Hírek


Kútba esett tehenet mentettek a tűzoltók Gyúrón
2019. június 18. 08:15

Egy állattartó telepen zuhant kútba egy szarvasmarha június 17-én délután Gyúrón. Az ötmázsás jószág egy körülbelül húsz méter mély kútba esett, a feje kint volt a vízből. A Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett egy tűzoltó a két méter átmérőjű kútba mentőkötéllel ereszkedett le, majd a kútgyűrűből kiálló vasat feszítővágóval távolította el.

Kamionok ütköztek Székesfehérváron
2019. június 18. 08:02

Egy darabárut szállító kamion hátuljába hajtott egy rakomány nélküli nyerges vontató június 17-én délután a 7-es és a 8-as főút közös szakaszán Székesfehérváron. Mindkét jármű sofőrje kiszállt a vezetőfülkéből. Az egyik kamionból gázolaj folyt a burkolatra, amelyet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói és a közútkezelő munkatársai mentesítő anyaggal felszórtak.

Villámárvíz Bakonycsernyén
2019. június 17. 11:11

Az éjszakai felhőszakadásban megduzzadt és kilépett medréből a Súri-patak június 17-én kora reggel Bakonycsernyén. A víz több lakóház udvarára, melléképületeibe befolyt a József Attila utcában és a Táncsics Mihály utcában. A székesfehérvári hivatásos és a móri önkormányzati tűzoltók harminc csibét mentettek ki egy baromfiólból, és a polgármesteri hivatal munkatársaival együttműködve az egyik lakóház konyhájánál homokzsákokkal is védekeztek a víz ellen. Az épületbe folyt vizet a tűzoltók kiszivattyúzták.

Benzinkútba csapódott egy autó az M7-esnél
2019. június 17. 11:06

Üzemanyagtöltő állomás kútoszlopának ütközött egy személygépkocsi június 16-án kora este az M7-es autópályánál. A váli-völgyi pihenőhelynél az autó a kútfejet kitörte és egy másik járműnek lökte, végül egy parkoló gépkocsinak is nekicsúszott. A Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett az érdi hivatásos, a váli önkormányzati és a martonvásári önkéntes tűzoltók áramtalanították a személyautót, a kifolyt gázolajat homokkal felitatták.

Fának csapódott egy autó Székesfehérvár közelében
2019. június 17. 10:48

Egy másik személygépkocsival ütközött, majd az árokban fának csapódott egy autó június 14-én délután Székesfehérvár és Zámoly között. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói az árokban lévő járműből egy embert a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, hidraulikus mentőszerszámokkal szabadítottak ki a roncsok közül. A műszaki mentés részeként a tűzoltók áramtalanították a gépkocsit.

Aratási konferencia Székesfehérváron
2019. június 12. 14:11

A mezőgazdasági betakarítási és egyéb munkák tűzvédelmével kapcsolatban konferenciát szervez a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Súlyos baleset történt Söréd közelében
2019. június 11. 14:34

Egy nyerges vontató és egy személyautó ütközött össze a 81-es számú úton Söréd és Magyaralmás között június 11-én. A baleset következtében a személygépkocsi az árokba csapódott, a beszorult sofőrt a móri önkormányzati és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók mentették ki. Utasa nem volt.

Két balesetnél egy nap leforgása alatt a sárbogárdi tűzoltók
2019. június 11. 14:13

Mindkét baleset június 9-én történt, a katasztrófavédelem részéről a sárbogárdi hivatásos tűzoltók nyújtottak segítséget.