Hírek


Elismerések nemzeti ünnepünk, október 23. alkalmából
2017. október 20. 13:04

Állománygyűlésen emlékezett meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről október 20-án, pénteken Székesfehérváron. Az ünnepségen elismerések és szolgálati jelek átadására is sor került.

Ezredessé léptették elő Vizi Ignác katasztrófavédelmi igazgatóhelyettest
2017. október 20. 10:03

Nemzeti ünnepünk, október huszonharmadika alkalmából dr. Pintér Sándor belügyminiszter kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül soron kívül előléptette tűzoltó ezredessé Vizi Ignác tűzoltó alezredest, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét. Az ezredes az elismerést a belügyminisztériumi megemlékezésen vette át október 19-én, csütörtökön.

Bátorságért Érdemjellel tüntették ki Berkes Krisztián tűzoltó főtörzsőrmestert
2017. október 20. 10:02

Kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter Berkes Krisztián tűzoltó főtörzsőrmesternek, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének, aki augusztus huszadikán, Móron, egy kárpitosüzemben keletkezett tűznél az omladozó csarnoképületben felkutatott és onnan kivitt egy felhevült gázpalackot, megakadályozva ezzel, hogy bárki megsérüljön. Berkes Krisztián a kitüntetést nemzeti ünnepünk, október huszonharmadika alkalmából tartott belügyminisztériumi megemlékezésen vette át október 19-én, csütörtökön.

Gázpalackok robbantak fel egy kerti tárolóban Velencén
2017. október 20. 08:26

Porig égett egy faszerkezetű tároló október 19-én, csütörtökön délután Velencén. A körülbelül húsz négyzetméteres építmény teljes terjedelmében égett. A tűzben kettő, egyenként öt kilogrammos propánbutángáz-palack felrobbant. A lángokat a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók fékezték meg. A tárolóban lévő kéziszerszámok és a faház mellett elhelyezett másfél köbméter tűzifa megsemmisült. A mentők egy embert megvizsgáltak, aki a homlokán kisebb égési sérülést szenvedett, ám kórházi ellátására nem volt szükség.

Tűzoltásvezetők vetélkedője Székesfehérváron
2017. október 19. 13:55

Együtt mérték össze tudásukat a hivatásos, az önkormányzati és a létesítményi tűzoltó-parancsnokságok tűzoltásvezetői október 19-én, csütörtökön a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az elméleti feladatsor első része átfogta a szakmai szabályzók teljes körét, mint például az égéselmélet, vagy a tűzoltási és műszaki mentési ismeretek. A tesztlap második része a veszélyes anyagok témakörére épült.

Változások a kéményseprés terén
2017. október 18. 13:34

Az Országgyűlés október tizenhetedikei döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek – a családi házak – tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést.

Tudományos pályázat több témában
2017. október 18. 12:38

Pályázatot hirdet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa. A grémium december elsejéig várja a szakmai munka gyakorlati kérdéseivel és problémáival, különösen a személyi sérülésekkel járó tűzesetek számának csökkentésével, megelőzésével foglalkozó pályamunkákat.

Négyéves a legfiatalabb jelentkező
2017. október 18. 11:58

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is részt vett a Székesfehérvár önkormányzata és a Fejér Megyei Hírlap közös szervezésében tartott állásbörzén október 17-én, kedden a megyeszékhelyen. A rendezvényen beosztott tűzoltó és vízügyi igazgatási ügyintéző munkakörökre várták a jelentkezőket. Az érdeklődők a tűzoltók védőruházatát és a műszaki mentések jellegzetes eszközét, a feszítő-vágó berendezést is megtekinthették.