Hírek


Új autó a katasztrófavédelemnél
2018. június 22. 13:54

Egy korszerű, kifejezetten a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat részére fejlesztett gépjárművet adtak át ünnepélyes keretek között június 22-én, pénteken a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon. Az új terepjáró minden olyan technikai eszközzel és felszereléssel rendelkezik, amely a tűzoltási, műszaki mentési, tűzvizsgálati és hatósági tevékenységet végző műveleti szolgálat feladatához elengedhetetlen.

Kombájn borult lángba Seregélyesnél
2018. június 22. 12:58

Aratás közben kigyulladt egy kombájn június 21-én, csütörtökön délután Seregélyesnél, a 62-es főút közelében. A tűz foltokban a learatott repceföldre is átterjedt. A székesfehérvári és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók vízzel fojtották el a lángokat, és a munkagép még izzó elemeit visszahűtötték. A tarló körülbelül fél hektáron égett. A kombájn vezetőjét kisebb égési sérülésekkel szállították kórházba a mentők.

Országos tűzoltósport-versenyen diadalmaskodott a Fejér megyei csapat
2018. június 21. 11:17

Ezüst- és bronzéremmel tértek haza a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben rajthoz álló székesfehérvári tűzoltók az országos tűzoltósport-versenyről június 20-án. A három napos rendezvényen az ország hivatásos tűzoltói horoglétra-mászásban, százméteres akadályfutásban, négyszer százméteres váltóban és kismotorfecskendő-szerelésben mérték össze erejüket és ügyességüket. A Fejér megyei csapat horoglétra-mászásban a második, míg összesített versenyben a harmadik helyezést vívta ki.

Vasúti partoldal, kommunális hulladék és kerítés égett
2018. június 21. 09:54

Rövid idő alatt öt, szabadban keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat június 20-án, szerdán kora délután Fejér megyében. Sárkeresztúr közelében a vasúti partoldalnál három helyen is lángra kapott a gaz. A tűz veszélyeztette a szomszédos kukorica- és napraforgóföldeket, a füst pedig a vonatközlekedést. A lángokat a sárbogárdi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és hordozható puttonyfecskendővel fojtották el. A munkálatok idejére a katasztrófavédelem a vonatok sebességének csökkentését kérte a vasúttársaságtól.

Sikeresen pályázott a sárbogárdi járási önkéntes mentőcsoport
2018. június 20. 08:57

Új technikai eszközöket és egyéni védőfelszereléseket nyert a sárbogárdi járási önkéntes mentőcsoport tagjaként a Sárosdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület az önkéntes mentőszervezetek részére kiírt országos pályázaton. A megítélt támogatás meghaladja az 1,6 millió forintot.

Panellakás szobája borult lángba Dunaújvárosban
2018. június 19. 14:49

Tűz ütött ki egy társasház második emeleti lakásának szobájában június 19-én, kedden reggel Dunaújvárosban. A megyei műveletirányítási ügyelet a dunaújvárosi egységek mellett a solti és a sárbogárdi hivatásos tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztotta a tűzesethez. A lángokat gyorsan elfojtották, a tűz a többi lakásra nem terjedt át. A teljesen kiégett szobában egy elhunyt embert találtak a tűzoltók.

Melléképület gyulladt ki Lajoskomáromban
2018. június 18. 10:05

Összehordott szemét és kéziszerszámok égtek egy lakóház különálló melléképületében június 17-én, vasárnap délután Lajoskomáromban. A lángokat a sárbogárdi hivatásos és a lajoskomáromi önkéntes tűzoltók fojtották el. A tűzben a körülbelül tizenhat négyzetméteres melléképület teljesen kiégett, a palafedésű teteje megsemmisült. Személyi sérülés nem történt.

Tűz a polgárdi szeméttelepen
2018. június 18. 08:10

Körülbelül négyszáz négyzetméteren égett a kommunális szemét június 17-én, vasárnap délután a polgárdi hulladéklerakóban. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltók háromórás munkával, több vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az oltást a siófoki és a sárbogárdi vízszállító, valamint két erőgép is segítette. A markolók az izzó hulladékot szétbontották és átforgatták.