Adatvédelmi irányelvek


 

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (a továbbiakban: tartalomszolgáltató) honlapján történő bármely regisztráció során az adatszolgáltatás önkéntes. Személyes adatok tekintetében a katasztrófavédelmi honlap kiadásáért felelős adatkezelő az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. előírásai szerint jár el. A tartalomszolgáltató a kezelt személyes adatokat az érintett kifejezett írásbeli beleegyezése nélkül – jogszabály eltérő rendelkezése kivételével – harmadik személyeknek nem adja át. A személyes adatok felhasználásának célját mindig megismerheti azon az oldalon, amelyen ilyen jellegű adatok megadását kéri Öntől a tartalomszolgáltató.

A honlap egyes részeinek letöltésekor bizonyos esetben kisméretű adatfájlokat helyezünk el automatikusan az Ön számítógépén. ("cookie"). Ennek megtörténtéről Ön nem kap további értesítést, az adatfájlok a honlap egyes funkcióinak működéséhez szükségesek. Az adatfájlokkal kapcsolatos minden tevékenységet meggátolhat, ennek pontos módjáról böngészőjének útmutatója igazítja el. A honlapra való belépéssel számítógépének egyes paramétereiből, illetve annak Internet címéről (IP) naplófile készül. Az adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak, az üzemeltető és a tartalomszolgáltató kizárólag a honlap fejlesztése érdekében használja fel őket. Az IP cím és a naplófájl egyes esetekben személyes adatnak minősülhetnek. A személyes adatokat felhasználási céljuk megszűnése esetén, vagy az érintett kérelmére az üzemeltető és a tartalomszolgáltató haladéktalanul megsemmisíti.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állományába nem pályázat keretében jelentkezők önéletrajzát a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 3 hónapig őrzi meg akkor, ha az önéletrajz benyújtója - annak beküldésekor - ehhez írásban kifejezetten hozzájárul.

Amennyiben az önéletrajz vagy annak melléklete nem tartalmazza az adatok kezeléséhez való írásbeli hozzájárulást, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kizárólag azt vizsgálja meg, hogy az önéletrajznak megfelelő, betöltetlen álláshellyel rendelkezik-e. Ha a pályázati anyagnak megfelelő betöltetlen álláshely nem áll rendelkezésre, azt visszaküldi a jelentkezőnek, a részére elektronikus úton benyújtott önéletrajzot pedig törli.

A jelentkező hozzájárulásával tárolt önéletrajzok esetén a 3 hónapi adattárolási határidő lejártát követően a pályázati anyagokat a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megsemmisíti, vagy ha arra a jelentkező külön igényt tart, részére visszaküldi.


 

Kapcsolódó információk: