi hajtója egyedül tartózkodott a bakon, a mentők tájékoztatása szerint életveszélyes sérüléseket szenvedett. Helyszíni ellátását követően mentőhelikopter szállította kórházba. A lovas kocsi elé fogott ló elpusztult az ütközés következtében.

Országos véradó nap – Fejérben is
2018. október 10. 16:22

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából országos véradást szervezett a katasztrófavédelem október 10-én. Minden megyei igazgatóság alkalmat adott a véradásra, Székesfehérváron a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt a Civil Központban várta a véradókat.

Autótűz az M7-esen
2018. október 10. 14:26

Menet közben gyulladt ki egy személygépkocsi október 9-én, kedden reggel az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán, Székesfehérvárnál. A sofőr vezetés közben az autó elejéből feltörő füstre figyelt fel, ezért a leállósávon át az útpadkára húzódott, ahol megállt és kiszállt a gépkocsiból. Egy arra haladó kamion vezetője sietett a segítségére, akivel a motortérből felcsapó lángokat két porral oltóval elfojtották. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a motorteret visszahűtötték és áramtalanították a személygépkocsit. A tűz az utastérre nem terjedt át, a motortérben vezetékek, műanyag burkolatok égtek. Személyi sérülés nem történt.

Pályázati felhívás tűzoltó II. szakképzés támogatására
2018. október 09. 10:24

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot hirdet a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ egységes rendvédelmi moduláris szakképzésében résztvevő roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a katasztrófavédelmi pálya választásának ösztönzésére a 2019. szeptember harmadikával megkezdett tűzoltó II. szakképzésre vonatkozóan. A pályázat benyújtásának határideje 2018. november 12.