Hírek


Teherautó borult fel Sárszentmihálynál
2018. augusztus 17. 11:50

Személygépkocsival ütközött egy élelmiszerszállító teherautó augusztus 17-én, pénteken délelőtt Sárszentmihály határában. Az úrhidai körforgalom felé vezető úton a palackozott italokat, konzerveket és állateledeleket szállító jármű egy személygépkocsival ütközött, majd az úton az oldalára borult. Az autó az árokba csapódott. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, és daru csörlőjével kerekeire állították a teherautót, majd letolták az útról.

Ünnepség az igazgatóságon
2018. augusztus 17. 11:18

Az Államalapítás ünnepe alkalmából megemlékezést tartott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság augusztus 17-én Székesfehérváron. Az állománygyűlésen Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, a megyei tűzoltósági főfelügyelő mondott ünnepi beszédet, majd elismerések átadására került sor.

Présház lángolt Nadapon
2018. augusztus 17. 09:29

Teljes terjedelmében égett egy présház tetőszerkezete augusztus 16-án, csütörtökön délután Nadapon. A Szabadság utca végén a körülbelül hatvan négyzetméteres épület cserépfedésű tetőszerkezetének egy része a tűzben beszakadt. A lángokat a székesfehérvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral fojtották el.

Költöztetők alatt szakadt be az út Székesfehérváron
2018. augusztus 16. 09:06

Éppen bútorokkal megrakott teherautó tolatott egy társasházhoz, amikor a jármű hátsó tengelye alatt beszakadt a járda még július 13-án a megyeszékhelyen. A Horvát István utcában a burkolaton tátongó, hat köbméteres lyukban elvesztek a teherautó hátsó kerekei, míg az alváz felfeküdt a járda szélére. A mentésről a Katasztrófavédelem elektronikus magazin legfrissebb lapszáma számol be részletesen.

Tartósan vízhiányos időszakot hirdetett a belügyminiszter
2018. augusztus 15. 15:11

A belügyminiszter augusztus 15-i kezdőnappal kihirdette az úgynevezett tartósan vízhiányos időszakot. A vízgazdálkodásért felelős tárcavezető ezt a hidrometeorológiai előrejelzések figyelembevételével tette meg. A tartósan vízhiányos időszakban a vízkészletjárulékkal kapcsolatosan speciális szabályok vannak érvényben.

Megkezdődött a szüret, forr a must – legyünk óvatosak!
2018. augusztus 15. 11:32

Az áprilisi és a májusi meleg időnek is köszönhetően idén a megszokottnál jóval korábban kezdődött a szüret. Már a móri borvidék több pincéjében is forr a must. A szőlő levének erjedéskor keletkező szén-dioxid veszélyéről azonban még a rutinos borászoknak sem szabad megfeledkezniük. Ez a színtelen, szagtalan, a levegőnél másfélszer nehezebb gáz, zárt térben kiszorítja a levegőt, ezáltal rosszullétet és fulladást okozhat.

Templom gyulladt ki Pálfán
2018. augusztus 15. 10:08

A református templom tetőszerkezete kapott lángra augusztus 14-én, kedden este a Tolna megyei Pálfán. A Kossuth Lajos utcában az épület hátsó, félköríves tetőszerkezete a csúcsdísz alatt körülbelül két négyzetméteren égett.

Fákat döntött ki a szél Fejérben
2018. augusztus 15. 09:34

A zivatarral érkező erős szélben fák dőltek ki a megye déli részén augusztus 14-én, kedden délután. A viharral összefüggésben nyolc alkalommal avatkoztak be a tűzoltók. Dunaújvárosban egy óriásplakát egy része szakadt le, a lógó darab veszélyeztette a gyalogosokat és a gépkocsiforgalmat.