Hírek


Elhunyt a beszorult sofőr Mór közelében
2018. december 13. 13:09

Tragikus kimenetelű közlekedési baleset történt Mór és Árkipuszta között a 8127-es számú úton, december 13-án.

Kollégáinkat köszöntötték
2018. december 12. 15:01

Kerek születésnapja alkalmából köszöntötték két kollégánkat december 12-én, szerdán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató ötvenedik születésnapja alkalmából ajándéktárgyat adományozott Bényi Krisztinának, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei hatósági osztály munkatársának és Illés János tűzoltó zászlósnak, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Mobil Labor technikusának.

Oszlopnak hajtott egy kamion az M7-esen
2018. december 12. 08:02

A két pályatestet elválasztó zöldsávban állt meg az a nyerges vontató, amely átszakította a belső szalagkorlátot, és egy betonoszlopnak ütközött december 11-én, kedden éjszaka az M7-es autópályán, Székesfehérvárnál. A huszonnégy tonna betonvasat szállító kamion vezetőfülkéjének ajtaja eldeformálódott, ezért a sofőr nem tudott kiszállni. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók létrát támasztottak a fülkéhez, és kisegítették a férfit a járműből.

Melléképület égett Kápolnásnyéken
2018. december 11. 09:02

Lakóházzal egybeépített melléképület gyulladt ki december 11-én, kedden hajnalban Kápolnásnyéken. A körülbelül ötven négyzetméteres melléképület kazánhelyisége és gépészeti tere teljes terjedelmében égett, a fölötte lévő tető háromnegyede is lángokban állt. A tűz terjedését a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi hivatásos, valamint az önálló beavatkozásra is jogosult pázmándi önkéntes tűzoltók több vízsugárral fékezték meg.

Hatvanadik születésnapja alkalmából köszöntötték kollégánkat
2018. december 11. 08:14

A közelmúltban ünnepelte hatvanadik születésnapját Györök Ferenc tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletese. Ebből az alkalomból dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ajándéktárggyal köszöntötte kollégánkat.

Halálos baleset a 81-es főúton
2018. december 10. 13:20

Kamion és két személygépkocsi ütközött, december 10-én, hétfőn reggel a 81-es főúton, Székesfehérvár és Sárkeresztes között. Mindkét autó az út menti vízelvezető árokba sodródott, az egyik az oldalára borult. A rakomány nélküli nyerges vontató ugyancsak letért az útról, és az elejével az árkon túl, egy fás, bokros területen, a hátuljával pedig az úton keresztbe fordulva állt meg. A felborult gépkocsi vezetőjét a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári hivatásos tűzoltók szabadították ki a roncsok közül, de a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Magasból érkezett a tűzoltó Mikulás
2018. december 07. 13:18

Több mint hatvan gyermek várta izgatottan a Mikulást december 6-án a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A hangulatot Tóth Gabi vezetésével a Hógolyó zenekar alapozta meg. Az énekesnő közös éneklésre és táncra buzdította a várakozó gyerekeket és szüleiket. A tűzoltó Mikulás idén sem feledkezett meg a gyerekekről, sőt idén a magasból érkezett. Kollégánk a védőruhát ezúttal pirosra cserélte, majd a székesfehérvári létraszer „szánján” a tetőtéri ablakokat megközelítve köszönt be és integetett a gyerekeknek.

Elmerült egy személygépkocsi a Nádor-csatornában
2018. december 07. 12:57

Letért az útról és a Nádor-csatornába hajtott egy személygépkocsi Székesfehérvár és a Sárszentmihály-Úrhida elágazó között december 7-én, pénteken délelőtt. Az autó a vízben a tetejére fordulva elmerült, csak a kerekei látszottak ki. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a másfél méter mély vízben a jármű ablakait betörték és visszafordították, ezután lehetett csak megállapítani, hogy a gépkocsiban egy ember bent rekedt.