Hírek


Odaégett a vacsora, a tűzoltók ébresztették a lakót
2018. február 23. 09:10

A tűzoltók törték rá az ajtót egy alvó férfira, miközben tűz volt a konyhájában február 22-én, csütörtökön kora este Székesfehérváron. A lakók az Eszperantó téri társasház lépcsőházában az erős füstszagra figyeltek fel, egyikük az ablakban lángokra is felfigyelt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói az első emeleti lakás bejárati ajtaját berúgták. A lakásban alvó férfi erre riadt fel. A helyiségekben ekkor már szúrós szagú füst gomolygott.

Bárkából mentettek a Dunán
2018. február 22. 10:23

Nem mindennapi mentést végeztek a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók még január elején. Egy tolóhajóhoz csatlakoztatott bárkába esett egy férfi a Duna Fejér megyei szakaszán. A több méter mélyre zuhant sérültet a tűzoltók egy magyar uszály darujával emelték ki a partra. A mentésről a Katasztrófavédelem szakmai folyóirat legfrissebb lapszáma számol be részletesen.

Partoldalnak ütközött egy autó a 7-es főúton
2018. február 21. 11:22

Megcsúszott és a havas partoldalnak ütközött egy személyautó február 21-én, szerdán reggel a 7-es főúton, Szabadbattyán-Emmarózánál. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd az útpadkára kivontatták és félretolták. A balesetben senki sem sérült meg.

Bronzéremmel tértek haza a fehérvári tűzoltók
2018. február 21. 09:53

A katasztrófavédelem országos tekebajnokságát rendezték meg február huszadikán Nyíregyházán. A versenyen indult kilenc csapat közül a Fejér megyét képviselő székesfehérvári hivatásos tűzoltók harmadik helyezést értek el.

Intenzív havazásra kell készülni
2018. február 20. 09:05

Fejér megyében hajnal óta esik a hó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedd éjfélig a Dunántúlon és a magasabban fekvő helyeken változó intenzitású havazás, havas eső várható. Ilyen időjárásnál a közlekedésben csúszós, jeges utakra, csökkent látótávolságra kell készülni. Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról.

Új tűzoltók érkeztek Székesfehérvárra
2018. február 19. 14:04

Öt új beosztott tűzoltó kezdte meg szolgálatát a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságon. A tiszthelyettesek februárban eredményesen teljesítették a Tűzoltó II. részszakképzést, amelynek zárásaként múlt héten a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén ünnepélyes esküt tettek. Az új felszerelőket szolgálati helyükön Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Vén Norbert tűzoltó alezredes, kirendeltség-vezető és Benke Dávid Dénes tűzoltó alezredes, parancsnok köszöntötte február 19-én, hétfőn.

Négyen megsérültek egy mikrobuszban a 64-es főúton
2018. február 19. 08:23

Többször megpördült a havas úton egy mikrobusz február 18-án, vasárnap reggel a 64-es főúton, Fejér megyében. Enying és Mátyásdomb között a jármű először az árokba sodródott, majd az úton keresztbe fordulva állt meg. A mikrobuszban heten ültek. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint egy embert súlyos, hármat könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba. A lajoskomáromi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a sárbogárdi hivatásos tűzoltókkal egy közeli mellékútra vontatták a mikrobuszt.

Új konyhai felszerelések a tűzoltóságokon
2018. február 16. 11:56

A tűzoltói hivatás, a folyamatos készenlét, baj esetén a gyors reagálás és a hatékony beavatkozások elismeréseként konyhai kisgépeket, eszközöket és felszereléseket adományozott a szabadegyházai Hungrana Kft. Fejér megye hivatásos tűzoltó-parancsnokságainak. A felajánlást Telkes Angelika, a vállalat HR-igazgatója adta át a székesfehérvári hivatásos tűzoltók körében február 16-án, pénteken a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.