Legyél te is tűzoltó!


A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre. Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.

Hogyan lehetek tűzoltó?

Beosztott tűzoltói képzésbe való bekerülés feltétele az előzetes fizikai, egészségügyi és pszichikai vizsgálaton történő alkalmasság. Az alkalmassági vizsgálat menetét, tartalmát az 57/2009. (X.30) IRM-ÖTM-PTNM együttes rendelet szabályozza. A fenti alkalmassági vizsgálaton túl ún. kifogástalan életvitel ellenőrzésen is át kell esnie a jelentkezőknek.

A hivatásos állományba vétel feltétele:

  • 18. életév betöltése
  • büntetlen és kifogástalan életvitel
  • cselekvőképesség
  • magyar állampolgárság
  • legalább középfokú állami iskolai végzettség (érettségi vagy szakiskolai végzettség)
  • alkalmassági vizsgálatokon való megfelelés
  • Előny: „C” kategóriás jogosítvány

A tűzoltó szakképzés 5 hónapig tart. A képzés ideje alatt nettó 150.000 forint támogatás, egészségbiztosítási járulékfizetés, ruházatot, szállást és napi háromszori étkezést térítésmentesen biztosítunk a képzésben résztvevőknek.

A felvételi eljárás menete:

A felvételi eljárás első lépése a fizikai felmérő sikeres teljesítése. A felmérőn való részvétel feltétele az ITT található nyomtatvány, melyet a háziorvossal kell kitöltetni és a felmérőre el kell hozni.

 

Fizikai felmérő időpontjai:

Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon

(Székesfehérvár, Szent Flórián krt. 2)

2018. április  26. (csütörtök) 09.00 óra

 

Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon

(Dunaújváros, Tűzoltó út 1.)

2018. április 24-én és április 27-én 08.00 óra

 

Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon

Előzetes egyeztetés alapján

Elérhetőség: 06-25/460-053

 

Amennyiben érdeklődik a tűzoltó szakmai iránt, kérem a fizikai felmérőn való részvételét jelezze a 06-22/513-236-os telefonszámon vagy a fejer.human@katved.gov.hu email címen.

A fentiekben meghatározott adatokat és tényeket a jelentkezőnek igazolnia kell.

 

A felvételi tájékoztatóra  a háziorvossal kitöltött nyomtatványon kívül a jelentkező hozza magával az önéletrajzát, személyes okmányait valamint – mivel beiskolázás feltétele minimálisan az érettségi vizsga vagy a szakiskolai végzettség megléte –, ezért az érettségit vagy a szakiskolai végzettséget igazoló bizonyítvány másolatát.